Translate

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι εκπρόσωποι του εαυτού τους!

Είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση: http://hellas-medic.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html σε συνδικαλιστή αυτής της κατηγορίας. Η χτεσινή γενική συνέλευση εργαζομένων, του ΕΚΑΒ Αθήνας με υποχρεώνει να επανέλθω.
Άλλοι δύο συνδικαλιστές αυτονομήθηκαν καταγγέλλοντας την Διοίκηση του Σωματείου. Από την ΠΑΣΚΕ προερχόμενοι κι αυτοί! Τι καταγγέλλουν; Ότι το Προεδρείο του Σωματείου συνεργάζεται με την Διοίκηση! Ακόμη και βλάκας να είναι κάποιος καταλαβαίνει το πρόβλημά τους! Είναι στην απ' έξω και στενοχωριούνται. Δεν τους περνάει.
Θα ήθελαν να είχαν αυτοί το προνόμιο συνεργασίας για να περνάνε τις δικές τους απόψεις.
Θα έλεγε κάποιος ότι ο καβγάς "είναι για το πάπλωμα", αν δεν υπήρχε ένα πρόβλημα: Οι απόψεις τους είναι λαϊκίστικες και αναχρονιστικές. Πάνε 4 δεκαετίες πίσω.
Παραδείγματα αυτών των απόψεων έδωσαν πολλά στις ομιλίες τους στη συνέλευση, αλλά θα αναφέρω ένα, λόγω και προσωπικού ενδιαφέροντος. Ανέφεραν λοιπόν ότι "η λειτουργία Μηχανών μόνο με Διασώστη είναι υποβάθμιση". Χωρίς να έχουν στοιχεία για το πόσο ωφέλιμη ήταν η λειτουργία των Μηχανών με γιατρό. Κρίνοντας βεβαίως εξ' ιδίων και αναλογιζόμενοι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς φορείο. Αυτοί που ο μόνος λόγος για να αγγίξουν ασθενή είναι για να τον μεταφέρουν, από το κρεβάτι στην καρέκλα.
Και μαζί τους συμφώνησε και μερίδα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ο τελευταίος μάλιστα μας είπε για τα ασθενοφόρα που έκλεισαν για να ανοίξουν οι Μηχανές. Άλλο παραμύθι και τούτο. Έκλεισε ένα ασθενοφόρο με μέσο όρο περιστατικών 8 και άνοιξαν 11 Μηχανές με μέσο όρο περιστατικών 20. Από τα οποία μεταφέρονται τα 6.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας το Κέντρο διαβίβασε στο Α6 επείγοντα τοκετό και ταυτόχρονα έστειλε και ιατρικό όχημα. Τι έκανε ο Γιατρός του οχήματος; Πολύ σωστά έκρινε ότι είναι σε βάρος της υγείας του νεογνού να καθίσει και να "παίζει" μαζί του στο σπίτι. Πολύ σωστά το πήρε αμέσως και αερίζοντάς το, το μετέφερε σε 7 λεπτά στο Νοσοκομείο. Αν δεν υπήρχε το ιατρικό όχημα, τι θα έκαναν οι συνάδελφοι του Α6; Ακριβώς το ίδιο. Αυτό σπούδασαν 2 χρόνια στο ΙΕΚ.
Η οπισθοδρόμηση και ο λαϊκισμός λοιπόν δεν ανήκουν σε μία παράταξη. Απλώνονται οριζόντια.
Και αυτό πρέπει οι συνάδελφοι να το λάβουν υπ' όψιν τους στις επόμενες εκλογές, για εκπροσώπους στο Σωματείο.
Οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι γνωστές και έχω αναφερθεί με κάθε ειλικρίνεια, σε προηγούμενη ανάρτηση, για τους λόγους που υποστηρίζω την ΠΑΣΚΕ. Δεν μπορώ να πείσω τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Ο καθένας ψηφίζει ότι τον φωτίζει ο Θεός. Ο συνάδελφος που θα ψηφίσει ΠΑΣΚΕ, θα πρέπει να αναλογιστεί ποιους θα ψηφίσει. Αυτούς που θα βοηθήσουν συνδικαλιστικά το ΕΚΑΒ και τον εργαζόμενο, να βρουν το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, ή τους εκπροσώπους του εαυτού τους; Αυτούς που ευθύνονται για το κατρακύλισμα της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίστοιχα ο συνάδελφος που θα ψηφίσει ΔΑΚΕ πρέπει κι αυτός να σκεφτεί ποιους θα ψηφίσει. Αυτούς που επίσης επιθυμούν ένα υγιές Σωματείο, βασικό άξονα προόδου, ή τους νεοφασίστες που κρύβουν την ανεπάρκειά τους διώκοντας συναδέλφους;
Ο συνάδελφος που θα υποστηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ποιους θα ψηφίσει; Τους συναδέλφους που ζουν και αντιλαμβάνονται το σήμερα, ή τους νοσταλγούς του Μπρέζνιεφ;
Σίγουρα στα παραπάνω υπάρχει αντίλογος και μπορεί κάποιος να θέσει ζητήματα, όπως ανεξάρτητων ψηφοδελτίων, ή ακόμη και ενιαίου. Δεν είναι της παρούσης, γιατί αυτή είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη συζήτηση. Η άποψή μου είναι ότι, προηγείται η εξυγίανση των κομματικών παρατάξεων.
Προβλήματα διαφωνιών και διασπαστικών κινήσεων, έχει κάθε παράταξη που κατέχει την πλειοψηφία. Αυτοί όμως που χρησιμοποίησαν την εξουσία, που οι συνάδελφοι με την ψήφο τους έδωσαν στην ΠΑΣΚΕ, για να προωθήσουν τις ατομικές τους επιδιώξεις, είναι τζάμπα μάγκες. Οφείλουν να παραιτηθούν από την έδρα, γιατί δεν τους ανήκει. Να φύγουν και από "το μαντρί" και στις επόμενες εκλογές να κατέβουν μόνοι τους. Και να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί, για να "τους φάει ο λύκος".

1 σχόλιο:

Arxdiaxostis EKAB είπε...

Οι αναφερόμενοι "μάγκες" που καταγγέλουν τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Σωματείου το σχεδίαζαν αρκετό καιρό! θα πρέπει όμως να σταθούμε στην λειτουργεία της ομάδας "Μ". Ποιός μπορεί να αμφισβητίσει το θετικό αποτέλεσμα της λειτουργείας των μηχανών? Φυσικά, μόνο οι αναφερόμενοι "μάγκες" που δεν δίστασαν, με ορισμένα κοματόσκυλα της ΔΑΚΕ, να υπογράψουν μια κατάπτιστη ανακοίνωση που στρεφόταν εναντίον της λειτουργείας της ομάδας "Μ". Δεν το άντεξαν Κυριάκο το γεγονός ότι δεν τους ρώτησαν,έτσι ώστε να μην μπορούν να το οικιοποιηθούν προς ιδίου ώφελος!!! Έχουν μείνει σε άλλες εποχές. Δεν μπορούν να χωνέψουν την ανεπαρκειά τους και προσπαθούν με ψευτοσυνδικαλισμό του κώλου, συμμαχώντας ακόμα και με το διάολο, να βρεθούν στο προσκήνιο. Έχουν κάνει ένα λάθος. Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι. Σαν κρυφοπου....ες του κερατά καθόντουσαν στην Γενική Συνέλευση ο ένας δίπλα στον άλλον. Γιατί δεν κατήγγειλαν το προεδρείο? Δεν τους έφταναν τα κουκιά. Όσο, στο να παραιτηθούν, θέλει αρχ...α και μεγάλα για να το κάνουν. Δεν πειράζει όμως γιατί το μόνο που κατάφεραν είναι ο συνδικαλιστικός τους θάνατος!!!!! Κλείνοντας θα πρέπει να ανφέρω ότι η φερόμενη τρόικα έχει μαθητεύσει στη χώρα του ΜΠΡΑΤΣΙΚΙΣΤΑΝ!!!! Οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα μάθουν περί τίνος πρόκειται!!!!