Translate

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο εκπρόσωπος του εαυτού του!

Στα ψιλά πέρασε, πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑΒ με την οποία διαχωρίζει την θέση της, από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο.
Εκτεθειμένος ήταν ούτως ή άλλως, ο κος Κωστόπουλος, εκθέτοντας ταυτόχρονα και την Παράταξη που τον στήριξε στις εκλογές.
Εκπρόσωπος του εαυτού του, σ' όλη την θητεία του στο ΔΣ και όχι μόνο. Εκπρόσωπος του εαυτού του, σ' όλη την θητεία του στο ΕΚΑΒ. Μετά από κάποια αριστεροδέξια πολιτικά ζικ ζακ, κατέληξε στην ΠΑΣΚΕ, της οποίας η τότε ηγεσία τον περιμάζεψε, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης στην οποία συμμετείχε. Πολύ καλή επένδυση ο κος Κωστόπουλος, έβγαλε γρήγορα τα "λεφτά του". Αποδείχτηκε άριστος διαδρομιστής και πρώτος στις συνωμοσίες πίσω από κλειστές πόρτες. Μεσουράνησε τις "καλές εποχές", που οι Πρόεδροι διοικούσαν ως Αυτοκράτορες και άκουγαν μόνο αυτούς που τους χάιδευαν τα αυτιά. Δεν δίστασε να συνάψει τις πιο ανίερες συμμαχίες, με αντάλλαγμα να βρίσκεται αυτός στο προσκήνιο.
Κατασυκοφάντησε τους πιο άξιους συναδέλφους και λασπολόγησε σε απίστευτο βαθμό, με απώτερο σκοπό την εξόντωσή τους. Τους κατηγόρησε για συνεργασίες με ιδιώτες, για μονοπώληση της εκπαίδευσης, για ξεπούλημα των αεροδιακομιδών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Στα 20 χρόνια που καταγράφονται οι συκοφαντίες του, ούτε οι ιδιώτες αγόρασαν το ΕΚΑΒ, ούτε ξεπουλήθηκε τίποτα, ούτε κανένα γκέτο δημιουργήθηκε, ούτε κανένα μονοπώλιο στην εκπαίδευση.
Αυτά όλα ήταν αντιπερισπασμός. Ο στόχος ήταν (και παραμένει), ο έλεγχος των δραστηριοτήτων του ΕΚΑΒ από αυτόν και τους ομοίους του. Γι' αυτό όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να σκάβει λαγούμια. Απ' ότι φαίνεται όμως τα πράγματα άλλαξαν, πέρασαν οι καλές εποχές και θα πέσει ο ίδιος μέσα.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο κος Κωστόπουλος υπήρξε και Πλήρωμα Ασθενοφόρου, έχοντας να επιδείξει μόνο τις αποδείξεις μισθοδοσίας του. Οι ικανότητές του και των συμμάχων του, περιορίζονται στο "έλα καλέ μου να πάμε μέχρι το ασθενοφόρο", "βάλε μέσα τα χεράκια να μην τα χτυπήσουμε" και "κάνε κουράγιο, φτάνουμε". Κανένας τίτλος, κανένα πτυχίο, κανένα χαρτί. Μόνο ταχύτητα προσέγγισης κάθε νέου Προέδρου. Πριν μιλήσει με κανέναν άλλον, να του εξηγήσουν πως μόνο πάνω τους πρέπει να στηρίζεται (για να πέσουν παρέα).
Με αυτά τα προσόντα, θέλησε να κάνει διοίκηση και να έχει λόγο στο μέλλον του ΕΚΑΒ. Και με αυτές τις μεθόδους. Σύντομα η θητεία του στο ΔΣ τελειώνει. Και μαζί της τελειώνει οριστικά η συνδικαλιστική του δράση. Τέλος τα γραφεία, τα ντοσιέ, οι φάκελλοι. Τέλος η δόξα. Από το αυτοκίνητο των χρονίων, θα μπορεί να αναπτύσσει τις θεωρίες του, γι' αυτούς που δεν τον άφησαν να κάνει τόσα καλά πράγματα για το ΕΚΑΒ.
Τα νέα στελέχη, που σήμερα έχουν την ευθύνη λειτουργίας της ΠΑΣΚΕ, κρίνονται θετικά από όλους. Πρώτα απ' όλα βοήθησαν την παράταξη να βρει τον εαυτό της, δίνοντάς της αξιοπρέπεια. Φυσική συνέπεια ήταν, να ξεκολλήσει από τον πάτο και να φτάσει στην κορυφή.
Δεν ευθύνονται για τα "βαρίδια" που κληρονόμησαν. Οφείλουν όμως πετώντας τα, να κάνουν και δημόσια αυτοκριτική. Έστω για τα λάθη των προηγούμενων. Και βέβαια όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί θα το απαιτήσουν οι συνάδελφοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη κυριακο,ποιο κομμα υποστηριξε τον ζαφειρη στις εκλογες;αν ειναι ολα αυτα που λες γιατι η πασκε με πλειοψηφια τον στηριξε και τον εστειλε στο δ.σ;ποιος τον εβαλε με τα ντοσιε του διπλα στον προεδρο;δεν νομιζω να πηγε μονος του.γιατι τον κατηγορειτε σαν παραταξη τωρα;γιατι δεν εκανε την δουλεια του προεδρου και του γραμματεα του σωματειου και του κου παπαδ....;αν καποιος βασει της εργασιακης, κομματικης και προσωπικης του ιστοριας δεν ειναι ικανος αλλα παρτακιας,ρουφιανος,τεμπελης,καιροσκοπος δεν προτεινεται για εκπροσωπος του δ.σ και μαλιστα να ψηφιζεται πανελλαδικα απο την πασκε και να βγαινει ψιλοανετα.γιατι δεν τον καταγγελετε και για την θητεια του στο ταμειο αλληλοβοηθειας τοτε;TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΦΕΙΡΗ;ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ;

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Οι απόψεις και οι αναφορές στην ανάρτησή μου, είναι αυστηρά προσωπικές και δεν εκφράζουν αναγκαστικά την επίσημη ΠΑΣΚΕ.
Για όλα τα άλλα που ρωτάς, υπάρχουν απαντήσεις σ' αυτά που έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο το σχολιό σου για τον συγκεκριμένο κύριο(σκόπιμα με μικρά γράμματα} δεν αναφέρει πουθενά τους λόγους που η ΠΑΣΚΕ διαφοροποιησε τη θέση της απο το λεβεντοπαιδο αυτό.Οιλογοι φυσικά ειναι αρκετοί.Εκείνος όμως που δεν διαπραγματεύται για κανένα κυριο,είναι ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σστο χώρο του ΕΚΑΒ που είναι εκλεγμένο σε θεσμικά όργανα, δεν έχει το δικαίωμα να συμετέχει σε επιτροπές α)αγοράς ασθενοφόρων, β)ασφάλειες, γ)βενζίνες κ.α. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ !!!!
Αυτά προς το παρόν, υπάρχει και συνέχεια!!!!