Translate

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Καλή αρχή λοιπόν για τις μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Ναι είναι πραγματικότητα. Από την περασμένη Δευτέρα δύο ζευγάρια Δικύκλων, εργάζονται στο Κέντρο της Αθήνας.
Για να φτάσουμε εκεί, έγινε αγώνας δρόμου γιατί τα προβλήματα ήταν πολλά. Δεν ανοίγει ένα Τμήμα από την μια μέρα στην άλλη. Είχα αμφιβολίες ακόμη κι εγώ. Βλέπεται είναι η τέταρτη φορά που εμπλέκομαι στην δημιουργία τμήματος. Προηγήθηκαν οι Μονάδες το '96, το ΕΤΙΚ το '99 και οι αεροδιακομιδές το '01.
Και τα τρία, στραβά τα φτιάξαμε γι' αυτό και φυτοζωούν σήμερα. Με τα Δίκυκλα είναι διαφορετικά. Είναι κάτι που το φτιάχνουν μόνοι τους οι συνάδελφοι. Και ο Διασώστης, αν τον αφήσεις να κάνει αυτό που αγαπάει κάνει θαύματα. Από την Διοίκηση θέλει μόνο βοήθεια και όχι παρεμβάσεις, απειλές και εκβιασμούς, όπως γίνονταν στο παρελθόν.
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν, οι εγκαταλειμμένες μοτοσυκλέτες έγιναν λειτουργικές, εξοπλίστηκαν και βγήκαν στο δρόμο. Τα αποτελέσματα της λειτουργίας τους φάνηκαν από τις πρώτες βάρδιες. Έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό, από το Συντονιστικό Κέντρο, αφού σκουπίζουν με ταχύτητα, όσα περιστατικά εμφανίζονται στον Τομέα τους.
Στόχος είναι βέβαια να γίνεται και σωστή δουλειά με τον ασθενή, να αντιμετωπίζεται πλήρως και να παραδίδεται στους συναδέλφους των ασθενοφόρων έτοιμος για μεταφορά στο Νοσοκομείο.
Η επιλογή των Διασωστών που τις στελεχώνουν, έγινε με ένα και μοναδικό κριτήριο: την όρεξη για δουλειά και όχι σε ποιο κόμμα πιστεύουν και τι γνωριμίες έχουν. Ελπίζουμε σύντομα και όταν το ΕΚΑΒ λύσει τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει, να έρθουν και άλλοι συνάδελφοι και να αυξηθούν οι τομείς που καλύπτουμε. Ανάγκες έχουν και άλλες περιοχές.
Οι φωνές που αντιδρούσαν έχουν αρχίσει να σβήνουν, αφού οι περισσότερες αφορούσαν σκοπιμότητες. Και αρκετοί συνάδελφοι, έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον για να έρθουν στο Τμήμα.
Πέρα από την ικανοποίησή μου για την συνεργασία με την Διοίκηση, πολλούς συναδέλφους από τον εξοπλισμό, το Γρ. Κινήσεως, το Συντονιστικό Κέντρο, θέλω να ευχαριστήσω και τον μηχανικό από το Συνεργείο που έχει την ευθύνη της συντήρησης των μοτοσυκλετών. Η δουλειά που έβγαλε τις τελευταίες ημέρες, δεν ταιριάζει σε "Δημόσιο Υπάλληλο".
Καλή αρχή λοιπόν και ίσως αυτή να είναι μια νέα αρχή για όλους τους Διασώστες και την επαγγελματική τους προοπτική.

72 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβω συναδελφε.Αντε μηπως αρχιση παλι και στην επαρχεια

Ανώνυμος είπε...

καλο ξεκινημα,και πανω απο ολα πολυ προσοχη παιδια!!

Ανώνυμος είπε...

δημιουργια τμηματος?δηλαδη δεν υπηρχε τετοιο πραγμα πριν? σκοπιμοτητες?εβγαζαν λεφτα,κινουσαν νηματα,εκβιαζαν τι εννοεις?

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Καταλαβαίνω τι ρωτάς και για ποιο λόγο το ρωτάς. Θα σου απαντήσω καλοπροαίρετα και ελπίζω και συ να καταλάβεις τι λέω.
Η Ομάδα των Δικύκλων του ΕΚΑΒ Αθήνας δημιουργήθηκε από το μηδέν. Πριν μία εβδομάδα δεν υπήρχε. Πριν τρία χρόνια υπήρχε κάτι διαφορετικό, το οποίο πέθανε για τους εξής λόγους: Στηρίχτηκε στην ανεργία των γιατρών και στην διάθεση του Κράτους να πληρώνει 4200000 ευρώ το χρόνο για την μισθοδοσία τους. Καθαρά στην τσέπη, χώρια οι εισφορές. Όταν έλειψαν αυτές οι προϋποθέσεις το τμήμα έκλεισε.
Το ΕΚΑΒ είναι οι Διασώστες και αυτοί θα είναι πάντα εδώ. Γι' αυτό το λόγο το Τμήμα δεν θα ξανακλείσει.
Από το παλιό κληρονομήσαμε τις μοτοσυκλέτες. Ευτυχώς, γιατί εκτός των άλλων θα είχαμε ένα παραπάνω πρόβλημα. Όσες προλάβαμε να περισώσουμε και δεν έφυγαν για επαρχία. Για να αντιμετωπίσουν τα 600 μέτρα μποτιλιάρισμα στο Βόλο. 300 στη Δημητριάδος και 300 στην Ιάσονος. Έτσι είναι αυτά. Ακόμη και τώρα που το κόμμα μου είναι στην Κυβέρνηση, εγώ θα φωνάζω ότι Πολιτική και Επιχειρήσεις δεν πάνε μαζί.
Κληρονομήσαμε συμβουλές και υποδείξεις από τους συναδέλφους που το λειτουργούσαν πριν και τους ευχαριστούμε γι' αυτό, παρ' ότι δεν ενδιαφέρονται για την καινούρια προσπάθεια. Όταν πατήσουμε γερά στα πόδια μας, αυτές τις ευχαριστίες έχω την υποχρέωση να τις εκφράσω και υπηρεσιακά.
Τώρα τα υπόλοιπα ερωτήματα δεν τα καταλαβαίνω. Αν τα κάνεις πιο συγκεκριμμένα, ξέρεις ότι εγώ μιλάω καθαρά.

Ανώνυμος είπε...

στο οικονομικο πρωτα γιατι ηταν το πρωτο που ειχες θεσει σαν προβλημα.Αναρωτιεμαι αν κοστιζει λιγοτερο ενα ζευγαρι διασωστων με δυο μοτο,απο μια με διασωστη και γιατρο.Τωρα για την αποτελεσματικοτητα,κυριακη κοντη γιορτη,τα πληρωματα των μαχιμων απλων ασθενοφορων ειναι αυτοι που μπορουν να κρινουν το πριν και το τωρα.Επισης εχω την εντυπωση οτι ξεκινησατε πιλοτικα οποτε θα θελαμε καποια στιγμη να δουμε καποια στατιστικα,π.χ.ποσα σηματα εχουν κοψει και αλλα.φιλικα παντα ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

η ομάδα Μ όσο και αν δεν σου αρέσει να το ακούς ζει, υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικότητα με γιατρούς που εσύ δεν πρόκειται ποτέ να τους φτάσεις γιατί απλώς άργησες να αποφασίσεις ότι σου άρεσε τόσο πολύ η ιατρική και έγινες ένας απλώς Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου σαν όλους εμάς. Κάποια στιγμή καλά θα κάνεις να προσγειωθείς και να προσγειώσεις και τα υπόλοιπα ψώνια . Βεβαίως και δεν λειτουργούν στην Αθήνα αλλά στον Μαραθώνιο που έγινε, η Διοίκηση, (και Διοίκηση δεν είσαι εσύ) κάλεσε μοτοσυκλέτες της ομάδος Μ, γιατί πρόκειται για άλλη Ομάδα με γιατρούς, και η διαφορά δυστυχώς φίλε μου για εσένα φάνηκε και ήταν τεράστια!!!Παρόλα αυτά συνεχίστε να κόβετε σήματα σε ασθενοφόρα με δική σας ευθύνη, και εκεί κολλάει και η προσγείωση που ανέφερα. Θα πρέπει να καταλάβεις και η ευθύνη σου είναι τεράστια ότι δεν πρόκειται για ανεπάρκεια των υπολοίπων Διασωστών που δούλεψαν στην Ομαδα Μ της Αθήνας. Υπάρχουν πίσω μας οικογένειες, παιδιά και εσύ το ξέρεις καλύτερα και εκεί είναι η ευθύνη σου γιατί θα πάρεις στο λαιμό σου όχι αυτούς ή αυτόν που κάνει έρευνες για τμήματα χωρίς να έχει ρωτήσει το πως λειτουργούν (αυτός βεβαίως θα τα βρει μπροστά του) αλλά για τους υπολοίπους που είναι 6 μήνες υπάλληλοι και ίσως και κανά 2 χρόνια παραπάνω και δεν γνωρίζουν. Παρόλα αυτά είναι μεγάλα παιδία και εμβολιασμένα. Επειδή είμαστε όμως άνθρωποι και όχι ζώα να προσέχετε τους εαυτούς σας και όταν θα χρειαστείτε βοήθεια, γιατί θα χρειαστείτε, εμείς θα είμαστε εκεί και θα καταλάβεις, αν και το γνωρίζεις πολύ καλά ότι μόνο ανεπαρκείς δεν είμαστε!Καλή τύχη στη νέα σας Ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,
1ον: ΕΚΑΒ σημαίνει Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοηθείας και απαρτίζεται τόσο από Διασώστες όσο και απο Γιατρούς όπου ο καθένας προσφέρει το έργο του ανάλογα με τις γνώσεις και τα περιθώρια των ελληνικών νομοθετημάτων έτσι ώστε να σώζονται άνθρωποι. Μήπως να διώξουμε και τους γιατρούς από τις Μονάδες και τις Αεροδιακομηδές? Σίγουρα θα γλιτώσουμε ακόμα περισσότερα λεφτά από το ΕΚΑΒ αλλά δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα καταλήξουν πίσω από τα σίδερα γιατί θα το παίξουν γιατροί αντί των γιατρών...
2ον: Συμφωνώ με τον Κώστα στο κόστος των 2 μηχανών έναντι μιας. Αφού είστε τόσο αποτελεσματικοί γιατί δεν βγαίνει μια μηχανή με έναν διασώστη ανά τομέα όπως στην Θεσσαλονίκη και να καλύπτεται έτσι περισσότερους τομείς και να κόβετε από εμάς περισσότερα περιστατικά?
3ον: Όλες οι μηχανές δεν πήγαν μόνο στον Βόλο από ότι ξέρω. Μήπως έχεις κάποιο ιδαίτερο πρόβλημα με την περιοχή?
4ον: Οι συμβουλες και οι υποδείξεις δεν πάνε ποτέ χαμένες. Αυτό είναι το προβλημα των Ελλήνων - πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα και είναι καλύτεροι από όλους!
5ον: εσύ δεν ήσουν που διαφωνούσες με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα?
6ον: μπράβο που κόβετε σήματα αλλά προσοχή στην διαπίστωση θανάτου...ενίοτε ανασθένονται
7ον: εφόσον το μόνο κριτήριο είναι η όρεξη για δουλειά σίγουρα δεν σας απασχολεί η οδηγική ικανότητα και η αποτελεσματικότητα στα περιστατικά να υποθέσω...
8ον: Συμφωνώ με τον ανώνυμο και θέλω κ εγώ να ρωτήσω για ποιό λόγο η Διοίκηση κάλεσε τις μηχανές της Ομάδος Μ με γιατρούς από την επαρχία ενώ το τμήμα πέθανε όπως είπες? Μήπως η προηγούμενη Διοίκηση ήθελε να το πεθάνει σκοπίμως και γιαυτό δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των γιατρών? Αν αυτό δεν είχε συμβεί θα μίλαγες τώρα για την επιτυχία της νέας σου Ομάδας κ θα είχες χώρο στην προηγούμενη?
9ον: η ταπεινότητα είναι προσόν που από την 1 εδομάδα λειτουργίας σας και τα λεγόμενά σου δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει..
Τέλος, ο ανώνυμος μπορεί να είναι οξύς αλλά σας εύχεται καλή επιτυχία και προώθηση του έργου σας και στην επαρχία (Βόλος, Λάρισα, Κρήτη κοκ)!!!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Μπράβο σε όλα τα παιδιά, ακόμη και σε κείνα που γράφουν για να με προσβάλλουν. Θέλω να βλέπω κίνηση και ενδιαφέρον.
Το ΕΚΑΒ είναι οι Διασώστες. Διοίκηση και Γιατροί έρχονται και φεύγουν, όποτε γουστάρουν. Και τα Τμήματα που στηρίζονται στη Διοίκηση και στους Γιατρούς κλείνουν.
Διοίκηση δεν είμαι εγώ, αλλά ούτε και αυτοί που νομίζεται. Η Διοίκηση είναι πολύ μακριά, έξω από την Ελλάδα και κει δεν πληρώνουν Γιατρούς για μηχανές, μονάδες και ελικόπτερα.
Τώρα αν οι Διασώστες ανεπαρκούν, στο χέρι μας είναι η επόμενη γενιά, να είναι σε θέση να μπορεί να καλύψει το κενό των Γιατρών.
Εμείς πρέπει να έχουμε το θάρρος να το κυνηγήσουμε. Με ταπεινοφροσύνη βεβαίως, γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Δεν παρεμβαίνουμε βεβαίως όταν πρόκειται να μπει χειρουργείο, αλλά αν πρόκειται για μια γλυκόζη δεν τρέχουμε φωνάζοντας "Γιατρέ κοίτα με, κουβαλάω καλά τη βαλίτσα;"
Να λύσω και μερικές απορίες.
Στο Βόλο αναφέρομαι τυχαία, γιατί είμαι Βολιώτης. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Για το κόστος μην το ψάχνεις Κώστα. Είναι στο μισό τώρα. Αν το μετρήσουμε μάλιστα με Αμερικάνικο μετροπρόγραμμα σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, εκεί η σημερινή λειτουργία πέφτει στο 10% της προηγούμενης.
Τώρα για τον Μαραθώνιο.Έγραψα για την σχέση επιχειρήσεων - πολιτικής, αλλά δεν το διαβάσατε με προσοχή. Εκεί είναι ο λόγος που ήρθαν οι γιατροί από την Επαρχία. Και για να μπορέσουν βέβαια να ολοκληρώσουν την έρευνα που πραγματοποιούν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα "το Voltaren στην επείγουσα Ιατρική".
Διέκρινα επίσης, ότι κάτι υπάρχει με κάποιο μέλος της Ομάδας μου. Αυτό συνάδελφοι είναι λάθος σας. Οι μηχανές δεν είναι κανενός. Ούτε δικές του, ούτε δικές μου, ούτε του ΕΚΑΒ. Είναι του κόσμου. Γι' αυτόν παλεύουμε. Όχι για να έχουμε παιχνίδια.
Και αυτό που διέκρινες σε μένα "από την πρώτη βδομάδα" όπως λες, δεν είναι έλλειψη ταπεινότητας. Απλά, όταν ξεκινάς μια δουλειά, πρέπει να το κάνεις με ενθουσιασμό.

Ανώνυμος είπε...

kalo tha htan file {medic1} na min ksexnas oti anevikes esu kai oi upoloipoi pano sthn moto tou ekab molis 1 ebdomada kai oi proigoumenoi 6 xronia kai nomizo pos prota fthase ta xronia pou htan oloi oi upoloipoi pano se ayto pou onmazete moto kai thn empeiria tous pou ean oloi aytoi douleyane me ta dedomena sou esy akoma tha douleues sto asthenoforo kai oxi mono toy ekab alla kai se alla pou ksereis esu kalitera!! kai meta na les ean koubalousane kala ths balitses giatre!? opos anaferese sto keimeno sou!!episis tha apodeixtei sto mellon apo tous idious tous synadelfous to poso leitourgiki htan kapote h omada m kai poso tha einai tora !!giati emena den mou leei tipota apla to na pas na elenxei kai na kaleis asthenoforo gia diakomidi !oi prohgoumenoi den dinan lanthasmenes plirofories peri {einai nekros o asuenhs parte ton gia diapistosi} kai telika o asthenis ayti tin stigmh na perpataei kai na zei!!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Περί νόμιμου και ηθικού, ας δούμε πρώτα το παράνομοκαι ανήθικο.
Αυτή την στιγμή υπηρετούν στο ΕΚΑΒ "συνάδελφοι" οι οποίοι έχουν περάσει ΕΔΕ για:
Χρηματισμό, συναλλαγές με νεκροθάφτες, εγκατάλειψη ασθενούς με αποτέλεσμα το θάνατο, κλοπή αντικειμένων ή χρημάτων ασθενούς, σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς, μέθη σε ώρα υπηρεσίας και δεν υπάρχει τέλος. Ίσως με κάποιον από αυτούς να δουλεύεις κι εσύ ή εγώ.
Στο Τμήμα ήρθαν χωρίς επιλογή όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Δεν απορρίφθηκε κανείς. Και τον άλλο μήνα θα έρθουν και οι υπόλοιποι που στο μεταξύ ξεπέρασαν τις αμφιβολίες τους και έκαναν αίτηση. Και από την "παλιά ομάδα".
Με τις φτιαγμένες βάρδιες δεν ξέρω τι εννοείς. Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι σοβαρή καταγγελία και πρέπει να φτάσει στη Διοίκηση.
Κάτσε τώρα να μετρήσουμε πόσα χρήματα έβγαλα εγώ. Από τους 9 μήνες άδεια πατρότητας ξόδεψα τους 8 στην οργάνωση του Τμήματος. Παίρνοντας βασικό μισθό και χρήματα ξόδεψα από την τσέπη μου και στο σπίτι μου δεν ήμουν. Τι θα κερδίσω στο τέλος; Ότι κέρδισα από τις Μονάδες, το ΕΤΙΚ και τις αεροδιακομιδές. Μια καλή μετάθεση στην Ομόνοια για δύο - τρία χρόνια.
Και βέβαια όλο το διάστημα που απουσίαζα από το ΕΚΑΒ με άδεια, αντί να τρέχω με τις μηχανές θα μπορούσα να κάνω καμιά βάρδια σε ιδιωτικό για ένα έξτρα εισόδημα.
Για το οποίο παρεπιπτόντως δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι, μόνο και μόνο για να επιβάλλεις την άποψή σου. Πόσο κακό είναι κάποιος που δεν έχει λεφτά, να κάνει ότι μπορεί για να πληρώσει τα αγγλικά του παιδιού του;
Ήρθε μία κυρία και μας ενημέρωσε πως κάποιος συνάδελφος (γνωστός σε όλους)που το παίζει γκόμενος, έχει μικρό πουλί. Δεν φταίει αυτός που ο Θεός τον έκανε έτσι. Πόσο αντρίκιο θα ήταν από μέρους μου, τώρα που έχουμε πολιτικές διαφορές, να αρχίσω να το συζητάω δημόσια για να τον βλάψω;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ..
ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΙΤΣΑ ΣΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Medic1,
Μου θυμίζεις τον Καρατζαφέρη που τη μια μέρα λέει ασπρο και την αλλη μαυρο. Όταν έθαβες τα ιδιωτικα ασθενοφόρα που φυσικα βοηθούν το εισόδημα μας θα έπρεπε να τηρεις την ιδια αξια και τωρα. αφου νιαζεσαι για τον αν καποιος θα μπορει να πληρωνει τα αγγλικα του παιδιου του θα επρεπε να νιαζεσαι και για τον γιατρο που εμεινε χωρις δουλεια και φυσικα δεν εχουν ολοι οι γιατροι περιουσιες...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ??? ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ?!!ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ !!ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ ΑΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΙΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ .......ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ 1200 ΕΥΡΩ. ΣΤΟ ΕΑΝ ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΡΕΜΕΙ ΕΔΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!!ΕΠΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΜΟΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΕΛΙΚΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΜΟΤΟ/ΤΩΝ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να μην απογοητεύσουμε τους συναδέλφους που αγωνιούν για το μέλλον της ειδικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε,
Οι απαντήσεις σου δεν με κάλυψαν και έτσι λεω να το συνεχίσω...αφού δεν έχω τίποτα προσωπικό με εσένα αλλά μόνο με τα λεγόμενά σου...
1ον: Η Διοίκηση και οι Γιατροι μπορει να φεύγουν αλλά αποτελούν (κ όχι μόνο στην Ελλάδα δυστυχώς για εσένα) μέρος του ΕΚΑΒ. Δεν είναι σωστό και ηθικό να αφήνουμε ανθρώπους χωρίς δουλειά. Καλό είναι να μείνουν αυτοί που κάνουν πραγματικά δουλειά. Όλοι χωράνε, δεν μπορώ να καταλάβω το προσωπικό σου μένος.. Τώρα ιδίως που ο υπουργός ανέφερε ότι οι μηχανές θα στελεχόνται με διασώστη και γιατρό...Τι θα κάνετε?
2ον:Εσύ λοιπον που ίδρυσες τόσα τμήματα του ΕΚΑΒ για ποιον λόγο δεν συνέχισες την καλή τους λειτουργία? Μην μου πεις ξανά τα κομματικά γιατι ο Επταμηνιτάκης παρέμεινε με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις Διοικήσεις (παρόλο τα χτυπήματα κάτω από την μέση που δεχόταν και ακόμα δέχεται...).Το έργο όλων είναι λοιπόν σημαντικό για να κάνουμε το ΕΚΑΒ που ονειρευόμαστε...και όχι μόνο το ΕΚΑΒ που εσύ ονειρεύεσαι...Δεν θα γίνουμε όλοι γιατροί αλλά αν μας επιτρέψει το νομοθετικό πλαίσιο και η εισαγωγή μας από πανελλήνιες σε ΤΕΙ/ΑΕΙ θα μπορέσουμε όπως στο εξωτερικό να ονομαζόμαστε Διασώστες και να κάνουμε ''ΜΟΝΟ'' ελάχιστες ιατρικες πράξεις όπως π.χ. η χορήγηση γλυκόζης και βολταρέν. Φυσικά το γνωρίζεις το νομοθετικό μας πλαίσιο καθώς και το τι συμβαίνει στις χώρες του εξωτερικού...Σταματα λοιπόν να στηρίζεστε σε ΄΄μελέτες'' ότι στο εξωτερικό λειτουργούν πετυχημένα οι μηχανές με 1 Διασώστη. Άλλο το νομοθετικό πλαίσιο, άλλη η εκπαίδευση στην Αμερική (1 μήνα εκπαίδευση σε γρήγορη και ασφαλή οδήγηση και συνεχή εκπαίδευση στον Διασωστικό ρόλο) γιατί μόνο εκεί λειτουργούν αποτελεσματικά κάτω από τις συνθήκες που προανέφερα φυ΄σικά!!Ωστόσο σε κάποιες πολιτείες και με γιατρούς ή με 2 διασώστες και βαλίτσες γιατί έτσι εκπαιδεύονται. Σε άλλες χώρες όπως η γειτονική μας Πορτογαλία απέτυχαν παταγωδώς...Στην Τουρκία δε λειτουργεί με γιατρό.. όπως επίσης και στην Κίνα και στην Ινδία...Βλέπεις ενημερωνόμαστε και δεν πιστεούμε αυτά που μας πλασάρετε...και πλασάρετε στην Διοίκηση και το Σωματείο. Να δω αν συμβεί κάτι σοβαρό ποιος θα σας καλύψει ή ποιον θα καλύψεις εσύ συνάδελφε απο την ομάδα σου?

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια...3ον: το 10% μείωσης κόστους σε σχέση με την αποτελεσματικότητα βασίζεται στο γεγονός του πεθαμένου που αναστήθηκε με διάγνωση συναδέλφου που επημελήθηκε έρευνα λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι οι μηχανές με 2 άτομα και βαλίτσες είναι επικινδύνο? Απορώ γιατί τόσοι ταξιώδετες ανά τον κόσμο θέλουν να πεθάνουν οδηγώντας μηχανή με βαλίτσες και 2 αναβάτες!! Μαζί σε αυτούς και ο Επταμηνιτάκης με 6000 χλμ έκανε το καλοκαίρι τουρ στο εξωτερικό με 3 βαλίτσες και 2ο άτομο!!!Να μην αναφέρω περισσότερους συναδέλφους με μηχανή που κάνουν ανάλογα ταξίδια!!Μάλλον δεν έλαβαν υπόψιν τα λόγια του συναδέλφου. Να μην αναφέρω τα μηδενικά ατυχήματα που είχε η Ομάδα με τους γιατρούς .γιατί άραγε? Μήπως γιατί ήταν καλοί αναβάτες? Μήπως γιατί παρόλο αυτά συνέχισαν να εκπαιδεύονται σε ασφαλή και επιθέτική οδήγηση όπως σε όλα τα κράτη από την αστυνομία ή γιατί κουβαλούσαν μόνο βαλίτσες? Παρεπιπτόντως η Αστυνομία το θεωρεί ασφαλές το γεγονός των 2 αναβατών και βαλιτσών όπως και στο εξωτερικό!!!
4ον: Σε αυτό δεν μας απάντησες συνάδελφε... Ποιος ο ρόλος σου ως υπεύθυνος της Ομάδας στην Αθήνα? Είναι ο ρόλος να καλύπτεις τις αποτυχίες σας για να μην παραδεχτείς ότι κάτι λειτουργούσε καλύτερα? Αλλά ξεχνώ ότι το μοναδικό κριτήριο για να έρθει κάποιος στις μοτοσυκλέτες είναι η όρεξη και η θέληση...όχι η οδηγική ικανότητα και η ταπεινότητα..και γνώση των ορίων του ρόλου μας...Και όχι όπως θέλεις να πιστεύεις κ να διαδίδεις εμείς οι παλιοί δεν είμαστε ανίκανοι ή δεν μπορούμε να κάνουμε ενέσεις κοκ αλλά είμαστε προσγειωμένοι στην ελληνική πραγματικότητα και προσπαθόύμε μαζί με τους γιατρούς το καλύτερο...γιατί μόνο μια φορά χρειάζεται για να παρασυρθούμε από όρεξη και να κάνουμε κάτι που δεν επιτρέπεται από τον ρόλο μας και να βρεθούμε εκεί που ούτε εσύ ούτε κανείς δεν θα είναι μαζί μας..Η ερώτηση είναι απλή..συνεχίζω...και είναι και για όλους μας..αν κάποιος απο το σπίτι μας είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή σοβαρό ατύχημα θα ήθελες να ήταν εκεί ο ''Χ'' Διασώστης με τον Κουφουδάκη (γιατρός) ή κάποιος από την ομάδα σου?
5ον: Εγώ φίλε μου σε περιστάτικο που μας βοήθησαν οι μηχανές με γιατρό δεν είχα δει τον Διασώστη να κουβαλάει μόνο τις βαλίτσες αλλά να μας βοηθαει..Αρχίζω να πιστεύω ότι ρίχνοντας λάσπη στο προηγούμενο τμήμα προσπαθείς να δώσεις λάμψη στο δικό σου.. Δεν υπάρχει δική σου ομάδα και ομάδα του Επταμηνιτάκη αλλά γεγονότα...Πολύ στο προσωπικό το πας γιατί δεν βλέπω να στηρίζεις διαφορετικά αυτά που σου γράφουν οι υπόλοιποι. Τι μας νοιαζει το μικρό πουλί του γκόμενου συναδέλφου μας που θέλεις να τον σχολιάσεις? Είναι κριτήριο για να μην ανέβει στην ομάδα σου? Είναι άσχετο αυτο που γράφεις σε σχέση με αυτό που εμείς λέμε και ασχολούμαστε...μαζί σου...
Εμείς δεν ανοίξαμε τμήματα στο ΕΚΑΒ όπως εσύ αλλά είμαστε το ίδιο ικανοί από τα πόστα μας και το ίδιο ικανούς βλέπω να δουλεύουν τώρα στα ασθενοφόρα με μηδέν υπεροπτισμό τους συναδέλφους που πλαισίωναν το τμήμα αυτό με τους γιατρους. Δεν είδα κανέναν να λουφάρει...και να σαμποτάρει την υπηρεσία...επειδή νοιώθει διωγμένος...Τώρα λοιπόν που δεν διώκεσαι γιατί το κόμμα μας είναι στην εξουσία και έχεις και εσύ την ευθύνη του νεου τμήματος αξιοκρατικά να δω τι διακιολογία θα βρεις να φύγεις και από αυτό όταν θα έρθουν οι γιατροί ή όπως το λές εσύ επιχειρήσεις κοκ...

Τέλος, ήθελα να ήξερα όλα αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι, επειδή εσύ φαίνεται θα τα πεις με τον δικό σου τρόπο, δεν τα βλέπουν, δεν τα ακούν η Διοίκηση και το Σωματείο?

ΥΓ: ο συνάδελφος που δούλευε στην ομάδα με τους γιατρούς κ θα έρθει στο νεο τμήμα είναι αυτός που τους παράτησε μέσα στις γιορτές και όλοι κάνανε εξτρά βάρδιες για να βολέψει τον κώλο του και τώρα να γυρίσει ξανά σε αυτό που δεν ήθελε? Να τους χαίρεσαι και στα δικά σου...

Ανώνυμος είπε...

Ειδικοτητα μας κυριακο ειναι ο τιτλος που εχεις στο blog σου,την υπηρετουμε και την τιμαμε οι ποιο πολλοι γιατι εκτος απο το ψωμακι που μας δινει και τρωμε εμπεριεχει και την προσφορα στον συνανθρωπο.δεν ηρθατε και μας πεταξατε απο το μαγαζακι μας και τωρα εμεις θα κλαιμε για αυτο, γιατι ολοι μας εχουμε δειξει οτι την δουλεια δεν την φοβομαστε[οπως εχεις πει και ο ιδιος δεν τσακωνομαστε για γραφεια]απλα πριν ξεκινησετε ακομα αυτη την ιδεα ,αρχισατε να απαξιωνεται και να βριζεται αυτους που καλος η κακος δουλευαν εκει,τους γιατρους ως αθλιους συνταγογραφους εμας ως φιλιπινεζες των γιατρων μεχρι και εγκληματιες μας ειχε αποκαλεσει ο φιλος σου και ''συναδελφος''σφετσιος,με σκοπο τι?να κανεταιενα τμημα που δεν υπαρχει πουθενα στο κοσμο με δυο διασωστες σε δυο μοτοσυκλετες.Ασχετως αν συμφωνουμε η διαφωνουμε με το συστημα αυτο,ετσι ξεκινησε αυτη η ιστορια,οποτε ''οταν σπερνεις ανεμους θεριζεις θυελες''πολλοισυναδελφοι πριν απο εσας εχουμε χασει και χρονο και χρημα και εχουμε ''ματωσει''για αυτο το τμημα και για αυτο καποιες υπερβολικες αντιδρασεις συναδελφων εν μερει ειναι δικαιολογημενες.ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ.ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΠΤΑΜΗΝΙΤΑΚΗΣ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΓΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ..ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ (ΚΥΡΙΑΚΟ) ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥΛΙ?ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΤΟ/ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ FOR EVER..ΚΥΡΙΑΚΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

loipon synadelfoi ayrio oloi sto ekab gia metrisi genitikou moriou !na doume pios einai aytos pou mas rezilepse sto ekab!an vrethei o enoxos tha ektelestei paradigmatika ston agnosto stratioti.

Ανώνυμος είπε...

a kai opios allos ton exei mikro thn gamise

Ανώνυμος είπε...

εγω παιδια μολις ειδα τα σχολια σασ και δεν ανηκα στην ομαδα μ αλλα ξερω σιγουρα οτι αυτα τα παιδια που συνεργαστικα στο παρελθον εκτοσ απο εξαιρεση 1 με 2 ατομων και αυτο σε θεμα ατομου και οχι συναδελφου λεω οτι συγουρα δεν κουβαλαγανε καλα βαλιτσες μονο αλλα στα περιστατικα ηταν κατι παραπανω απο απλοι εκαβιτες και ελπιζω να μπορεσουν οι τωρινοι μηχανοβιοι να ανταπεξελθουν σε πολυ δυσκολες καταστασεις που εχω ζησει με συνεργασια των μοτσυκλετων τησ ομαδασ Μ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αφού λοιπόν δεν σας κάλυψα, εδώ είμαστε να τα ξαναδούμε.
Αφού όμως ξεφύγουμε από τα προσωπικά μας και από την περιπτωσιολογία.
Γιατρούς θέλουμε, τους θέλαμε από το '94 και δώσαμε μάχη με το κατεστημένο να αποκτήσουμε μόνιμους. Και την φάγαμε από πίσω. Μετά από την πρώτη βδομάδα έχουν έτοιμη την δήλωση "εγώ θα σας πω πως πρέπει να δουλεύει το ΕΚΑΒ". Πολύ σωστά αναφέρεις "να μείνουν αυτοί που κάνουν δουλειά". Τι δουλειά να κάνουν; Ότι κάνουν σε όλο τον κόσμο, εκτός από τις χώρες που κοστίζουν ένα πιάτο ρύζι. Το έχω γράψει από πέρυσι τον Δεκέμβριο:http://hellas-medic.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html
Για το προσωπικό μου μένος τώρα, πάλι έχεις δίκιο. Δεν τους πάω με την καμία. Ούτε λεπτό δεν αντέχω με γιατρό. Γι' αυτό ο Θεός με τιμώρησε (για όσους ξέρουν). Ο Υπουργός μίλησε για γιατρούς, αλλά μην γνωρίζοντας την λειτουργία του ΕΚΑΒ λεπτομερώς, μπέρδεψε τις μηχανές με άλλα οχήματα (smart).
Για τα Τμήματα που δεν πήγαν καλά, η εξήγηση είναι απλή και το 'χω ξαναπεί: Κάποια δεν δούλεψαν γιατί τα φτιάξαμε στο πόδι (από ασχετοσύνη και ρομαντισμό) και οι αεροδιακομιδές γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι το ECDL μετράει περισσότερο από την προϋπηρεσία και το πτυχίο αεροπορικής νοσηλευτικής.
Ο Νεκτάριος άντεξε περισσότερο, έχοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το αδύνατο σημείο του ήταν οι γιατροί. Τους έχασε - χάθηκε. Βέβαια θα μου πεις, αυτός έκανε σωστά την δουλειά του και η Διοίκηση τον πούλησε. Εκεί καταλήγουμε πάντα. Εκ του αποτελέσματος παρέδωσε ένα τμήμα κλειστό. Έτσι λοιπόν αν και γω αποτύχω, με ποια κριτήρια θα μου το χρεώσεις;
Για όλα τα υπόλοιπα περί επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν βλέπω που διαφωνούμε. Ο αγώνας είναι να μην μείνουμε στάσιμοι. Να ετοιμάσουμε τον δρόμο για να έρθουν αυτοί που αναφέρεις. Με την σημερινή κατάσταση, ακόμη και απόφοιτους ΑΕΙ να φέρεις, την ίδια δουλειά με μας θα κάνουν.
Τώρα μία ή δύο μηχανές, αυτά μικρή σημασία έχουν.Μπορεί σε λίγο να τις δεις μονές. Μην σου κάνει εντύπωση. Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι δύο μαζί βγάζουν μάτι. Πέρα από την ουσία πρέπει να την πουλάμε και λίγο την δουλειά μας. Γι' αυτό και μόνο θα συμφωνούσα σε κάθε πόλη να λειτουργούν μηχανές.
Για ότι δεν σε έχω καλύψει, ευχαρίστως να ξαναγράψω. Χωρίς να πιάνουμε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί δεν βοηθάει. Όπως για το πόσο καλός είναι ο τάδε γιατρός, γιατί και γω μπορώ να αναφέρω πέντε ονόματα που είναι για τα σκουπίδια και άλλα δύο που είναι ψυχασθενείς. Και άλλους δύο που χρησιμοποίησαν το ΕΚΑΒ και έβγαλαν χρήμα.
Ή για τον Διασώστη που έκανε λάθος, γιατί και γω έχω περιπτώσεις που γιατρός έκανε λάθος, ή Διασώστης που έβγαλε ασθενή από τον τάφο.
Ή για τον Κώστα που έχει φάει κόλλημα με τον Σφέτσιο, ή για τον συνάδελφο που έφυγε από τις μηχανές και σας παράτησε.
Σκοπός είναι να βγει κάτι από την αντιπαράθεση, διαφορετικά να μετρήσουμε το πουλί μας και ο νικητής τα παίρνει όλα.
Δυστυχώς βέβαια, πάντα υπάρχει κάποιος που τον έχει μεγαλύτερο.

ΥΓ. Ξέχασα να πω ότι να 'σαι σίγουρος ότι το blog το παρακολουθούν όλοι και κάποιοι που δεν φαντάζεσαι. Δεν θα επεκταθώ σ' αυτό, για να μην ξεφύγουμε από θέμα και πάμε σε άλλη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε συναδελφε δεν καταλαβα το σχολιο του Υ.Γ που γραφεις στο τελος.αυτο ειναι απειλη η προειδοποιησει για να μην ξανα γραψουμε ,η εχουμε λογοκρισια η κατι αλλο που λεγεται τρομοκρατια??εγω εχω να πω το οτι οσο πιο πολλοι μπαινουν και βλεπουν και διαβαζουν τοσο το καλυτερο για να μπορουν να κρινουν και αυτοι με την σειρα τους αλλα και απο την δικια μου μερια εγω δεν κρυβω κατι ουτε ειμαι διπλο και τριπλοθεσιτης σαν καποιους καλους και ταπεινους συναδελφους πλεον {νομοταγης}και {αδιαφθορους}!για αυτο καλυτερα το Υ.Γ σου να το απευθυνετε σε αλλους που εχουν πολυ λερωμενοι την φωλια τους και ξερεις πολυ καλα εσυ εμεις και ολοι οι συναδελφοι

Ανώνυμος είπε...

to epipedo to erixes esy xamila me ta poulia giafto kai pairneis apantiseis..ean nomizeis oti opws esy goustareis otan goustareis tha xorevoume oloi analoga me tin trela sou eisai gelasmenos. oso gia tis apeiles pou ektoxeveis sto telos allou megale den se pairnei. an pali den katalavame kala exigise to giati xafnika apo tin plaka tha to gyrisoume sto sovaro kai den xreiazetai

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.''οι φωνες που αντιδρουσαν εχουν αρχισει να σβηνουν αφου οι περισσοτερες αφορουσαν σκοπιμοτητες''ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η παραπανω φραση ανηκει στο ταπεινο αρχικο κειμενο του medic 1 για την ιδρυση του τεταρτου τμηματος της καριερας του[για οσους δεν καταλαβαν] ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Χαίρομαι που βλέπουν το blog άνθρωποι που δεν φαντάζομαι γιατί πιστεύω ότι μπορούν να καταλάβουν την διαφορά.
Ίσως θα έπρεπε αυτή η ωραία συζήτηση να κοινοποιηθεί και στις Συνελεύσεις μας...Δεν μπορείς ακόμα να δώσεις σαφείς απαντήσεις. Νομίζω τελικά ότι μας περιπαίζεις και δεν έχεις πάρει καθόλου στα σοβαρά το ρόλο που σου ανάθεσαν όπως δεν τον πήρες και στα άλλα τμήματα που ανάφερες. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας..Δεν μπορεί άνθρωποι να σε εμπιστεύονται λέγοντας εσύ ότι τα προηγούμενα τμήματα απέτυχαν γιατί ήσουν άσχετος και ρομαντικός. Δεν είναι δυνατόν ένα ακόμα τμήμα να πληρώσει γιατί εσύ θέλεις να δείχνεσαι. Οι μηχανές έσωζαν ζωές δεν έβγαιναν για την λάμψη και τον κομπλεξισμό κάποιων!!Δεν μπορεί όποιος θέλει να μπαίνει στο τμήμα των μηχανών να μην έχει κάποια βασικά κριτήρια πλην της όρεξης. Να φέρω και εγώ το γιο μου που είναι 5 και γουστάρει τις μηχανές. Οι συνάδελφοι που το πλαισίωναν χρόνια πριν μπήκαν τουλάχιστον με κάποια κριτήρια και όχι κομματικά αφού γνωρίζω κάτι παραπάνω σε αυτό και μπορώ να στο διαβεβαιώσω. Απορώ γιατί δεν μιλάει κανείς τους σε αυτό το blog να στα χώσει. Ο Κώστας περισσότερο και χτες ο Νεκτάριος. Από ότι διάβασα ωστόσο κατάλαβε ότι έχουν καταλάβει περισσότερα από ότι εγώ δεν είχα καταλάβει και αποφάσισα να σου γράψω. Δεν μπορείς να δώσεις απάντηση σε αυτά που αναφέρομαι. Τα οποία είναι γεγονότα όχι φήμες ούτε μένος προς το πρόσωπό σου ή άλλους συναδέλφους. Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε γιατρούς? Δεν κρίνω προσωπικά αλλά επαγγελματικά. Φυσικά καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Τι κάνουμε εμείς για αυτό? Που είναι οι υπόλοιποι του τμήματος σου? Μόνο εσύ θα γράφεις? Τελικά θα αρχίσω να τα χάνω. Μικρή η διαφορά μιας μηχανής με ένα smart.Έτσι? Ο καθένας από εμάς θα το μπέρδευε στο δρόμο. Η μήπως ο Υπουργός δεν είχε δει τις μηχανές με τους γιατρούς που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν δώσει τόσες συνεντεύξεις σε εφημερίδες και κανάλια?

Τέλος, λοιπόν δεν αξίζει να σου γράφει κανείς...μείνε με αυτούς που απορρίφτηκαν από τους προηγούμενους και τώρα τους έχεις εσύ..εύκολα να μπαίνεις χωρίς κριτήρια...λέω όλοι να αφήσουμε τα ασθενοφόρα και να το γυρίσουμε στις μηχανές. Πρωτοποριακό δεν νομίζετε?

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ FACE TO FACE.ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΩς ΤΟ 2009. ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2003 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009 ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥς ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ Ως ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 6ΩΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥς ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑ ΕΓΩ (ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΟ). ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑΦΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ? ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ. ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ...
ΥΓ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΜΙΛΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗ. ΑΥΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ. ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Μάλλον Νεκτάριε δεν κατάλαβα τι είπε ο Υπουργός. Πρέπει λοιπόν να κανονίσετε ποιος θα αναλάβει στην θέση σου όταν έρθουν οι γιατροί στις μηχανές.
Στον Κώστα δεν απαντάω γιατί αρχίζει να τον πειράζει η υποξία και νομίζει πως ότι γράφω είναι για κείνον.
Τώρα για όσους νομίζουν ότι προσπαθώ να αποτρέψω σχόλια, ή ότι δεν θέλω να γράφουν κάνουν λάθος. Όπως έχετε διαπιστώσει είναι το πιο δημοκρατικό blog. Δεν έχω βάλει κανένα φίλτρο στα σχόλια και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και να το βλέπει δημοσιευμένο την ίδια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑ ΗΤΑΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ, ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εκαβιτης είπε...

Εάν έρθουν στο ΕΚΑΒ αύριο 50 γιατροί και κανένας απο αυτούς δεν θέλει να εργαστεί στις Μηχανές γιατί το τμήμα είναι εθελοντικό,τι θα γίνει?
Σε ένα τροχαίο στην Πατησίων π.χ. που εμπλέκονται 3-4 άτομα και είναι και επείγον σε πόσα λεπτά θα φτάσουν 3-4 ασθενοφόρα να παραλάβουν τους τραυματίες?
Οι μηχανές πάντως,θα φτάσουν σε 3-5λεπτά,θα βάλουν απο ένα κολάρο στους τραυματίες,θα καλέσουν τον ακριβή αριθμό ασθενοφόρων,θα προχωρήσουν σε σωστή ακινητοποίηση του κάθε τραυματία σε συνεργασία με το πλήρωμα του ασθενοφόρου και θα φύγουν τελευταίοι απο το σημείο.Παράλληλα θα γίνεται και διαχείρηση του συμβάντος απο τον Ασυρματιστή σωστά γιατί θα έχει εικόνα απο το σημείο.
Εγώ σαν πλήρωμα ασθενοφόρου -διασώστης που εργάζομαι στον δρόμο γιατί μου αρέσει(θα μπορούσα και εγώ να πάρω μια απαλλαγή για 5 μήνες λόγω μέσης και μετά να ξεχνιόμουνα στα ενδότερα του ΕΚΑΒ) θέλω βοήθεια στο δρόμο και οι μηχανές όπως δουλεύουν σήμερα κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Ανώνυμος είπε...

εχεις χρονια στο εκαβ συναδελφε εκαβιτη ??

Ανώνυμος είπε...

KOLLARO KAI AKINHTOPOIOISH KAI THA FONAKSHS KAI ASTHENOFORO?AGORI MOY ESY EISAI KOMMANTO TOYS KSEFTHLISES TOYS GIATROYS!ERE GLENTIA!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ.... ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ. MEDIC-YAMAHA-LA

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έρθουν γιατροί στο ΕΚΑΒ και στις μηχανές.
Δύο από αυτούς έκαναν αίτηση να βγαίνουν μόνοι τους με την μηχανή.
Κάποιοι ζήτησαν να δουλεύουν εθελοντικά (τζάμπα πράγμα).
Όπως υπάρχουν και άλλα σχήματα λειτουργίας των μηχανών. Όπως αυτό που πρότεινε η Σοφία. Να βγαίνει με νοσηλευτή.
Θα πεταχτεί και κανένας άλλος και θα προτείνει να βγαίνουν με Δικηγόρο. Κι αυτός έχει πτυχίο ΑΕΙ, ανώτερο του Διασώστη. Για να είμαστε καλλυμένοι.
Βλέπετε το ΕΚΑΒ το καταντήσαμνε άσυλο και ίδρυμα ψυχοθεραπείας. Εδώ θα θεραπεύσουμε τα προβλήματα του καθενός.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Συγνώμη συνάδελφοι, αλλά αυτόν τον ξέχασα. Πήγε πριν δύο βδομάδες στον Πρόεδρο και πρότεινε να φέρει στο ΕΚΑΒ φοιτητές της Ιατρικής. Για τις μηχανές και τα ασθενοφόρα. Για να βολευτεί το ΕΚΑΒ και να μην χρειαστεί προσλήψεις. Άσυλο λέμε. Να έχεις κλειστεί στην άμυνα και να μην ξέρεις από που να φυλαχτείς.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΚΤΑΡΙΕ, ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΤΗΣΑΜΕ ME MEΡΑΚΙ; ΑΠΟ ΤΟ 2003. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ. MEDIC-YAMAHA-LA

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ,ΧΤΙΣΑΜΕ ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΤΟ/ΤΩΝ ΟΜΑΔΑΣ (Μ)ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ Η ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ .ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΣΥ" ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ..Π.Χ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ "ΕΝΑ ΧΕΡΙ"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ..ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΑΡΤ/ΜΕΛΗΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΕΙ Κ ΟΧΙ ΔΥΟ..ΙΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ Υ.Γ Η ΟΜΑΔΑ (Μ) ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ Κ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω συναδελφε Λεβέντη,
Νομιζω οτι στην μεχρι τωρα συζητηση υπαρχει μια ατυπη κοντρα απο τη νεα ομαδα που βασιζεται στο οτι οι προηγουμενοι δεν αξιζαν μια και οι γιατροι το μονο που προσεφεραν στις μηχανες ηταν εξοδα και οι συναδελφοι κουβαλουσαν μονο βαλιτσες. Δεν μπορει κανεις σας να σκεφτει οτι μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα. Αλλα μπορει να κανει ενας διασωστης μονος του (ή 2 μαζι) και αλλα ενας γιατρος με εναν διασωστη. Κατα κυριο λογο λογω σπουδων και κατα δευτερο λογω νομοθεσιας που δεν επιτρεπει σε εναν διασωστη ουτε σε ορισμενες περιπτωσεις νοσηλευτη τει να κανει ιατρικες παρεμβασεις. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να μηδενισουμε το εργο των προηγουμενων για να ανεβασουμε το εργο της τωρινης ομαδας. Ο λογος ειναι απλος δεν υπαρχουν λεφτα για γιατρους και για αυτο προτιμησαμε μια ενναλακτικη η οποια κοβει σηματα ως ενα βαθμο. καλο το ενα καλο και το αλλο. Φιλε εκαβιτη οι μηχανες παντα εφταναν σε 2-3 λεπτα ειτε με γιατρο ειτε χωρις γιατρο. Δεν ασχοληθηκαμε με την αποτελεσματικοτητα των μηχανων αλλα με σχολια που λενε οτι το προηγουμενο σχημα δεν ηταν αποτελεσματικο ενω το τωρινο ειναι. Σιγουρα το κολαρο ολοι μπορουμε να το βαλουμε. τι θα κανεις οταν μεταβεις σε περιστατικο με εμφραγμα, τι οταν θα πας σε περιστατικο οπου χρειαζεται αμεση ιατρικη παρεμβαση (μην μου πεις οτι δεν υπαρχει τετοιο περιστατικο); Θα ενημερωσεις το κεντρο;Εμεις με χρονια στο ΕΚΑΒ εχουμε δει τα παντα. Εχουμε δει το εργο των προηγουμενων και ηταν ουσιαστικο και πετυχημενο. Παραδειγματα μπορουν να αναφερουν ο Κωστας, ο Παναγιωτης, ο Νεκταριος κα. Ειδατε λοιπον που ολοι χωρανε. Μην προσπαθειτε λοιπον να βγαλετε αχρηστους συναδελφους και γιατρους που δωσανε πολλα στην ομαδα Μ και το ΕΚΑΒ για να υποστηριξετε τη νεα προσπαθεια. Πειτε απλα οτι ειναι μια εναλακτικη που φυσικα βοηθαει ως εκει που επιτρεπεται να κοβονται σηματα και να βοηθαμε την πολυπαθη αθηνα και τους συμπολιτες μας. Δεν μπορειτε να συγκρινετε τις δυο Ομαδες. Δεν ειναι μονο το κοστος μετρο συγκρισης και ιδιως οταν προκειται για ανθρωπινη ζωη. Δεν ειμαστε ολοι λαμογια οπως ειπε καποιος.εχουμε ακουσει καλα λογια απο τον κοσμο για το εργο μας. Μην προσπαθειτε να μας πειτε αυτο που τοσο πολυ αναφερθηκε - μπορουμε ως ενα σημειο οχι γιατι δεν ξερουμε αλλα γιατι δεν μπορουμε νομοθετικα και σε ορισμενες περιπτωσεις φυσικα και πρακτικα.
Medic απο εσενα θα περιμενα ουσιαστικη παρεμβαση και οχι θαψιμο του εργου αλλων συναδελφων η των ενναλακτικων γιατι μια εναλλακτικη ειναι και αυτη της νεας ομαδας μοτοσυκλετων.Δεν ειδα να αμφισβητειτε τα αντικειμενικα επιχειρηματα περι νομοθεσιας και ρολου γιατρου αλλα να θαβετε τους αλλους ως ανικανους και αναποτελεσματικους. Ποιος απο αυτους ειναι μεσα και δεν το ξερω;ποιος απο αυτους δεν δουλευει πετυχημενα στα ασθενοφορα;δεν ειστε δα και σουπερ διασωστες επειδη καβαλισατε μια μηχανη. θελω να βγει καποιος απο τη νεα ομαδα και να μας αμφισβητησει οτι γραφετε περι νομοθεσιας και ρολου γιατρου, να μας συγκρινει την αποτελεσματικοτητα των προηγουμενων και νυν διασωστων βασει πραγματικων παραδειγματων και περιστατικων και να πεισει και τις περιφερειες που λειτουργουν με γιατρο οτι τελικα δεν πρεπει να υπαρχουν. Ο Βολος δεν ειναι μονο τα 600 μετρα αλλα και τα περιστατικα που μπορει να τυχουν, το ιδιο και στην Λαρισα και την Κρητη. Πειτε μας και δικαιολογειστε μας και εδω ειμαστε να αλλαξουμε γνωμη.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Δεν έχω να σου πω κάτι, γιατί απλά δεν διαφωνώ σε τίποτα απ' ότι γράφεις. Ή μάλλον συμφωνώ σε όλα.
Συμφωνώ κατ' αρχήν για την προσφορά των συναδέλφων της προηγούμενης ομάδας και το έχω αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις, τις οποίες απ' ότι φαίνεται λίγοι μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν.
Δεν μίλησα ποτέ για σύγκριση επάρκειας ανάμεσα σε γιατρούς και διασώστες. Αυτό το κάνουν κάποιοι γιατροί, με τρόπο προσβλητικό και αυτό δεν τους τιμά. Κάτι άλλο είχαν υπ' όψιν τους όταν σπούδαζαν και όχι το ΕΚΑΒ. Αν βγει ένας απ' αυτούς και δηλώσει ότι σπούδασε Ιατρική για να γίνει ΕΚΑΒίτης, εγώ αύριο το πρωί παραιτούμαι.
Μίλησα σε σχέση με τους γιατρούς, για σπατάλη ιατρικών πόρων. Άλλο πράγμα να καλείς ιατρική βοήθεια, όταν το απαιτεί το περιστατικό και άλλο να στέλνεις το γιατρό σε τροχαίο χωρίς τραύμα.
Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι γιατρούς χρειαζόμαστε, αλλά συγκεκριμένους και να κάνουν συγκεκριμένη δουλειά.
Για το θέμα τώρα των δυνατοτήτων του Διασώστη από νομοθετικής πλευράς, σας καλώ όλους να περιμένετε μερικές μέρες. Θα έχουμε εκπλήξεις που θα κάνουν τους πραγματικούς Διασώστες περήφανους. Για τους άλλους λυπάμαι (ή και όχι).
Μην κολλάμε όμως στην νομοθεσία. Το πρόβλημα είναι αλλού. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι χρειαζόμαστε επιπλέον εκπαίδευση, για να αισθανόμαστε και οι ίδιοι επαρκείς να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το επείγον.
Εκεί πρέπει να στρέψουμε τις απαιτήσεις μας, τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές Διασωστών.

Ανώνυμος είπε...

medic,

perimenoume nea sou. allazei o nomos? epitelous!ti tha boresoume na kanoume? parepiptontws i episimi selida tou ekab leei..
οι μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης έχουν ειδικό εξοπλισμό και στελεχώνονται με ένα διασώστη-πλήρωμα και ένα γιατρό εκπαιδευμένο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική
mipws na to allazan. afto exei allaxei stin Athina

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση ότι αυτοί που αντιτίθονται στην λειτουργία των Μηχανών με τόσο επιμονή(εξαιρούνται όσοι συνάδελφοι στελέχωναν το τμήμα με την προηγούμενη μορφή) θα πρέπει να έχουν καιρό να δουλέψουν.Και όταν δούλευαν γιαυτό το οποίο προσλήφθηκαν,συμπεριφέρονταν ώς:
Επαγγελματίες ψευτοσυνδικαλιστές που βασίζονται στα ρουσφέτια,τεμπέληδες,παρίσακτοι,νταλικιέρηδες,ταξιτζήδες,κοπανατζήδες,κοπρίτες......θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

για τους 'παλιους' m:ποσα περνατε εξαιρεσιμα σε σχεση με πληρωματα,που δουλευουνε νυχτερια κ 8ωρο?για τους 'νεους' m θα ηθελα να μαθω το ιδιο.........εκαβιτες ξυπνηστε,διαλυωμαστε.αλλαξε ο ''μανωλιος κ εβαλε τη καπα αλλιως''..το συμπερασμα#ολοι εμεις που που δουλευουμε στο δρομο κ τρωμε το 'σκατο' ,ακουμε φιλοσοφιες απο 'βολεμενους' νυν κ αει καρεκλοκενταυρους,πολιτικαντιδες κτλ.μαλλον μας θεωρουν,τον 'μικροτσουτσουνο τους'.αλλα καποια στιγμη,θα ξυπνησει ο 'γιγαντας' πυ λεγεται πληρωμα-ασθ/ρου κ δουλευει σε ασθ/ρο......ο 'νονος'

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ''ΝΟΝΟ'' ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο BIG BROTHER. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Κ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ, Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ. ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ''Μ'' ΠΕΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ. ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ 600-700 ΕΥΡΩ ΩΡΕΣ;ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΨΑΧΤΑ ΑΛΛΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ 150-200 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ. Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΙΚ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΣ; ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ 119 ΝΕΚΡΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΑΜΕ 24 ΩΡΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 8ΩΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΕΣΕΝΑ ΤΣΑΚΩΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΠΗΓΑΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΕΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 24/24ΩΡΟ ΣΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΝ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟ ΕΛ.ΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ) ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ....Η ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ'' ΤΜΗΜΑ!!!ΑΚΟΜΑ ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΤΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Η ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΠΕΣ ΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ!!!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αυτά τα καλά έχει ο Έλληνας. Δεν τον νοιάζει αν παίρνει ψίχουλα, αρκεί να μην πληρώνονται οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΕ..ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ; ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΙΕΣΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ/ ΗΜΕΡΑ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ? ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ...ΘΑ ΠΩ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟ...

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Δεν έχεις κι άδικο για τα μηνύματα. Μόνο που είναι δωρεάν. Όσο για το άλλο τι να σου πω! Απ' όλη την φασαρία εκεί κόλλησες;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΟΛΑΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡ...ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Να αφήσω και το δικό μου σχόλιο που ίσως να είναι το τελευταίο η πιθανότατα το προ τελευταίο
Οι πολίτες στην χώρα μας έχουν δικαίωμα να έχουν προνοσοκομοιακη φροντίδα ALS όπως σε όλα τα σοβαρά και αναπτυγμένα κράτη
Το ALS επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην χώρα μας παρέχεται μόνο από τους γιατρούς που σημαίνει ότι αν αποσυρθούν οι γιατροί από το ΕΚΑΒ η προνοσοκομειακη φροντίδα πέφτει αυτομάτως σε επίπεδο BLS άρα καλώς η κακώς στην χώρα μας το επίπεδο ALS στο ΕΚΑΒ εξασφαλίζεται μόνο από τους γιατρούς σε διαφορετική περίπτωση η παροχή υπηρεσιών από τους σημερινούς διασωστες παραμένει στην τοποθέτηση κολάρου χωρίς φυσικά να υποτιμούμε το κολάρο και αν θέλουμε να συνεχίσουμε βάση του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος ενεργούμε πιο ειδικευμένα με την καθοδήγηση του συντονιστή γιατρού άρα πάλι ο γιατρός μπλέκατε στα πόδια μας μας αρέσει δεν μας αρέσει
Ερώτηση: Έχει δικαίωμα ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης να έχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας;
Φυσικά και έχει κατά την γνώμη μου
Έχει δικαίωμα στην ALS προνοσοκομειακη φροντίδα
Έχει δικαίωμα στο κρεβάτι της ΜΕΘ
Σε εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις
Στη δημόσια και δωρεάν υγεία και ου το καθ εξής
Επειδή έχουμε φτάσει σήμερα εδώ που φτάσαμε με τις γνωστές πολιτικές ρεμούλες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν films σε πολλά νοσοκομεία για να τυπωθούν οι ακτινογραφίες δεν υπάρχουν αναλώσιμα για την εξέταση τροπονινης και δεν καλύπτονται οι εφημερίες στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ λόγο έλλειψη γιατρών αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι νομιμοποιείται η ελλιπείς παροχή ALS υπηρεσιών στο ΕΚΑΒ και η παντελείς απουσία αυτών των υπηρεσιών και από το τμήμα μότο
Το κράτος πρόνοιας είναι υποχρεωμένο να παρέχει ALS υπηρεσίες άρα αν αποφασίσει η πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα φέρνοντας γιατρούς στο τμήμα μότο οι όποιες αντιδράσεις από εσένα η από άλλους μπορεί να φανούν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, μιας και ανέφερες ότι παρακολουθούν και «άλλοι»
Που συμφωνούμε: Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που δεν υπάρχουν λεφτά «ένα προεκλογικά υπήρχαν» όπου το κράτος προτείνει στους διαβητικούς να ακρωτηριάζονται παρά να τους χορηγεί τα ειδικά παπουτσάκια για να κερδίσει το ταμείο χρήματα, εν προκειμένου οι υπηρεσίες στο ΕΚΑΒ παραμένουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του σε επίπεδο BLS
Είναι λοιπόν ευκαιρία αυτή την εποχή όσοι ρισκάρουν και έχουν δουλέψει σε ειδικευμένες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ να κάνουν ένα βήμα εμπρός και αργότερα να παρουσιάσουμε την δουλεία μας διεκδικώντας την αναβάθμιση της ειδικότητας μας ούτος ώστε κάποτε οι ALS υπηρεσίες να εφαρμόζονται από συναδέλφους paramedics έως τότε τον πρώτο λόγο στο ΕΚΑΒ σε επιστημονικό επίπεδο θα τον έχουν οι γιατροί όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη
Όσο για το σχόλιο του πουλιού και του μορίου κατά την άποψη μου ήταν ατυχές και δεν έπρεπε καν να το ξεκινήσεις και τέλος πάντων πιστεύω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να το ανακαλέσεις
Νικος

Ανώνυμος είπε...

ο νικος νομιζω τα ειπε ολα.ΚΩΣΤΑΣ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Για να κλείσει μια συζήτηση, πρέπει να το αποφασίσουν όλοι οι συμμετέχοντες, μιας και πάλι έχουμε δημοκρατία. Οπότε δεν ξέρουμε ποιο σχόλιο θα είναι το τελευταίο.
Δεν είναι σωστό επίσης, κάποιος να θεωρεί τις απόψεις του αξίωμα.
Στα δικαιώματα του πολίτη όλοι θα συμφωνήσουν. Που θα διαφωνήσουν; Στα αξιώματα.
Πότε αγωνίστηκαν οι γιατροί, για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών; Πληρούσαν όλοι τα προσόντα των λειτουργών της Επείγουσας Ιατρικής; Πάλεψε κανείς για την δημιουργία της ειδικότητας, εκτός από μια χούφτα ανθρώπους και αυτό με στόχο κυρίως τα ΤΕΠ;
Πότε στάθηκαν δίπλα στον αγώνα των Διασωστών, για την αναβάθμισή τους; Εξαιρέσεις υπάρχουν και δεν τους ξεχνάμε!
Ποιος είπε ότι οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, βρίσκονται σε επίπεδο BLS;
Ο πτυχιούχος Διασώστης, σύμφωνα με την εκπαίδευσή του και τον χάρτη των επαγγελματικών του δικαιωμάτων βρίσκεται σε επίπεδο Intermidiate και αυτός ήταν ο στόχος της διεύθυνσης του ΙΕΚ από την αρχή. Γι' αυτό διδάσκεται φαρμακολογία, οξεοβασική ισορροπία και μια σειρά "ιατρικών πράξεων".
Πολύ σωστό το σχόλιο του συναδέλφου Φώτη, σε άλλη ανάρτηση. http://hellas-medic.blogspot.com/2009/11/blog-post_10.html Σ' αυτή θα έπρεπε να το γράψει.

nikos είπε...

καταρχην ειμαι μελος της ομαδας Μ και μαχιμος στο βολο.περιμενω μια συγνωμη για το ατυχες σχολιο για το βολο γιατι ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ,και μια δευτερη για το σχολιο με τις βαλιτσες.δεν μπορω να καταλαβω προς τι το μισος με την ομαδα Μ δεν σου αρεσει να το αλλαξουμε να το κανουμε οπως θελεις μεγαλε αρχιδιασωστη τον παντων,οσον αφορα τους γιατρους ο συνεργατης που ειδα Σ.ΔΟΥΚΑΣ.τι λεει για ολα αυτα¨τελος θα ηθελα να μαθω αλλες δουλειες εκτος απο τα ιδιωτικα ασθενοφορα δεν υπαρχουν κριμα μωρε θα μου πεις να μην δουλεψουμε στον Αποστολη κριμα δεν μπορει να βρει ατομα για τα ασθενοφορα του.ΥΓ.Ττους επελεξες και συμφωνα με το ηθος τους,γιατι ξερω και εναν μπατσαβοπνιχτι αναμεσα τους.

Σφέτσιος Τάσος είπε...

σε ένα σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας όλοι έχουν την θέση τους... και ο ιατρός και ο διασωστης και ο οδηγός...αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε η σχέση κόστους προς απόδοση να είναι αποδεκτή...
κάντε λίγο υπομονή... αφήστε το τμήμα να δουλέψει και ελάτε να κρίνετε τα αποτελέσματα αυστηρά και δίκαια... είναι αλήθεια πως εάν δεν υπήρχε το προηγούμενο τμήμα ΔΕΝ θα μπορούσε να συσταθεί το νέο...και πως οι προηγούμενοι συνάδελφοι ότι έκαναν το έκαναν με μεράκι και αυταπάρνηση...οφείλω να το αναγνωρίσω και να το σεβαστώ... όμως τα δυο τμήματα είναι διαφορετικά ΔΕΝ μπορείς να μπεις στην λογική του "ποιο είναι πιο καλό"... κάνουν διαφορετικές δουλειές... αν υπήρχαν και τα χρήματα θα μπορούσαν και να συνυπάρχουν...καλή δύναμη σε όλους ...παλαιούς και νέους...Σφέτσιος Τάσος

Unknown είπε...

sostos etsi einai ta pragmata,oti allo einai xasimo xronoy.nikos apo volo.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, Νίκο απο το Βόλο.
1. Εξήγησα μία φορά τον λόγο για τον οποίο αναφέρθηκα στο Βόλο. Δεν μπορώ να το ξανακάνω κάθε φορά που θέλεις εσύ.
2. Σεβάσου το δικαίωμα που σου παρέχω, να λες ότι θέλεις χωρίς λογοκρισία και κατάλαβε επιτέλους, ότι οι συκοφαντίες δεν είναι επιχειρήματα.
3. Μάθε γενικότερα να σέβεσαι κάποια πράγματα. Αν δεν μπορείς ζήτα βοήθεια από παλιότερους Βολιώτες και θα σε βοηθήσουν.
4. Κανένας δεν σε μισεί και κανένας δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν.
5. Οι συνεργάτες (κάθε μορφής) του blog, δεν ακολουθούν καμία γραμμή και είναι ελεύθεροι να έχουν την δική τους άποψη, η οποία μπορεί να είναι τελείως αντίθετη με τη δική μου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΦΕΤΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΤΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ή ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ;ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Μ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ...ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΝΤΩΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Κ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ..ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ..ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝ..ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ..ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ...ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Κ ΑΥΤΟ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΦΟΣΟΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ..ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ Κ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ..ΤΕΛΟΣ ΕΝΩ ΖΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ,ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΕΤΑΣ Κ ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ...Κ ΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΟΛΑ..ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Κ ΛΟΓΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ Κ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.ΣΕ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ Κ ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΙΑ..ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Κ ΕΣΥ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ?ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΗΡΕΙΣ..ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ..Κ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ...

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πρόσεξε λίγο τώρα γιατί με αδικείς. Η αρχική ανάρτηση ζητάει τα σχόλια όλων για τις μοτοσυκλέτες. Δεν βοηθάνε οι προσωπικές αναφορές, ούτε ενισχύονται τα επιχειρήματα, κατηγορώντας κάποιον ότι δουλεύει σε ιδιωτικά ασθενοφόρα, ή ότι δεν είναι όμορφος, ή ότι είναι χοντρός.
Καλύτερα είναι να παραθέτει ο καθένας την άποψή του και να μην προσπαθεί να κλείσει το στόμα του άλλου. Για την δουλειά μου ιδιωτικά, έχω αναφερθεί ο ίδιος και δεν το ανακάλυψε κανένας detective.
Για το επίπεδο εκπαίδευσης στο ΙΕΚ, μόνο εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα και επειδή δεν το διάβασες, το ξαναγράφω: "Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι χρειαζόμαστε επιπλέον εκπαίδευση, για να αισθανόμαστε και οι ίδιοι επαρκείς να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το επείγον.
Εκεί πρέπει να στρέψουμε τις απαιτήσεις μας, τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές Διασωστών".
Για το Ιατρικό προσωπικό τώρα, κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε συγκρίσεις. Τα δικά μου σχόλια αφορούσαν μόνο την σπατάλη ιατρικού προσωπικού, σε περιστατικά που δεν χρειάζονται γιατρό.
Που διαφωνούμε λοιπόν, εκτός από το ότι σε κάποιους πιθανόν δεν αρέσει η φάτσα μου;

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ όλα τα σχόλια εδώ και καιρό και πραγματικά χαίρομαι ότι όλοι συμφωνείτε σε ένα και μόνο πράγμα.Είμαι ιατρός και έχω εργαστεί και στο ΕΚΑΒ Αθήνας.Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του χωρίς την δική μας παρουσία,τη στιγμή που όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι "διασώστες" είναι πρώην (και νυν) οδηγοί ΤΑΧΙ και φορτηγών με την ανάλογη παιδεία και συμπεριφορά.Όταν τους ζητάς να φέρουν τη βαλίτσα με το μόνιτορ και σου φέρνει τελείως άσχετα υλικά...Όταν το μόνο που ενδιαφέρει τους οδηγούς των μηχανών (γιατί αυτό και μόνο είναι)είναι στα πόσα τερματίζει το κοντέρ της μηχανής...Αφού τόσο σας απασχολεί το κόστος,γιατί δεν συμφωνείτε στην επάνδρωση των μηχανών από ένα Ιατρό? Τί παραπάνω μπορείτε να κάνετε εσείς από εμάς?Αφού βλέπετε ότι δεν έχετε ούτε τις γνώσεις,ούτε την όρεξη,ούτε την εργατικότητα που έχουμε αποδεδειγμένα επιδείξει εμείς (εσάς το μόνο που σας απασχολεί είναι πως θα χωθείτε σε κάνα τηλέφωνο ή σε κάνα υπόγειο ή στην χειρότερη περίπτωση που θα εργαζεστε σε ασθενοφόρο,να κάνετε το δυνατόν λιγότερα σήματα),γιατί δε συμφωνείτε στην αύξηση των Ιατρών στο ΕΚΑΒ; Στην στελέχωση όλων των κλειστών Κινητών Μονάδων από Ιατρούς; Αυτά εξάλλου τα αποδέχεστε και εσείς οι ίδιοι...Δεν μου αρέσει να είμαι ισοπεδωτικός,η προηγούμενη ομάδα μηχανών μετά από κάποια χρόνια,παρουσίασε έργο.Αλλά θα παρουσίαζε σίγουρα πολύ μεγαλύτερο έργο,αν υπεύθυνος λειτουργίας ήταν ένας Ιατρός,ο οποίος και θα ήταν υπεύθυνος και για τη στελέχωση του τμήματος.Υπήρχαν και καλά παιδιά αλλά δυστυχώς ήταν η μειοψηφία,πράγμα που δυστυχώς ο Νεκτάριος δεν μπορούσε να το ξεχωρίσει λόγω των προσωπικών σχέσεων που είχε αναπτύξει με πολλούς από τους τέως οδηγούς μηχανών.Εμείς σαν ιατροί,όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε φάει στα θρανία,ξέρουμε από αξιοκρατία, γεγονός που μας κάνει πολύ πιο αποτελεσματικούς σε θέματα διοίκησης.Αφού είναι σε εξέλιξη αυτό το πιλοτικό όπως λέτε πρόγραμμα επάνδρωσης μηχανών από "Διασώστες",αφήστε να βγούν μηχανές επανδρωμένες μόνο από ιατρούς και μετά εδώ είμαστε για να δούμε και τα στατιστικά και τα δεδομένα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΗΝ ΕΚΑΒΙΤΗ ΙΑΤΡΕ,ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ.ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ??.ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΟΝΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ......1ον ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,ΠΧ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.ΔΕΝ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΑΦΩΣ Κ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ Κ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ. 2ον ΟΡΕΞΗ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΧΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.(ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) 3ον ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΛ/ΚΩΝ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!!! ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ(ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ)ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΗΛ/ΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝ ΜΟΝΑΔΕΣ 50 ΚΑΙ 60 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ!!!ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟ?. 4ον ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΓΟΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΘΕΙΣ ?.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΕΣ Κ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΤΗΧΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ Κ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.5ΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ..ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΛΙΓΟΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΠΑΣΧΑΝΕ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ.. 6ον ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Κ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ?Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ?ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟΣ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΕΛΟΣ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΤΟ/ΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΤΙΖΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ Η ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΙΑΤΡΩΝ -ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ)ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕΣ ΕΣΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Υ.Γ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ενα μεγαλο μπραβο στους συναδελφους που ξεκινησανε στις μηχανες!!τελικα θελει μεγαλα κοτσια να βγαινεις στο δρομο μονος με μονο εφοδιο της γνωσεις σου!!και δυστυχως να σε κατακρινουν για αυτο ορισμενοι συναδελφοι με νοοτροπια 15 χρονια πισω!κυριοι το εγχειρημα θα πετυχει,το μελλον του ΕΚΑΒ στηριζετε (και)σε τετοιες προσπαθειες!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.ΘΑ ΠΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.....ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ;ΕΓΩ ΕΠΕΛΕΓΗΝ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ-ΟΧΙ ΑΠΛΑ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ.ΕΤΣΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΤΟ -ΕΡΓΟ-ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ-ΙΑΤΡΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΣ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ- ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ!ΥΣ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΟΝΥΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.-

Ανώνυμος είπε...

Σιγα-σιγα εχουμε αρχισει να μπερδευουμε την βουρτσα με την π..τσα σε αυτη τη σελιδα,καλο και υγιες ειναι πιστευω να λεει ο καθενας τα επιχειρηματα του επωνυμα και χωρις βρισιες ασχετα σε ποια πλευρα ανηκει για να βγαινουν και τα καταληλα συμπερασματα.Κυριακο συνεχιζεις να μου απαντας απαξιωτικα,η και να μη μου απαντας καθολου.Δεν πειραζει εγω θα συνεχισω να λεω την γνωμη μου και παντα επωνυμα,γιατι αυτο πιστευω ειναι και το ποιο αντρικιο.ΚΩΣΤΑΣ κωστανασιος

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι ο γιατρος που εγραψε τα παραπανω να εχει την αξιοπρεπεια να απαντησει επωνυμα οπως επωνυμα συζηταμε και οι περισοτεροι,εκτος αν εχει να φοβηθη κατι.ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

den nomizv file kosta na exoume oloi thn idia aksioprepeia.merikoi petan eksipnades kai loyfazoun sthn folia tous

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Δεν ξέρω ρε Κώστα τι άλλο πρέπει να σου απαντήσω. Από τη μια λες να μιλάμε με επιχειρήματα για να βγει κάτι και από την άλλη πας και κολλάς με τον Σφέτσιο. Ο ένας μπερδεύει τα ιδιωτικά, ο άλλος πιστεύει ότι τον μισώ και τον ειρωνεύμαι και πάει αλλού η δουλειά. Πετάγεται και ο γιατρός να πει τα δικά του, εσείς τσιμπάτε και το θέμα έχει ξεφύγει τελείως.
Αν πάει έτσι θα τα διαγράψω όλα και θα το ξαναπιάσουμε από την αρχή.
Προτείνω μάλιστα και επιμένω να βρεθούμε και τις μαλακίες που λέμε εδώ, να τις πούμε πρόσωπο με πρόσωπο.
Αν είναι αποδεκτό να αναλάβει κάποιος (ο Νεκτάριος) να κανονίσει μία μέρα, στην οποία να μπορούν οι περισσότεροι να συναντηθούμε. Εκεί θα δούμε τι επιχειρήματα έχει ο καθένας και θα βγάλουμε συμπέρασμα.
Και ότι άλλο θέλουμε. Ακόμη και κόντρες. Δεν ξέρω, τι λες;

Σφέτσιος Τάσος είπε...

Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε καμία από τις προσωπικές επιθέσεις... και αυτό γιατί σέβομαι τον κόπο και το μεράκι των παιδιών που έστησαν από το μηδέν το προηγούμενο τμήμα... και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια... φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα ήταν τότε... (αν κρίνω από το σήμερα)... να ξεκινήσουν από το μηδέν και να νικήσουν αγκυλώσεις και σκοπιμότητες της εποχής...θα παραθέσω μόνο την επίμαχη μελέτη που έκανα ως μεταπτυχιακή εργασία στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο...και που την έφαγε η μαρμάγκα...
http://www.scribd.com/doc/32370922

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΥΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Η ΟΜΑΔΑ Μ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτηκα πολλες φορες να γραψω σ΄αυτην την κουβεντα αλλα δισταζα. Ειμαι και γω στο καινουριο τμημα των μηχανων και αντιμετωπιζω ολη την κατασταση με σκεπτικισμο. Μενω ομως στο τελευταιο σχολιο που εγραψε ο Νεκταριος... Ευθυμης Αραβανης.

Ανώνυμος είπε...

Και εγω πιστευω οτι τελικα παρατραβηξε το πραγμα και σταματαω εδω,γιατι ουτως η αλλως εχουν ακουστει ολες οι αποψεις και δεν νομιζω οτι προσφερει τιποτε αλλο εκτος απο γκρινια και αντιπαραθεση.Προσωπικο θεμα για εμενα πλεον δεν υπαρχει αφου οι τελευταιες δηλωσεις του τασου μου δειχνουν οτι καταλαβε πως και εμεις τραβηξαμε το κουπι μας για να ξεκινησει κατι καλο στο εκαβ,και πως το μονο που δεν μας αξιζει ειναι η απαξιωση του εργου μας.Καλη συνεχεια λοιπον και πολυ προσοχη για να εχουμε ολοι την υγεια μας να γκρινιαζουμε με την ησυχια μας.

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να υπογραψω.ΚΩΣΤΑΣ