Translate

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Το ασθενοφόρο αργεί, ο Γιαννάκος ποτέ.

Όχι, δεν υπάρχει έλλειψη ειδήσεων το καλοκαίρι, έχουμε από όλα. Σεισμοί, καταποντισμοί, φόνοι, ληστείες. Πτώσεις ελικοπτέρων, θανατηφόρα τροχαία. Οικονομική κρίση, Τούρκους στο Αιγαίο, Πέρσικο τάνκερ που θέλει να πάει στην Καλαμάτα. Κι όμως, ένα κανάλι που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει σε κάθε δελτίο ειδήσεων, να έχει και ένα θέμα με "το ασθενοφόρο που άργησε". Πουλάει αυτή η είδηση, διαχρονικά, ακόμη κι αν  παίζει από το πρωί ως το βράδυ. Πουλάει, γιατί τρομάζει, γιατί ο τηλεθεατής φοβάται, πως αν πάθει κάτι, θα αργήσει το ασθενοφόρο και θα πάει αδιάβαστος.
Διαφορετικά συμβάντα, σε διαφορετικά μέρη, με άλλα αίτια και άλλα αποτελέσματα. Αλλά ο παρονομαστής κοινός: "Άργησε το ασθενοφόρο". Ακόμη και η μαϊμού ανακοπή, με την μαϊμού ανάταξη που έστησε το OPEN TV, αυτό είχε κεντρική ιδέα. Ενδιάμεσα και για να σπάει η μονοτονία, βγάζουν και κάποιον θλιμμένο εργαζόμενο του ΕΚΑΒ, σε κάποια επαρχιακή πόλη, να απαριθμεί τις ελλείψεις και την ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα. 
Ένα ολόκληρο τσίρκο στήνεται, διαφορετικό κάθε φορά, σε νησιά, χωριά και τουριστικούς προορισμούς. Διαφορετικό το τσίρκο, όμως ο κλόουν παντού ο ίδιος. Ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, να λέει τα δικά του και να προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, που αυτός επιλέγει, άσχετα με το κύριο γεγονός. Αν ακούγοντάς τον, πιστέψεις ότι είναι χαζός, θα κάνεις τεράστιο λάθος. Γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και έχει όλες τις πληροφορίες, πριν βγει να μιλήσει. Γνώριζε (στην περίπτωση του παιδιού που χάθηκε στην Σάμο), αλλά δεν έκανε καμία αναφορά, ότι αυτό ανατάχθηκε στο σημείο από καρδιολόγο, παρόντα με απινιδωτή και φάρμακα. Ότι στο ΚΥ εφημέρευε αναισθησιολόγος, όπου επίσης του χορηγήθηκε αγωγή. Ότι διακομίστηκε τελικά άρον - άρον ασταθής, μετά από καυγάδες συνοδεία του καρδιολόγου. Γνωρίζει κι άλλα ο Γιαννάκος. Ότι το προσωπικό των ασθενοφόρων στα ΚΥ, εργάζεται σε ζεύγη, με προτίμηση την νύχτα, επειδή προφανώς την μέρα έχουν σοβαρές δουλειές να κάνουν, στην διάρκεια της τουριστικής σαιζόν.
Κι όμως αυτός άλλα είπε στις δηλώσεις του στο OPEN TV (πάλι το ΟΡΕΝ, άραγε τυχαίο; άντε να δω πότε θα γίνει closed). Είπε ότι ευθύνονται τα ρουσφέτια του ΚΕΕΛΠΝΟ, που προκάλεσαν υποβολή ενστάσεων τον Φεβρουάριο και έμεινε ακάλυπτη η Σάμος τον Αύγουστο! Γι' αυτόν τον κύριο, ούτε ο θάνατος δεν έχει σημασία. Όλα είναι μια αφορμή, για να περάσει τα δικά του μηνύματα. 
Δεν σταματάει όμως εκεί, αλλά παίζει και άλλο παιχνίδι, υπόγειο και βρώμικο για να πετύχει τον σκοπό του. Βάζει συνδικαλιστές νοσοκομείων, συνδικαλιστικά και πολιτικά φίλα προσκείμενους, να βγάλουν ανακοίνωση για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ! Όπως στην Σάμο, όπως στην περίπτωση εκείνης της κυριούλας στην Κέρκυρα (υποψήφιας του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, δεν βρήκε ούτε την ψήφο της, πάτωσε τραγικά). Την οποία βέβαια, έκραξε το σύμπαν, επειδή η Κέρκυρα φέτος, έχει την καλύτερη κάλυψη των τελευταίων χρόνων, με 4 ασθενοφόρα και μία μοτοσικλέτα, αν θυμάμαι καλά τον σχεδιασμό.
Από ποιον άλλον έχουμε να περιμένουμε ανακοίνωση, για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ; Από την Τροχαία, την Πυροσβεστική, τον Σύλλογο λαθρομεταναστών Ανατολικού Αιγαίου; Τέλος πάντων, αλλού θέλω να καταλήξω και δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον σανοδιανομέα μαϊντανό. Αυτός σύντομα θα πάψει να υπάρχει, επειδή οι Δεξιοί δεν είναι Συριζαίοι και θα τον "τελειώσουν" με συνοπτικές διαδικασίες. Θέλω να αναρωτηθώ για το δικό μας εργασιακό Σωματείο. Τι ησυχία είναι αυτή ρε παιδιά; Τι νέκρα; Τι αφωνία; Αυτό πλέον δεν είναι ανοχή προς τον Γιαννάκο, είναι σιγοντάρισμα. Τι φοβάστε; Μην σας κόψει τα προνόμια της ΠΟΕΔΗΝ; Τι σας έχει τάξει; Να σας προωθήσει, συνδικαλιστικά και πολιτικά; Θα βάλουμε τις σκοπιμότητες, πάνω από το σπίτι μας; Πότε θα μιλήσουμε για λύσεις, εφαρμόσιμες το 2019 και όχι "προσλάβετε προσωπικό, αγοράστε ασθενοφόρα;" Τι θα πείτε στους συναδέλφους, όταν ξαναζητήσετε την ψήφο τους; Θα σας δώσει ο Γιαννάκος, από το σανό που του περίσσεψε, για να μοιράσετε;
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: