Translate

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πάρτυ μασκέ!

Το Σάββατο που μας έρχεται, έχουμε εκλογές στο ΕΚΑΒ, για να εκλέξουμε εκπρόσωπο εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πριν γράψω οτιδήποτε να επαναλάβω την πάγια θέση μου, ότι όλοι έχουμε, όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση συμμετοχής. Με την ψήφο μας να πούμε την γνώμη μας. Να πάμε λοιπόν να ψηφίσουμε, όποιους θέλει ο καθένας.
Από το Υ.Σ. περνάνε οι μεταθέσεις και τα παραπτώματα, οπότε στο παρελθόν το παιχνίδι ήταν εύκολο για τους υποψήφιους: "Ψήφισέ με κι εγώ .....". Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Οι μεταθέσεις τέλος και όσοι έχουν ξεμείνει δεν παραμυθιάζονται εύκολα. Έχουν φάει από 2 - 3 κοροϊδίες ο καθένας, οπότε δεν την ξαναπατάνε. Για παράπτωμα τώρα, δεν την γλυτώνεις με την καμία. Την τρως με το παραμικρό (πολύ σωστά) και είναι όλη δική σου.
Δύσκολο το έργο των υποψηφίων. Τι θα μετρήσει λοιπόν; Τι θα προβάλλουν; Οπωσδήποτε όχι την κομματική τους προέλευση. Μπορεί να είναι τίμια παιδιά και καλοί συνάδελφοι, αλλά σε κάθε συζήτηση θα τους χρεώνουν τα μνημόνια και την τρόικα και τα λεφτά που έφαγε ο Άκης και τους κουμπάρους και το Βατοπέδι. Άδικο, αλλά έτσι είναι. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους συναδέλφους, γιατί και οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιον να κατηγορήσουν για την τροπή που πήραν τα πράγματα, γι' αυτούς και την οικογένειά τους.
Οι συνάδελφοι όμως που θα πάνε να ψηφίσουν, πρέπει να γνωρίζουν την ιδεολογική προέλευση των υποψηφίων, γιατί αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν αρκεί να είναι "καλά παιδιά".
Κάποιος δηλαδή, ήταν ΠΑΣΟΚ (δεν μιλάω για τα λαμόγια, αυτοί πήγαν αλλού), γιατί είχε μια συγκεκριμένη θεώρηση των πραγμάτων. Είχε συγκεκριμένη άποψη για τα ζητήματα, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός δεν άλλαξε στάση ζωής. Βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Ούτε ο δεξιός, ούτε ο κομμουνιστής άλλαξαν τρόπο με τον οποίο βλέπουν την κοινωνία.
Και μ' αυτόν τον τρόπο όλοι πολιτεύονται και μ' αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσουν την θητεία τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: