Translate

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Οι "μέσα" και οι μετατάξεις.

Να αρχίσω όπως οι ρεπόρτερ των καναλιών: "Σάλος ξέσπασε στο ΕΚΑΒ .......".
Και πριν συνεχίσω να αναφέρω ότι, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το ΕΚΑΒ, κανείς σάλος δεν ξέσπασε και ποτέ, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Για το γεγονός ότι κανένα πρωτόκολλο και κανένας έλεγχος δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και ο καθένας δουλεύει κατά συνείδηση.
Γι' αυτό τον λόγο, όλοι χωράνε στα ασθενοφόρα επειγόντων του ΕΚΑΒ.
Διασώστες πιστοποιημένοι, μη πιστοποιημένοι, εκπαιδευμένοι, ανεκπαίδευτοι, οδηγοί, τραυματιοφορείς, ηλεκτρολόγοι, υπάλληλοι της ΕΘΕΛ, πολύτεκνοι, μουσουλμάνοι, κλέφτες, ανώμαλοι, χρήστες, αλκοολικοί, ψυχασθενείς και πάει λέγοντας.
Ο καθένας φοράει μια μπλούζα που γράφει "Διασώστης" και ο πολίτης παίζει ρουλέτα όταν καλεί σε βοήθεια. Με όσες πιθανότητες έχεις στο καζίνο, να πετύχεις νούμερο.
Κανείς σάλος που τόσα χρόνια, αντί να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες και να διακομίζουμε ασθενείς, εμείς κουβαλάμε πατάτες. Όχι σε σακιά, αλλά σε σεντόνια.
Σάλος έγινε, επειδή τρίζει η καρέκλα του τηλεφωνητή. Μάθαμε από τα κανάλια, ότι το Υπουργείο ενημερώθηκε πως "το ΕΚΑΒ έχει έλλειψη τηλεφωνητών και στη θέση τους χρησιμοποιεί πληρώματα Ασθενοφόρων". Και προθυμοποιήθηκαν να μετατάξουν μερικές εκατοντάδες σκουπιδιάρηδες από τους Δήμους.
Και έγινε επανάσταση! "Γιατί το Υπουργείο δεν γνωρίζει πως ο τηλεφωνητής, πρέπει να είναι Διασώστης;"
Σιγά να μην είναι και επίκουρος καθηγητής ιατρικής λέω εγώ. Ο οποιοσδήποτε κάθεται στα τηλέφωνα. Και κάνει οτιδήποτε. Σου γράφει κάταγμα και πας και βρίσκεις ΟΠΟ. Σου γράφει ρινορραγία και πας και βρίσκεις έμφραγμα.
"Ο τηλεφωνητής πρέπει να είναι εκπαιδευμένος για να δίνει πρώτες βοήθειες από το τηλέφωνο". Σιγά να μην δίνει, αφού αυτό απαγορεύεται δια "νόμου". Επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι έτσι καθυστερεί και δεν παίρνει πολλές κάρτες, για να φαίνεται ότι έχουμε πολλή δουλειά.
Εδώ αντί να πηγαίνουν οι κάρτες από PC σε PC, εμείς ξοδεύουμε κάτι τόνους από χαρτί, ενώ στο υπόλοιπο κόσμο βάζουν tablets στα ασθενοφόρα και καταργούν τους ασυρμάτους.
Ποια είναι η αλήθεια; Μία και μοναδική.
Στα ασθενοφόρα ο οδηγός της ΕΘΕΛ, καθόλου χειρότερος δεν είναι από τον πιστοποιημένο Διασώστη, ο οποίος εφαρμόζει το πρωτόκολλο του κοπρίτη δημόσιου υπάλληλου. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο δημοτικός υπάλληλος στα τηλέφωνα, καθόλου χειρότερος δεν θα είναι από την ΕΚΑΒίτισα που ξύνει τα νύχια της και τον ΕΚΑΒίτη που ξύνει .. ξέρετε τι.
Αυτή είναι η μία πλευρά. Πάμε στην άλλη τώρα.
Γιατί το Υπουργείο δεν ξέρει ποιοι είμαστε και τι δουλειά κάνουμε.
Δεν το ξέρει γιατί εμείς οι ίδιοι το αποκρύπτουμε σκόπιμα. Όσοι ήταν στα πράγματα τα τελευταία 30 χρόνια και πολλοί απ' αυτούς που ακόμη είναι, δεν θέλουν να βγαίνει προς τα έξω η δουλειά του Διασώστη, αφού ούτε οι ίδιοι δεν την γνωρίζουν.
Φαντάζεστε να δούλευαν στο ΕΚΑΒ, μόνο Διασώστες; Πως θα έρχονταν ο εκδοροσφαγεύς να ζητήσει την ψήφο σου για να κάνει συνδιοίκηση; Οι μετατάξεις για όλους αυτούς, είναι δώρο Θεού. Αλλάζουν τις ισορροπίες υπέρ του χτες και δυναμώνουν την θέση τους.
Πετάξτε τους στην εφεδρεία γα να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα. Με την κρίση είναι ευκαιρία. Δεν έχουν την παραμικρή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: