Translate

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, μαγική εικόνα.

Κάτι με ενοχλούσε ανέκαθεν στην επιχειρηματολογία των απανταχού εκπροσώπων μας, αλλά το εντόπισα τις τελευταίες μέρες,σ' αυτήν την ιστορία με τις μετατάξεις των Δημοτικών υπαλλήλων.
Όλοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι, το ΕΚΑΒ πρέπει να στελεχώνεται και να λειτουργεί με εκπαιδευμένο προσωπικό. Γενικώς και αορίστως όμως. Την μαγική φράση "πιστοποιημένος Διασώστης ΙΕΚ" όμως, δεν την άκουσα από κανέναν.
Δίνει μ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στον οποιονδήποτε δημοσιογράφο να του απαντήσει "πάρτε τους διοικητικούς από τον Δήμο και εκπαιδεύστε τους".
Αν όμως βρισκόταν ένας να δηλώσει ότι, "για να προσληφθεί κάποιος στο ΕΚΑΒ, σε θέση που έχει οποιαδήποτε επαφή με τον πάσχοντα, πρέπει να είναι πτυχιούχος ΙΕΚ", η συζήτηση θα είχε τελειώσει προ ΕΘΕΛ.
Πως όμως να υποστηρίξει κάποιος κάτι ξένο; Κάτι που δεν το έχει ο ίδιος; Υποχρεωτικά λοιπόν πατάει σε δύο βάρκες και στο παραμικρό κούνημα πέφτει στη θάλασσα! Και την πληρώνει το ΕΚΑΒ.
Η λύση είναι μία και εδώ. Για τέτοια και παρόμοια ζητήματα, το ΕΚΑΒ να εκπροσωπείται στο Υπουργείο και στα ΜΜΕ, μόνο από συνδικαλιστές πτυχιούχους ΙΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: