Translate

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιατί τα βάλαμε με τους οδηγούς;

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό.
Οι Οδηγοί δεν ήρθαν γιατί τους χρειάζεται το ΕΚΑΒ, αλλά γιατί έπρεπε να φύγουν από τα Νοσοκομεία. Και ο μόνος φορέας στον οποίο μπορεί να ενταχθεί ο οποιοσδήποτε, είναι το ΕΚΑΒ.
Παράδειγμα: Είσαι κηπουρός στο ΚΥ τάδε και θέλω να φύγεις από κει. Έχεις δίπλωμα οδήγησης Γ΄κατηγορίας; Στο ΕΚΑΒ λοιπόν, να γίνεις Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Και είμαστε και τυχεροί, γιατί θα μπορούσαν να μας φέρουν και μανικιουρίστες σε θέσεις ΔΕ Διοικητικού, αρκεί να είχαν απολυτήριο Λυκείου!
Το ξεκαθαρίσαμε αυτό και πάμε παρακάτω, γιατί μόνο με τους οδηγούς δεν πρόκειται να ασχοληθώ σ' αυτήν την ανάρτηση. Θα ασχοληθώ με το άλλο που έγραψα, το "όποιος θέλει, όπως θέλει, έρχεται στο ΕΚΑΒ".
1. Οι γιατροί γιατί ήρθαν στο ΕΚΑΒ; Υπήρχαν από την ίδρυσή του; Προσοχή, δεν λέω αν χρειάζονται, ή όχι. Για τον σχεδιασμό μιλάω.
Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν, αλλά ο σχεδιασμός προέβλεπε να μην έρθουν ποτέ. Γιατί το αρχικό μοντέλο που επιλέχθηκε το 1987, ήταν το Αγγλοσαξονικό (επί ΠΑΣΟΚ και το αναφέρω γιατί στην Ελλάδα όποιος έχει την Κυβέρνηση είναι ιδιοκτήτης του Κράτους). Το '89 άλλαξε ο σχεδιασμός, αφού  ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου απέρριψε κάθε προηγούμενη πρόβλεψη και προσανατολίστηκε στο Βελγικό μοντέλο. [Παρένθεση εδώ, για να εξηγήσω ότι αυτό που αναφέρεται ως Γαλλογερμανικό μοντέλο, απλά δεν υφίσταται. Είναι το Βελγικό μοντέλο, το οποίο προσάρμοσαν οι Γαλλογερμανοί στα δικά τους συστήματα Υγείας.] Δεν πρόλαβε να γίνει τίποτε.
Το 1990 (επί ΝΔ) αλλάζει ο σχεδιασμός προς την αντίθετη κατεύθυνση (την αρχική). Ο τότε υπεύθυνος Ιατρικών Υπηρεσιών, πήγε στην Αγγλία και στην συνέχεια έφερε στην Ελλάδα στελέχη της εκεί Υπηρεσίας (LAS), ακόμη και στελέχη του Σωματείου (GMB), για να μας ενημερώσουν. Πολύ σωστή κίνηση. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει το παραμικρό και έφυγε νύχτα, όχι επειδή ξανάρθε το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή τον 'έφαγαν' οι δικοί του πολύ νωρίτερα.
1993, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και (τέταρτη αλλαγή κατεύθυνσης) ξαναγυρίζουμε στο Βελγικό μοντέλο. Άντε να δούμε.
Αυτό προέβλεπε 24ωρη λειτουργία των ΤΕΠ των νοσοκομείων (και των ΚΥ, με αντίστοιχο προσωπικό), απ' όπου θα επιχειρούσαν οι Κινητές Μονάδες, στελεχωμένες με Γιατρούς και Πληρώματα Ασθενοφόρων των ΤΕΠ.
Πολύ καλά, άριστα θα έλεγα. Εδώ όμως συμβαίνει το παγκοσμίως πρωτότυπο.
Πριν λειτουργήσουν τα ΤΕΠ και πριν γίνει καμία ρύθμιση προς αυτή την κατεύθυνση, το ΕΚΑΒ (από το '89) αγοράζει Κινητές Μονάδες και προσλαμβάνει Γιατρούς. Και ξεκινάει η λειτουργία του Ελληνικού Μοντέλου, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ερώτηση λοιπόν: Έπρεπε να προσλάβουμε γιατρούς, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε 20 χρόνια μετά, επίσης χωρίς κανέναν σχεδιασμό;
Ποιος διαμαρτυρήθηκε; Κανείς!
2. Οι Νοσηλευτές, γιατί ήρθαν στο ΕΚΑΒ; (Επειδή σ' αυτή την περίπτωση υπήρξε σχεδιασμός). Απάντηση: Γιατί έπρεπε να αποκατασταθούν εσωκομματικές ισορροπίες, μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Προσλαμβάνουμε λοιπόν Νοσηλευτές, για να δημιουργήσουμε Διεύθυνση με το στανιό. Διακόπτεται η διαδικασία, το 1990 (οι Δεξιοί είναι λίγο πίσω σ' αυτά τα μαγειρέματα) και συνεχίζεται το 1993. Ολοκληρώνεται με τροποποίηση του Οργανισμού και δημιουργία Διεύθυνσης. Το ένα στέλεχος Πρόεδρος, το άλλο Διευθυντής, όλοι ευχαριστημένοι. Μπαλάκι τα πληρώματα των ασθενοφόρων, από την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, στην Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Και το πιο απίστευτο. Στην ίδια τροποποίηση του Οργανισμού, υποβιβάζονται οι Ιατρικές Υπηρεσίες σε Τμήμα, για να μην υπάρχει τρίτος πόλος εξουσίας. Αυτά συμβαίνουν στην κορυφή του ΕΚΑΒ και τρέξε εσύ μαλάκα με το ασθενοφόρο, μήπως σωθεί κανείς άνθρωπος.
Ποιος διαμαρτυρήθηκε; Κανείς!
Πάμε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για τους οδηγούς, επειδή αυτοί είναι κατώτεροι και μπορούμε πανεύκολα να τους κρίνουμε ως άσχετους και ανεπαρκείς!
Πάμε λοιπόν να αναρωτηθούμε, τι δουλειά θα κάνουν οι οδηγοί στο ΕΚΑΒ.
Αλήθεια, τι δουλειά κάνουν οι Γιατροί σε σχέση με το κύριο έργο του ΕΚΑΒ; Ποιο το παραγόμενο κλινικό, επιστημονικό, ερευνητικό έργο; Ακόμα και αυτοί που σκληρά εργάζονται, απασχολούνται σε δραστηριότητες 3ης προτεραιότητας, όπως το ιατρείο των Σπάτων, ή όπως οι αεροδιακομιδές. Τους εκμεταλλεύεται το Σύστημα για να καλύψει την ανεπάρκειά του και αυτοί το εκμεταλλεύονται για δικούς τους λόγους. Και αντί το ΕΚΑΒ να αναπτύξει τις πρωτογενείς ως έχει υποχρέωση, ασχολείται με την περιφορά του επιταφίου!
Αλήθεια, τι δουλειά κάνουν οι Νοσηλευτές σε σχέση με το κύριο έργο του ΕΚΑΒ; Απαντήστε από μέσα σας.
Και η καίρια ερώτηση, λόγω κρίσης. Πόσο κοστίζουν όλα αυτά στον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ;
Επίσης: Αν αύριο φύγουν από ΕΚΑΒ ταυτόχρονα, οι Γιατροί, οι Νοσηλευτές και οι Οδηγοί, ποιας ειδικότητας η αποχώρηση θα έχει αντίκτυπο στους πολίτες;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορω γιατι ακόμα κ ενα μήνα μετά τη κινητικότητα των οδηγών στο εκαβ εξακολουθεις να μην μπορείς τουλάχιστον να μας αποκαλεις συναδελφους σου!
Για να μην σου πω ότι εσκεμμένα αποκρυπτεις την πλήρη ειδικοτητα η οποία είναι οδηγος ασθενοφορου η πλήρωμα ασθενοφορου!Και για την δημιουργία εντυπώσεων μας αποκαλεις οδηγούς....
Ενω ενα 70% απο εμας και πρίν την ένταξη μας στο εκαβ δούλευε νυχθημερον στο επειγον.
Κλείνοντας αυτό το σχόλιο μου και ειλικρινα θα μου έλυνες μια μεγάλη απορία αν μου απαντουσες πώς ενώ στο εκαβ τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί λεωφορειατζηδες,τραμβαγιερηδες,κηπουροι(οχι του Μεγκα),υπάλληλοι Οτα,σκουπιδιαριδες,οι οδηγοι(ασθενοφορων κ πάλι σου τονιζω για να μην το ξεχνας)δέχονται αυτόν τον λυσσαλεο πόλεμο ενα σχεδον μήνα μετά το φεκ ένταξης τους;

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, μάλλον δεν διάβασες την ανάρτηση. Ξαναδιάβασέ τη λοιπόν και θα ανακαλύψεις ότι δεν απευθύνεται στους οδηγούς. Αν πάλι δεν το κατανοείς, συζήτησέ το με κάποιον "συνάδελφό" σου.
Όσον αφορά στον όρο, αυτόν καθ' αυτόν, δεν το χρησιμοποιώ παρά μόνον χάριν ευκολίας, όπως και για τους ίδιους λόγους χρησιμοποιώ τον όρο νοσηλευτής, γιατρός, διασώστης.
Και δεν τον χρησιμοποιώ, γιατί επί δεκαετίες είναι ο φερετζές που κρύβει την δημοσιοϋπαλληλική ανεπάρκεια.
Να σου πω και το παρακάτω, για να γίνω πιο σαφής. Δεν θεωρώ κανέναν συνάδελφό μου, μέχρι να δουλέψουμε μαζί. Αφού τον δω στο περιστατικό (όχι τις γνώσεις του, αλλά σαν χαρακτήρα) τότε τον θεωρώ αδελφό μου και μπορώ να ρισκάρω και την ζωή μου γι' αυτόν. Ακόμη κι αν αυτός με αντιπαθεί!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πόσο γραφικός γίνεσαι ρε Κυριάκο..
Γράφεις για Σπατα, γιατρούς οδηγούς κλπ.
Ξέχασες ίσως να αναφερθείς ποιος είναι τελικά ο σκοπός του ΕΚΑΒ?
Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι:
ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και
επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και
η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας
http://www.ekab.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=1822&Itemid=53
Αυτός ΗΤΑΝ ο σκοπός του ΕΚΑΒ.
Πλέον το ΕΚΑΒ με εντολή μπουμπουκου έχει αναλάβει εκτός από τις διακομιδές ασθενών (επείγουσες, χρόνια διανοσοκομειακές κλπ) την μεταφορά αίματος από νοσοκομεία σε νοσοκομεία, την μεταφορά υλικών νοσοκομειακών και μη κ.α. Σε λίγο θα κουβαλάμε και τα σκουπίδια όπως το πάνε..
Και καλά οι διορισμένες διοικήσεις του ΕΚΑΒ τα δέχονται παθητικά όλα αυτά γιατί αν αντιδράσουν θα πάνε σπιτάκι τους, αλήθεια οι εργατοπατερες τι κάνουν πως αντιδρούν? Υπάρχει κάποια θέση των σωματείων του ΕΚΑΒ και των ομοσπονδιών πχ για την μεταφορά δειγμάτων αίματος? Η μήπως το κανουνε γαργαρα..
Θα μου πεις βέβαια ποιοι να αντιδράσουν? Ποιοι από δαυτους είναι πιστοποιημένοι διασωστες ώστε να πάρουν θεση και να ζητήσουν τα ρέστα.
Οπότε ας γυρίσουμε κάποια χρόνια πίσω…
Και κάτι ακόμα, η μεταφορά νοσοκομειακών «θελημάτων» με ασθενοφόρα επειγόντων τίνος συστήματος είναι? Βελγικού, Αγγλοσαξονικού, Πακιστανικού, Μπαγκλαντές ή κάποιου άλλου?

Ανώνυμος είπε...

...αγαπητέ Ανώνυμε 1 Ιουνίου 2014 - 7:33 μ.μ...ρωτάς γιατί δεν σε θεωρεί συνάδελφό του ο Κυριάκος...θα σου πώ εγώ γιατί ΔΕΝ θα σε θεωρώ συνάδελφό μου...για αυτο τον λόγο ---> https://www.youtube.com/watch?v=45eliIxnU2k (...είμαι νοσηλευτής και θεωρώ συνάδελφό μου μόνο τους διασώστες...αγαπητέ...δες το βίντεο...βρες μου τα λάθη με βάση την εκπαίδευση και εμπειρία που έχεις..)

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρώτο ''συνάδελφο'' θα ήθελα και εγω να τονίσω οτι ένα μήνα μετά το ΦΕΚ αρχίζουν και φαίνονται τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι ήρθε στο εκαβ(μιλάμε μόνο για την Αθήνα).Αρχισαν τα νεύρα,τα τηλέφωνα για ρουσφέτια,οι φωνές και οι μαγκιές γιατί κάποιοι δουλεύουν μετά απο χρόνια και άφησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους και πρέπει να δικαιολογήσουν επιτέλους τα λεφτά που παίρνουν.αποδεικνύεται συνεχώς οτι απο τούς 160 οδηγους των νοσοκομείων στην Αθήνα που ήρθαν στο εκαβ,οι μισοί πραγματικά χρειαζόταν για τις καθημερινές Πραγματικές ανάγκες και ας ελπίσουμε το εκαβ να αξιοποιήσει σε ασθενοφόρα(με περισσοτερη εκπαίδευση εννοείται)τους υπόλοιπους μισούς.Για τον ανωνυμο 2 θα ήθελα να προτείνω ,οτι εφόσον τα χει με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες για την ανεπάρκεια τους στις αντιδράσεις,να βγει απο την ανωνυμία του,να βάλει τα στηθια μπροστα και να λύσει μόνος του ολα τα προβλήματα του εκαβ που το ταλανίζουν τόσα χρόνια

Ανώνυμος είπε...

ξέρω το φάρμακο για αυτά που λές αλλά και για ολες τις αρρωστιες του ΕΚΑΒ και λέγετε ''αδεια εξάσκησης επαγγέλματος''.
Γιαττι ο κ. Παπαγιαννίδης δεν υπογράφει;;;;;;;
ΟΟΟΕΕΕΕΕΕΕΕΟ;;;;;




ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με τον πρωτο ομιλητη που οπως αναφερει το 70% των οδηγων δουλευε στο επειγον, ηθελα να τον ρωτησω τι ΠΡΑΞΕΙΣ και τι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εκανε στον αρρωστο για την αντιμετωπιση του επειγοντος.

Μετα τιμης απο τους αντιποδες

Ανώνυμος είπε...

Για ολους τους ανωνυμους που πυροβολειτε κατα ριπας εχω να απαντησω,κατ'αρχας οι τυποι που κανουν αυτο το ειδος καρπας μεσα στα νερα ειναι εκαβιτες-διασωστες απο το ιεκ σας υποθετω,
Για τον δευτερο ανωνυμο "συναδελφο"να τονισω οτι το ρουσφετι κ το τηλεφωνο δεν εχει ειδικοτητα,ξερω και γω εκαβιτες που περιμενουν τωρα που ενοποιηθηκαμε θεσουλες που αφησαν ζεστες οδηγοι σε νοσοκομεια για να λουφαξουν..
Ξερω ομως και οδηγους οπως το ταιρι που εχω την τυχη να δουλευω τωρα που ενω ηταν σε υπηρεσια"ταξι"ζηταει να μαθει τα παντα γυρω απο το επειγον κ δειχνει ενδιαφερον για προσφορα.
Στον "συναδελφο" που αναφερεται στις πραξεις κ παρεμβασεις μου στο επειγον θα του πω μονο αυτη την ιστορια:ο οδηγος που λεγαμε οτι ηρθε ρωτησε εκαβιτη που δουλευει μοναδα να του δειξει την αναροφηση,κ ρωτησε πανω στην κουβεντα αν μεταφερεται η ειναι μονιμη στη βαση της,δεν ηξερε να του απαντησει.
Αφου μιλας ομως για μενα πλην φλεβας που δεν εχω ακομα διδαχθει δεν ειναι κατι αλλο που δεν κανω που θα εκανες περισσοτερο εσυ ειτε απο αεραγωγο,καρπα,απινιδωση,ακινητοποιηση αμςς,ομςς,μετρηση ζωτικων.
Εδω και δωδεκα χρονια ετσι δουλευα και ετσι θα συνεχισω "συναδελφε"

Ανώνυμος είπε...

κυριάκο θα ηθελα να το δημοσιέυσεις αυτό, είδα την ανακοίνωση της ποπεκαβ και πραγματικά είστε για φτύσιμο είστε ξεφτίλες και πρέπει να φοράτε φουστάνια, την αδεια εξασκησης επαγγέλματος την καθυστερείτε εσεις και οχι το ΥΥ&ΚΑ ή η διευθυνση επαγγελμάτων υγείας οπου εχουν ηδη υπογράψει και περιμένουω τις προτάσεις του ΕΚΑΒ και θα το διαπιστώσεις στον πίνακα ανακοινώσεων οπου εχει αναρτηθεί η επιστολή του συνήγοτου του πολίτη προς τον κ. Παπαγιαννίδη.
Οσοι απο εσας φοράτε ακόμα παντελόνια και εχετε λίγη τσίπα επάνω σας οφείλετε να στηρίξετε τον κ. Παπαγιαννίδη να τελειώσει αυτό το μαρτύριο που υπαρχει απο το 2007 με την εν αναμονή της υπουργικής απόφασης.




ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε.... Πιστεψε με κανω πολυ περισσοτερα απο αυτα.

Με τιμη απο τους αντιποδες

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος στο βίντεο δεν είναι συνάδελφος,αλλά δολοφόνος!!!!Ντροπή όχι στο Ε.Κ.Α.Β αλλά στον προιστάμενό του που γνωρίζει την ασχετοσύνη του ΑΛΛΑ τον βγάζει στα πληρώματα ΑΛΛΑ και στον ίδιο που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αλλά κάνει ότι γνωρίζει!!!ΕΕΕΕΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...όσο για τους οδηγαράδες των νοσοκομείων:ας κοιτάξουν ξανά το βίντεο γιατί και αυτοί έτσι είναι!ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για το βιντεακι παντως αν και τα νερα ειναι λιγο χοντραδα,εκ του αποτελεσματος ο ΕΚΑΒιτης δικαιωνεται....Πόσες φορες συναδελφοι εχουμε φωτογραφηθει με το ανθρωπο που επαναφεραμε ?Αντε γιατι ειμαστε ολοι διασωστες και οδηγοι για το π...ο στο τελος τελος.
Ανωνυμος ΕΚΑΒΙΤΗΣ Διασωστης απο ΙΕΚ (οχι ταχυρρυθμο)

Ανώνυμος είπε...

Οι οδηγοί των νοσοκομείων θα έπρεπε να πάνε δυο χρονάκια να εκπαιδευτούν στο ΙΕΚ και μετά από επιτυχείς εξετάσεις να μπουν στο ΕΚΑΒ.Το ΕΚΑΒ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πολίτες σωστά και με ασφάλεια πρέπει να διαθέτει άτομα σωστά εκπαιδευμένα.Όσοι οδηγοί δεν τα καταφέρουν μπορούν να απορροφηθούν στους ΟΤΑ. Είμαι αναισθησιολόγος,έχω κάνει το πρόγραμμα της ΕΠΙ με τους 50 πρώτους(1995)και δουλεύω σε μικρό επαρχιακό νοσοκομείο από 15ετίας. Οι οδηγοί μας ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τίποτα σχετικά με την επείγουσα προνοσοκομειακή. Όλοι ήταν βύσματα των διάφορων κατά καιρούς πολιτικών και όλοι την δουλειά στο νοσοκομείο την είχαν για πάρεργο.Η κύρια βιοποριστική τους απασχόληση του 90% ήταν άλλη.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Θα ήθελα να παρατηρήσω, ότι το σύνολο των σχολίων είναι εκτός θέματος. Τα δημοσιεύουμε κατανοώντας το πρόβλημα του καθενός και προσπαθώντας να ακουστούν απόψεις που οδηγούν σε λύσεις.
Περιμένουμε λοιπόν ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων και όχι αλληλοκατηγορίες.
Όσα σχόλια δεν δημοσιεύονται, εμπίπτουν στις υποδείξεις, στο πάνω δεξί μέρος της πρώτης σελίδας.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακο, καποια στιγμη παντως πρεπει να μιλησουμε για τους γιατρους στο ΕΚΑΒ και να τελειωσουν αυτες οι βολες τυπου ελευθερου σκοπευτη κατα των γιατρων καθε τοσο οι οποιες συχνα ειναι αδικες για πολλους απο εμας.

Περιμενω να ανοιξεις σχετικο θεμα.

Μετα τιμης απο τους αντιποδες

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Το επόμενο γιατρέ μου, περίμενε.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ανωνυμε αναισθησιολογε που δουλευεις στο μικρο επαρχιακο νοσοκομειο και εχεις καποιο σχετικο κομπλεξ με την ειδικοτητα των πρωην "οδηγων"δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω "γιατι τα βαλαμε-βαζεις με τους οδηγους"για να κανω και αυτο το λογοπαιγνιο με τον τιτλο της αναρτησης,θα θεωρησω πολυ καλη την ιδεα σου να εισελθουν ολοι οι οδηγοι σε μια σχολη καποια στιγμη και θα ειμαι υπερ και οσοι δεν αντεχουν-γνωριζουν να φυγουν,αλλα το ιδιο να γινει και για ολα τα πληρωματα ασθενοφορων!Και για τις νοσηλευτριες,και τους τραπεζοκομους,ακομα και τους τραυματιοφορεις αν χρειαστει...Ισως αν θελεις μπορουμε να πουμε και τους γιατρους να δουμε ποσοι και απο αυτους αξιζει να χρηματοδοτουνται παχυλα απο το δημοσιο η πρεπει να ψαξουν την τυχη τους στη μαυρη ξενιτια,οπως κανουν και πολλοι νεοι και ατυχοι συναδελφοι σας ελεω μνημονιου.
ι

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πάτησες λακούβα φίλε μου, απευθυνόμενος στον "ανώνυμο αναισθησιολόγο". Περίμενε απάντηση!