Translate

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Άλλος για ξαφνικό θάνατο.

Άλλη μια κατηγορία συνδικαλιστών, η οποία προτιμάει την κινητικότητα, υπερασπιζόμενη μέχρι εσχάτων το δικαίωμα στην τεμπελιά! και σ' αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί να παρασύρει και εκατοντάδες μέλη του Σωματείου.
Μιλάω για την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων. Ανακοίνωση - καταγγελία, την οποία μάλιστα μοίρασε και στα ΜΜΕ.
Τι καταγγέλλουν; Ότι το ασθενοφόρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, παράνομα στελεχώνεται με ανειδίκευτους τραυματιοφορείς και ότι τις μεταφορές ασθενών του Νοσοκομείου, από και προς  το παράρτημα, πρέπει να κάνουν εξειδικευμένοι Διασώστες του ΕΚΑΒ. Παραθέτουν και επιχείρημα "επιστημονικό", αλλά επειδή είναι άσχετοι, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν γέλιο.
Δεν θα αντιπαραθέσω "επιστημονικά" επιχειρήματα, για να τους εξηγήσω ότι, για να μεταφέρεις έναν ασθενή, δεν χρειάζεται να σπουδάσεις ανατομία, φυσιολογία, φαρμακολογία και επείγοντα. Ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σεμινάριο "άρσης και μεταφοράς". Ότι "αν συμβεί κάτι στη διαδρομή" όπως ισχυρίζονται, δεν θα το αντιμετωπίσει ο τραυματιοφορέας, ούτε ο Διασώστης, αφού τα βαριά περιστατικά στις διανοσοκομειακές διακομιδές, συνοδεύει γιατρός.
Θα του μιλήσω συνδικαλιστικά.
Γιατί ρε προϊστορικέ επαναστάτη, δεν ζητάς επιμόρφωση του προσωπικού σου; Γιατί δεν ζητάς προμήθεια σύγχρονου ασθενοφόρου; Γιατί γράφεις σε επίσημη ανακοίνωση, ότι είσαι άχρηστος και επικίνδυνος; Γιατί μεγάλε συνδικαλιστή, παρασύρθηκες από δυο - τρεις δημόσιους υπάλληλους και διασύρεις ολόκληρο τον κλάδο;
Γιατί στην ανακοίνωση, δεν περιλαμβάνεις το "Σωτηρία" και το "Ασκληπιείο"; Επειδή εκεί οι μεταφορές με ασθενοφόρο, γίνονται εντός της περίφραξης του Νοσοκομείου;
Γιατί δεν σκέφτεσαι τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο; Αν το ΕΚΑΒ "κόψει" ασθενοφόρο από τα επείγοντα, για να κάνει αυτές τις διακομιδές και ταυτόχρονα πάθει ανακοπή η μάνα σου, τι θα της πεις; Ότι είναι απασχολημένο σε διακομιδή στο Παράρτημα του Ιπποκράτειου;
Σε συμφέρει το Ιπποκράτειο και το κάθε Νοσοκομείο, να διώξει δύο μέλη σου και στη θέση τους να προσλάβει Διασώστες; Τους άνεργους Διασώστες τους συμφέρει!
Όταν λοιπόν φτάσει η κινητικότητα στον κλάδο σου και κλείνεις σκούζοντας την Β. Σοφίας, το μόνο που θα πετύχεις, θα είναι τα καντήλια που θα σου κατεβάζουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι τραυματιοφορέας θα σου απαντήσω εγώ: να ζητήσει ο τραυματιοφορέας επιμόρφωση πάνω σε θέμα άσχετο με την ειδικότητά του; Πως θα σου φαινόταν να απαιτούσαν οι τεχνικοί από εσένα να αλλάζεις λάδια στο ασθενοφόρο; Από που και ως που να απαιτήσει ο τραυματιοφορέας καινούργιο ασθενοφόρο; Εσύ έχεις απαιτήσει ποτέ να έχουν τα νοσοκομεία καλύτερα φορεία; Είναι άχρηστος ένας εργαζόμενος ο οποίος δηλώνει ότι δεν είναι κατάλληλος να κάνει μια δουλειά για την οποία ουδέποτε εκπαιδεύτηκε και δεν προβλέπετε στα καθήκοντά του; Το ίδιο άχρηστος είσαι κι εσύ που δεν ξέρεις να φτιάξεις το σασμάν του ασθενοφόρου που οδηγάς.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιό σου, από την πλευρά που βλέπεις τα πράγματα βεβαίως.
Αρχικά θα σου πω τι ξέρω εγώ να κάνω:
Να αλλάζω λάδια σε όχημα. Μπουζί. Λάδια σε σασμάν, αν δεν είναι μπλοκ με τον κινητήρα, ακόμη και σε αυτόματο τύπου Α.
Διαγνωστικά οχήματος με εγκέφαλο. Να αλλάζω λάστιχα, σινεμπλόκ, ρουλμάν, ημιαξόνια.
Επίσης:
Να λειτουργώ αναπνευστήρα με τις σωστές παραμέτρους για κάθε ασθενή και να κάνω τις σωστές τροποποιήσεις, όταν χτυπήσει αλάρμ.
Χρησιμοποιώ 12lead monitor, αναγνωρίζω καρδιολογικά προβλήματα και γνωρίζω αντιμετώπιση.
Εξειδικευμένη υποστήριξη αεραγωγού.
Φαρμακολογία κάθε είδους επείγοντος.
Γνωρίζω επικοινωνίες με τις τεχνικές παραμέτρους.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι στα καθήκοντά μου, αλλά αν περιοριζόμουν σ' αυτά, θα δούλευα 2 μέρες το μήνα, επειδή το όχημά μου θα ήταν χαλασμένο, ή δεν θα υπήρχε κατάλληλος γιατρός να συνοδέψει.
Αυτά όλα βέβαια δεν είναι απάντηση στο σχόλιό σου.
Θέλω λοιπόν να αναφέρω το εξής:
Από το 1825, οι τραυματιοφορείς ΟΛΩΝ των δημόσιων και ΟΛΩΝ των ιδιωτικών Νοσοκομείων, εμπλέκονται σε διακομιδές με ασθενοφόρο. Δεν θεωρείς ύποπτο ότι το 2013, αντέδρασε ο σύλλογος;
Τώρα το ανακάλυψε;
Επομένως:
Ή από την αρχή αρνείσαι καθήκοντα που θεωρείς ότι δεν είναι δικά σου, ή ζητάς επιμόρφωση, ώστε να αποκτήσεις την επάρκεια.
Και αν οι τραυματιοφορείς των ιδιωτικών έχουν την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να φέρουν αντίρρηση, κάτι τέτοιο ποτέ δεν ίσχυσε στο δημόσιο. Κράτος είναι οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο.