Translate

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πρόληψη ατυχημάτων.

Δεκάδες συνάδελφοι κάθε μέρα, προσέρχονται, ή αποχωρούν από την βάρδιά τους, με την μηχανή τους, ένστολοι και χωρίς κράνος!!!
Σύμφωνοι, είναι άμυαλοι και αν τους ρωτήσεις, έχουν όλες τις χαζές δικαιολογίες που έχουν όσοι δεν φορούν κράνος. Και τις λένε και στους αστυνομικούς, για να γλυτώσουν το πρόστιμο. Φανταστείτε όμως την εντύπωση που προκαλούν στους πολίτες.
Από τη μία το ΕΚΑΒ να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες, για την πρόληψη των ατυχημάτων και από την άλλη οι υπάλληλοί του στην πράξη, να ακυρώνουν τα πάντα.
Γιατί αυτό λένε οι πολίτες: "τι να μας πει το ΕΚΑΒ για πρόληψη. Εδώ οι υπάλληλοί του κυκλοφορούν χωρίς κράνος".
Από την άλλη, δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος δεν μιλάει στο κινητό του οδηγώντας. Δεν αναφέρω την χρήση ζώνης ασφαλείας, αλλά αυτό με το κινητό είναι μια ιδιαίτερα προκλητική εικόνα.
Είναι λοιπόν αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα. Ιδιωτικά ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι στην οικογένειά του και τον νόμο. Ένστολος όμως, έχει άλλες υποχρεώσεις. Και σίγουρα, δεν μπορεί να εκθέτει έναν ολόκληρο Οργανισμό.
Καλές Γιορτές, με ασφάλεια για όλους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλές γιορτές !

Αναφέρεις:
«Ένστολος όμως, έχει άλλες υποχρεώσεις.»

Ερώτηση:
Είμαστε ένστολοι τελικά;
Και εάν ναι.. τι σημαίνει ένστολος;


Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Καλημέρα. Το ένστολος το αναφέρω, με την έννοια της έκθεσης του ΕΚΑΒ. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί,αν οδηγείς το αυτοκίνητό σου, στο οποίο έχεις τοποθετήσει αυτοκόλλητο του ΕΚΑΒ και έχεις παραβατική, ή απρεπή συμπεριφορά. Με το ίδιο τρόπο εκθέτεις το ΕΚΑΒ, αν για παράδειγμα περάσεις με κόκκινο, σε σταματήσει η Τροχαία και για να γλυτώσεις το πρόστιμο, αρχίσεις να αναφέρεις τα γνωστά "είμαι του ΕΚΑΒ", "είμαστε συνάδελφοι" και άλλα γελοία.
Θα σου απαντήσω και στο ερώτημα, παρ' ότι δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Για να είμαστε ένστολοι, θα πρέπει να αναφέρεται στον οργανισμό και η στολή να περιγράφεται. Από τι αποτελείται, η ορθή χρήση της κατά εποχή, όπως και η σήμανσή της.
Οπότε η απάντηση είναι όχι.