Translate

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Προεδρολογίες...

Με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους, που κατά καιρούς διορίζονται στο ΕΚΑΒ, έχω ασχοληθεί πολλές φορές για λόγους που έχω εξηγήσει. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα γραφόμενά μου είναι, "κανένας καλός".
Ο ένας είχε κάνει το ΕΚΑΒ αυτοκρατορία του, ο άλλος ξέφραγο αμπέλι, κάποιος πέρασε και δεν ακούμπησε και δυο τρεις, που είχαμε την υποψία ότι είναι καλοί, δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν χρόνο και αντικαταστάθηκαν. Είτε λόγω κυβερνητικών αλλαγών, είτε λόγω εσωκομματικής φαγωμάρας.
Ξαναπιάνω το θέμα, γιατί πάλι κυκλοφορούν φήμες για αλλαγή Διοίκησης και θέλω εξ αρχής να ξεκαθαρίσω ότι, όποιος σήμερα ζητάει κάτι τέτοιο, είναι το λιγότερο ηλίθιος! Είτε ανήκει στο ΕΚΑΒ, είτε είναι παράγοντας του Υπουργείου Υγείας. Γιατί η σημερινή Διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεδομένων των συνθηκών, κρίνεται ως άριστη. Μέσα σε ελάχιστους μήνες έχουν δρομολογήσει ζητήματα, τα οποία ήταν στο συρτάρι δεκαετίες και το ΕΚΑΒ είχε μείνει πίσω 100 χρόνια, σε σύγκριση με αντίστοιχες Υπηρεσίες πολιτισμένων Χωρών. Όταν ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, δεν θα γίνουμε Ευρώπη, δεν θα γίνουμε Αμερική, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε κουνηθεί λίγο και ίσως ανοίξει ο δρόμος να βγούμε από το βάλτο.
Αν έρθει καινούρια Διοίκηση, θα χάσουμε έναν χρόνο μέχρι να καταλάβουν που βρίσκονται, όλα τα ζητήματα θα πάνε πίσω, χώρια που είναι ζαριά αν θα μας βγει καλή.
Και με ζαριές το ΕΚΑΒ δεν θα πάει μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: