Translate

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγές στο Συντονιστικό Κέντρο.

Αλλαγές στο προσωπικό του Συντονιστικού, ανακοινώθηκαν προχτές και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.
Η κατάσταση στο Συντονιστικό, είναι μία από τις κυριότερες αιτίας, για την καθυστέρηση ανάπτυξης του ΕΚΑΒ και πολλές φορές οπισθοδρόμησης. Ακόμη και αν άλλα Τμήματα ήθελαν να αναπτυχθούν, ο συντονισμός των υπηρεσιών, φρέναρε κάθε προσπάθεια. Αυτή η κατάσταση, περιγράφεται σε μία φράση: Καμία ενσωμάτωση τεχνολογίας, από την ημέρα ίδρυσης του ΕΚΑΒ.
Ας δούμε την λειτουργία μιας αντίστοιχης Υπηρεσίας σε κάποια πόλη, κάποιου πολιτισμένου Κράτους.
Ο τηλεφωνητής παίρνει το τηλεφώνημα και ο υπολογιστής βάσει πρωτοκόλλου, καθορίζει τον βαθμό επείγοντος. Το πρόγραμμα δεν σου επιτρέπει να κάνεις λάθος στην κάρτα, ή να παρακάμψεις το πρωτόκολλο. Ο υπολογιστής προτείνει το κατάλληλο ασθενοφόρο και η κάρτα φτάνει στο tablet του οχήματος, ενεργοποιείται αυτόματα το GPS και καθορίζεται η διαδρομή. Οι ώρες συμπληρώνονται αυτόματα. Δεν υπάρχουν διάλογοι στον ασύρματο, αφού και η επιλογή Νοσοκομείου γίνεται αυτόματα. Γι' αυτό και υπάρχει μόνο ένας ασυρματιστής για 250 ασθενοφόρα.
Οι ενέργειες του Πληρώματος τσεκάρονται στο tablet και περνάνε στον κεντρικό υπολογιστή.
Δύσκολα πράγματα;
Όχι. Αυτά είναι τα εύκολα πράγματα. Δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε σήμερα.
Παρ' ότι το σύνολο των συναδέλφων ζητούσε αλλαγές, μόλις αυτές ανακοινώθηκαν, άρχισε η γκρίνια. Αντί να δούμε το ζήτημα επιτελικά, εμείς προτιμάμε να το δούμε δημοσιοϋπαλληλικά. Κάθε αλλαγή μας τρομάζει. Ποιοι θα μπούνε μέσα και ποιοι θα βγούνε έξω! Αυτά τα ερωτήματα είναι και τα δύο λάθος! Το σωστό είναι "ποιοι πρέπει να είναι μέσα". Και σαν πρώτο βήμα, η επιλογή με μοριοδότηση κρίνεται θετικά. Είναι ένα βήμα. Σ' όλον τον κόσμο βέβαια, οι Διασώστες του συντονιστικού, έχουν ξεχωριστή σχολή. Υπηρετούν πολλά χρόνια σε ασθενοφόρα και μετά μπαίνουν μέσα για πάντα.
Εδώ θέλουμε να κρατήσουμε θέσεις για τους ασθενείς. Αυτό έχει επικρατήσει. Φυσικό είναι αυτό, αφού όσοι είναι μέσα σήμερα και κάνουν ότι να ναι, ως ασθενείς μπήκαν. Και βέβαια να έχουν προτεραιότητα οι ασθενείς συνάδελφοι, αλλά να έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις. Να έχουν την μόρφωση και την εμπειρία. Όποιος δεν μπορεί να κάνει άλλη δουλειά. Όχι να γράφει ορθοπεδικό και να βρίσκεις πνευμονικό οίδημα.
Δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε ο πιο έξυπνος λαός και να θεωρούμε ακατόρθωτη τη δουλειά που κάνει ένα αμερικανάκι 20 χρονών σε κάποιο χωριό του Νότου.
Η Διοίκηση βέβαια, πρέπει να το δει αλλιώς. Η ενσωμάτωση τεχνολογίας στο Συντονιστικό, θα φέρει 75% μείωση των δαπανών συνολικά, συνυπολογίζοντας και τους ανθρώπινους πόρους.
Και εμείς βέβαια, πρέπει να εγκαταλείψουμε την παλαιοσυνδικαλιστική λογική "φέρτε κόσμο, ένας να δουλεύει τρεις να κάθονται και την δουλειά των δύο, να χρειάζονται δέκα για να την κάνουν".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στα πολιτισμενα κρατη,ολοι οι δρομοι ειναι χαρτογραφημενοι,ολοι οι οδοι εχουν πινακιδες και νουμερα,οι ανθρωποι ξερουν πως να περιγραψουν τι ακριβως συμβαινει και τι συμπτωματα εχει ενας ασθενης,οι ασυρματιστες δεν παιρνουν δεκα τηλεφωνα για να δουν που ακριβως εχει γινει ενα τροχαιο, γιατι καθε κληση λεει και κατι διαφορετικο,οπως επισης και οι τηλεφωνητες εχουν μια φορμα ερωτησεων που διευκολυνει και αυτους να μην κανουν λαθος αλλα και τους καλουντες να γινουν πιο ακριβεις στα στοιχεια που δινουν.για τους ασθενεις στο εκαβ που επρεπε να τους χρησιμοποιει καταλληλα η υπηρεσια αλλους μεχρι να γινουν καλα και να επανελθουν στα ασθενοφορα,αλλους γιατι εχουν καποια σοβαρη παθηση και δεν μπορουν να ξαναεργαστουν εξω υπαρχει μια ταση να εξοβελιζονται προς τις επιτροπες για να κρινονται ανικανοι και να απολυονται...νεα ταξη πραγματων...επειδη σημερα καποιοι περπαταμε ξεχναμε οτι αυριο καποιοι ισως χασουμε το πολυτιμο αγαθο της υγειας μας και οπως εχουν ερθει τα πραγματα θα χανουμε και την δουλεια μας..για τους ασθενεις που ειναι μεγαλοι γιατι να μην υπαρχει εκπαιδευση και για το τηλεφωνικο κεντρο και για τους υπολογιστες και για τις νεες τεχνολογιες οπως η συνεχιζομενη στα πληρωματα ασθενοφορων..;;και το αν δουλευει καλα καποιος νομιζω οτι οπου και να εργαζεται κανεις αν δεν θελει τα ιδια θα κανει και σε οποιον χωρο βρισκεται...ειτε στο ασθενοφορο,ειτε στο Τ/Κ,ειτε στον εξοπλισμο,ειτε στην πυλη...και για την μοριοδοτηση αν θελεις απο κοντα να την βαλουμε κατω να δεις ποσα τρωτα εχει.....Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Το κακο Σταυρο ειναι να προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα..... Λευτερης