Translate

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλι κυνηγούν τις μαύρες (βάρδιες);

Μαθαίνω πως σήμερα έγιναν έλεγχοι ταυτοπροσωπίας σε προσωπικό ασθενοφόρων.
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στο ΕΚΑΒ, η Διοίκηση κυνηγάει αυτούς που κάνουν μαύρες βάρδιες. Πως γίνεται και τρεις δεκαετίες τώρα, δεν έχει πιάσει καμία, δεν καταλαβαίνω. Μάλλον ψάχνει με δεμένα μάτια, εφαρμόζοντας το σύστημα "τυφλόμυγα". Το οποίο είναι ωραίο παιχνίδι να το παίζουν τα παιδιά, αλλά δεν νομίζω να είναι ωραίο για έναν Δημόσιο Οργανισμό.
Το ζητούμενο βέβαια, δεν είναι να τιμωρηθεί κάποιος συνάδελφος, αλλά να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Γιατί η πλειοψηφία των υπαλλήλων το θεωρεί περίπου φυσιολογικό.
Για την εξάλειψη του φαινομένου, η Διοίκηση πρέπει να εφαρμόσει την νομιμότητα και όχι να ακούει τον κάθε "σύμβουλο", γιατί όλες οι Διοικήσεις που πέρασαν από το ΕΚΑΒ, από κάτι τέτοιους συμβούλους έχουν εκτεθεί. Και τα χάλια του ο Οργανισμός, στους "συμβούλους" τα οφείλει. Γιατί ασφαλώς, δεν έχουν ενημερώσει την Διοίκηση, ότι οι περισσότερες "μαύρες" γίνονται με έγκριση του ΕΚΑΒ και τα πρόγραμμά τους και η μισθοδοσία τους, φέρουν σφραγίδα και υπογραφή της Διεύθυνσης!
Αναφέρομαι όπως καταλάβατε, στις βάρδιες αεροδιακομιδών, αεροδρομίου Σπάτων και των περιφερειακών Κινητών Μονάδων, όπου οι υπάλληλοι εργάζονται παράνομα και παράτυπα 24ωρο, σε γνώση ΟΛΩΝ των υπευθύνων. Το οποίο 24ωρο είναι μια πονεμένη ιστορία. Εγκρίθηκε, πολύ σωστά, το 2001 από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ΜΟΝΟ για το Τμήμα αεροδιακομιδών και ΜΟΝΟ για το ιπτάμενο προσωπικό, για λόγους ομαλής εξυπηρέτησης του περιστατικού. Και αυτό με την προοπτική, σε επόμενο ΔΣ να εγκριθεί εισήγηση προς το Υπουργείο, για νομιμοποίησή του. Μέχρι το 2007 που έφυγα από κει, το 24ωρο παρέμεινε παράνομα, κατά το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"!
Στη συνέχεια το εφάρμοσε το προσωπικό υποστήριξης των αεροδιακομιδών, με έγκριση "από τη σημαία". Και όπως ήταν φυσικό, η παρανομία εξαπλώθηκε ταχύτατα, με το επιχείρημα "γιατί αυτοί και όχι και μεις".
Η δεύτερη "πληγή" είναι το "εμπόριο βαρδιών". Αυτό εκτός από παράνομο, είναι και απάνθρωπο. Μας υπενθυμίζει ότι έχουμε πετάξει στα σκουπίδια κάθε νόμο που απαγορεύει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτοί που έχουν χρήματα, πληρώνουν άλλους να τους δουλεύουν. Άλλους που έχουν ανάγκη ακόμη και τα 10€. Και δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σ' αυτούς που το κάνουν κατ' επάγγελμα. Δεν θα πω περισσότερα εδώ.
Όλα τα υπόλοιπα και αναφέρομαι στις παράτυπες αλλαγές βαρδιών, με σκοπό την αλληλοεξυπηρέτηση, είναι πταίσματα.
Στη συνέχεια βέβαια, οφείλουμε να μην παραλείψουμε την επαρχία, όπου γίνεται το έλα να δεις, προφανέστατα σε γνώση και με την έγκριση των κατά τόπους υπευθύνων. Σε κάποια παραρτήματα και Τομείς, δεν ξέρουμε αν πηγαίνουν και για δουλειά, πόσες βάρδιες κάνουν σερί και πόσο διάστημα λείπουν μετά.
Και συνεχίζουμε με διοικητικές και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες, όπου ο καθένας πάει για δουλειά ότι ώρα θέλει, φεύγει για δύο - τρεις ώρες, επιστρέφει, πλένει το ποτήρι του καφέ και ξαναφεύγει οριστικά για το σπίτι του.
Όχι, δεν περιγράφω εικόνα χάους και διάλυσης και θα κάνω ειδική αναφορά στους συναδέλφους όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, που δουλεύουν σκλάβοι σε γαλέρα, τραβώντας κουπί δεκαετίες ολόκληρες, αρνούμενοι να μιμηθούν τον διπλανό τους που κάνει τον έξυπνο σε βάρος τους. Ίσως αυτοί είναι που παλεύουν να συντηρήσουν την οικογένειά τους και αναγκάζονται να πουλούν τον χρόνο που θα όφειλαν να περνούν με τα παιδιά τους, για λίγα ευρώ!
Αυτά τα ολίγα, για να ξέρει η Διοίκηση από που να αρχίσει. Και να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και να θολώνουν τα νερά.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και γω κυριακο που δουλεψα επικουρικος σε κεντρο υγειας δουλευα 24ωρο δεν γινοταν αλλιως ηταν 45χλμ ανηφορα σε βουνο αν ηταν για 8 ωρες καλυτερα να μην δουλευες θα ειχες περισσοτερα χρηματα.αυτα ειναι τερτιπια που κανουν οι κυριοι απο τα γραφεια που δεν γνωριζουν την φυση του επαγγελματος..και κατι αλλο πριν λιγο ο προεδρος εκαβ θεσσαλιας εβλεπα στο ιντερνετ ειπε θα ανοιξει εκαβ στα τρικαλα και θα εξυπηρετουνται καλυτερα οι πολιτες.......κριμα

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι σιγα-σιγα πρεπει να ξεκαθαριζουμε με αυτα τα θεματα!πλην των ιπταμενων στις αεροδιακομηδες,ολοι οι αλλοι(βοηθητικο προσωπικο αεροδιακομηδων,αεροδρομιο σπατων,μοναδα Λαυριου και λοιπες καβαντζες,πρεπει να εκτελουν την υπηρεσια τους στο προβλεπομενο απο τον νομο οκταωρο..ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ..!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΕΚΑΒΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 6ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ.ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Στο πρώτο σχόλιο θέλω να απαντήσω ότι κανείς δεν διαφωνεί με το 24ωρο. Το νόμιμο όμως. Και τα Τρίκαλα έχουν ΕΚΑΒ, πολλά χρόνια. Κάτι άλλο θα εννοούσε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. (Πρόεδρος είναι ένας).
Στον συνάδελφο που με παροτρύνει να κατεβάσω την ανάρτηση έχω να πω, ότι δεν το κάνω από κακία. Δεν πετροβολώ το σπίτι μου. Αν ήμουν σίγουρος ότι το ΕΚΑΒ μπορούσε να κλείσει από μόνο του, οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα, εγώ όχι απλά θα κατέβαζα την ανάρτηση, αλλά θα έκλεινα το blog.

Ανώνυμος είπε...

"ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ" με αποτελεσμα να τιθεται σε κινδυνο η ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτη κατασταση,και να υπαρχει κινδυνος ολοι αυτοι να εργαστουν στο 8ωρο τους,μη μπορωντας να κανουν δευτερη δουλεια,αρπαχτες απο εκπαιδευσεις,κτλ..

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Το σχόλιο το δημοσιεύω, αντίθετα με την πολιτική του blog, για να δείξω ότι το κράξιμο επί δικαίων και αδίκων δεν οδηγεί πουθενά. Ούτε και η λάσπη στον ανεμιστήρα.
Το 24ωρο είναι κακό, επειδή είναι παράνομο και για κανέναν άλλο λόγο.
Οι εκπαιδευτές θα ήταν εκπαιδευτές με οποιοδήποτε ωράριο, γιατί είναι οι καλύτεροι, εκτός αν κάποιος έχει να αναφέρει κάποιον ως άχρηστο.
Όσο για τη δεύτερη δουλειά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο εν μέρει. Γιατί εγώ θυμάμαι από τον εαυτό μου, να δουλεύω 6 - 2 στο ΕΚΑΒ και καπάκι 3 - 11 στο Ιατρικό Κέντρο κ.ο.κ.
Η λύση είναι η νομιμοποίηση και του 24ώρου και τις δεύτερης δουλειάς. Θα προτιμούσα βέβαια τις νόμιμες έξτρα βάρδιες στο ΕΚΑΒ, αλλά άντε πες στους εισοδηματίες συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να σταματήσουν να ζητούν προσλήψεις και να "ρυθμίζουν" μεταθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλα θα κανει ο Ρακιντζης να ερθει στην υπηρεσια και να παρει κεφαλια οπου χρειαζεται....

Το ερωτημα ειναι γιατι εμεις οι ιδιοι δεν τον εχουμε ηδη καλεσει, εκτος αν η εξυγιανση του δημοσιου ειναι για ους αλλους και ποτε για εμας...

Και δεν ειναι μονο το 24ωρο......

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να απαντησω στον τελευταιο συναδελφο,οτι την εξυγιανση κατα το πως την ερμηνευουμε εμεις δεν σημαινει οτι το ιδιο θα κανει και ο ρακιντζης.αν ερθει στο εκαβ ενας τετοιος ελεγχος τοτε θα κλαψουν πολλοι αν οχι ολοι,γιατι την νομιμοτητα την ερμηνευουμε κατα το πως μας συμφερει εμας.το ιδιο βεβαια συμβαινει σε ολο το δημοσιο αλλα και στον ιδωτικο τομεα που μας τον παρουσιαζουν αγγελικα πλασμενο.για τον κυριο ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ θα του ελεγα οτι αν ξεκολλησει λιγο το μυαλο του θα δει οτι τα προβλεπομενα απο τον νομο 8ωρα ειναι 24ωρα,6ωρα,48ωρα,δεν παταω στην δουλεια,μαυρη βαρδια,αδεια απο την σημαια,κοπανα ενδιαμεσα στην δουλεια,εφαρμογη ελαστικου ωραριου(ποτε 7ωρες,ποτε 8,ποτε 4 αναλογα τα κεφια)και ολα αυτα στην ιδια υπηρεσια.οποτε πες μας και εσυ που δουλευεις να σου πουμε τι ωραριο εφαρμοζεις γιατι τα τελεια και παυλα ειναι τσαμπα μαγκιες

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο είμαι συνάδελφος απο επαρχία και δουλεύουμε πρωί-νύχτα για να βγούν οι βάρδιες με αποτέλεσμα τα ρεπό να γίνονται όλο και περισσότερα.Αν δεν κάνω λάθος με τον ν.4093/12 προβλέπεται υποχρεωτική ανάπαυση 11 ωρών ανάμεσα σε δύο βάρδιες.Όπως βλέπεις στον τομέα μας δεν επικρατεί το χάος που περιγράφεις.
Ευχαριστώ