Translate

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ωδή στο Φθινόπωρο!

Όχι δεν την ψώνισα, να το παίζω Μπάιρον και να γράφω ποιήματα. Το Φθινόπωρο είναι πράγματι η πιο μελαγχολική εποχή, γι' αυτό θα γράψω άσχετα από το ΕΚΑΒ πράγματα, παρ' ότι το αποφεύγω σ' αυτό το blog.
Περάσαμε έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, αλλά δείξαμε τις δυνατότητες ταχείας προσαρμογής του Έλληνα, γι' αυτό και ακολούθησε ένα ευχάριστο Καλοκαίρι, χωρίς γκρίνια και χωρίς κρίση. Κρίση υπήρχε, αλλά δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.
Πίσω λοιπόν και πάμε πάλι από την αρχή: "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", "στη φυλακή οι κλέφτες", "αλήτες - προδότες πολιτικοί", "να ξεσηκωθούμε να τους κάψουμε" κλπ. 
"Γιατί όμως κανένας δεν ξεσηκώνεται", θέτουν ρητορικά το ερώτημα, αυτοί που χρόνια τώρα προσπαθούν να τον ξεσηκώσουν; Και λέω ρητορικά, γιατί αυτός που κάνει την ερώτηση, ξέρει πολύ καλά, ποια είναι η απάντηση!
Οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται, γιατί οι περισσότεροι είναι λαμόγια, αεριτζήδες και δημόσιοι υπάλληλοι. Και άχρηστοι επίσης. Όσοι απομένουν, είναι θλιβερή μειοψηφία.
Οι πολιτικοί και η ολιγαρχία που τους στηρίζει, κλέβουν το κράτος 100%. Οι μεγαλοκαρχαρίες το ίδιο. Η μεσαία τάξη, λίγο λιγότερο. Η μαρίδα αυτοξεφτυλίζεται κλέβοντας κάτι ψιλά. Οι από πάνω κοροϊδεύουν τους από κάτω και το αντίστροφο. Και όλοι μαζί προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους, για να τους μασάμε το χρήμα. Οι οποίοι δεν είναι και πολύ έξυπνοι, αλλά αριθμητική ξέρουν και μας ζητούν τα νοίκια που χρωστάμε, απειλώντας μας με check - out, από την ΕΕ.
Κάποιοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν και αυτό φέρνει πολιτικές ανακατατάξεις. Όσοι διατηρούν τα προνόμια, δηλαδή παραμένουν λαμόγια, ή δημόσιοι υπάλληλοι, συσπειρώνονται δεξιά. Όσοι τα έχασαν και τα θέλουν πίσω, συγκροτούν μια καινούρια αριστερά. Κανείς δεν έχει προτείνει κάτι σοβαρό για την Χώρα και αυτό το εκμεταλλεύονται κάτι φασίστες, οι οποίοι πάνε για ρεκόρ πωλήσεων. Κανείς δεν τους έχει πάρει στα σοβαρά και όλοι νομίζουν ότι είναι ηλίθιοι και θα αυτοκαταστραφούν.
Μεταξύ μας τώρα, την μόνη σοβαρή και εφαρμόσιμη πρόταση για έξοδο από την κρίση, την έχει το ΚΚΕ. Αλλά δεν θα πάρουμε. Γιατί; Γιατί αυτό είναι Δημοκρατία και Ελευθερία. Να σου λέει ο άλλος, "έχω το καλύτερο εμπόρευμα" και να του λες, "ευχαριστώ δεν θα πάρω". Γιατί οι παλαιότεροι κάτι ξέρουμε και οι νεότεροι, κάτι υποψιάζονται.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι βλάκες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και μάλιστα για δύο λόγους: λόγω ορυκτού πλούτου και γεωστρατηγικής θέσης.
Όταν λοιπόν φτάσουμε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο, αυτά που θα βάλουμε καθαρά στην τσέπη, δεν θα φτάνουν ούτε για οδοντογλυφίδες για να βγάλουν το κρέας από τα δόντια οι Αμερικανοϊσραηλινοί!
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι το δεύτερο παραμύθι. Γιατί τέτοια, έχει μόνον η Τουρκία. Όποιον δείκτη και να μετρήσεις σε σύγκριση, της Τουρκίας είναι δεκαπλάσιος! Οι Αμερικανοί, τους γουστάρουν με χίλια. Οι Τούρκοι βέβαια, έχουν ένα πρόβλημα. Κάποιες φορές κοιτούν προς τους Άραβες. Εκεί τρελαίνονται οι Δυτικοί και τρέχουν να κάνουν τα γλυκά μάτια στην Ελλάδα, για να φρικάρουν τους Τούρκους. Εκεί και μεις, ότι προλάβουμε να αρπάξουμε. Μόλις όμως οι Τούρκοι ξανακοιτάξουν Δυτικά, η Ελλάδα τρώει φτύσιμο με τη μία.
Το μεγάλο πρόβλημά μας όμως είναι ένα. Όλοι γουστάρουν την Ελλάδα, αλλά κανένας τους Έλληνες. Ούτε οι ομόδοξοι Ρώσσοι και Σέρβοι. Ούτε οι Εσκιμώοι, ούτε οι Παπούα κι ας μην μας έχουν δει ποτέ. Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Και οι ίδιοι οι Έλληνες, δεν γουστάρουμε ο ένας τον άλλο!
Καλό Φθινόπωρο σε όλους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΑΛΑΣ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ 10% ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Το ίδιο ακριβώς λέμε. Εσύ το περιορίζεις στο ΕΚΑΒ, αλλά ισχύει για όλη τη Χώρα.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Και μια και ανέφερες τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρεις ότι αυτοί έχουν μεγάλο πρόβλημα.
Αν δεν δεχτούν στο κόμμα τα λαμόγια, δεν θα γίνουν ποτέ κυβέρνηση. Αν τα δεχτούν, θα γίνουν κυβέρνηση με την μία, αλλά δεν θα κυβερνούν.
Εκτός αν το έχουν οργανώσει cosa nostra, δεχτούν τα λαμόγια για να πάρουν την κυβέρνηση και καπάκι εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Εκεί θα έχει πρόβλημα ο κόσμος, αφού θα είναι αργά να αλλάξει γνώμη που τους ψήφισε, γιατί εκλογές δεν θα ξαναγίνουν.
Ή μπορεί να γίνουν, από αυτές που η κυβέρνηση παίρνει 92%.