Translate

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός....

Και η μπίλια έκατσε στο Υπ. Υγείας. Σε κανέναν συνάδελφο δεν άρεσε η τοποθέτηση του κου Άδωνι Γεωργιάδη, στη θέση του Υπουργού. Και έχουν σοβαρά επιχειρήματα:
 • Δεν μας αρέσει επειδή τον λένε "μπουμπούκο".
 • Επειδή πουλάει βιβλία.
 • Επειδή είναι "ακροδεξιός".

Αν θυμάμαι καλά, το "χαϊδευτικό του" δεν το ανακάλυψε κανένας φοβερός ντετέκτιβ, αλλά το αποκάλυψε ο ίδιος και για μένα μαγκιά του.
Το γεγονός ότι πουλάει βιβλία, δεν ξέρω πόσο κακό είναι. Τι θα προτιμούσαμε να πουλάει; πρέζα;
Όσο για τον αν κάποιος είναι ακροδεξιός, αυτό καθορίζεται από τις πράξεις του και όχι από την ταμπέλα που θα του "κολλήσει" κάποιος.
Και εγώ προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι (εδώ που φτάσαμε), αν κάποιος είναι ακροδεξιός, ή ακροαριστερός.
Δεν με νοιάζει αν η γάτα είναι άσπρη, μαύρη, ή τιγρέ! Με νοιάζει να πιάνει ποντίκια.
Να περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν πιάσει κανένα ποντίκι και μετά να τον κρίνουμε. Γιατί όλοι οι προηγούμενοι που μας άρεσαν, αντί για ποντίκια κυνηγούσαν την ουρά τους και δεν την έπιασαν τελικά, ούτε αυτή. Και η Υγεία στη χώρα έγινε μπάχαλο.
Ας δούμε όμως τι είδους Υπουργό θα προτιμούσαμε:
 • Κάποιον που θα επιτρέψει το φακελάκι στους γιατρούς, τις μίζες στις προμήθειες, το τσάμπα στα πάντα.
 • Κάποιον που θα προσλάβει χιλιάδες άτομα, ώστε κάποιοι να δουλεύουν και οι περισσότεροι να κάνουν δημόσιες σχέσεις.
 • Κάποιον που θα ανοίξει δεκάδες "νοσοκομειάκια", ώστε να βρουν δουλειά αντίστοιχοι Πρόεδροι και Διοικητές!
 • Κάποιον που θα δημιουργήσει δεκάδες κλινικές στα Νοσοκομεία, για να έρθουν στη συνέχεια οι Διευθυντές και να τις μετατρέψουν σε "μαγαζιά τους".
 • Να μην πληρώνει κανείς ασφάλεια, αλλά όποτε γουστάρει να μπαίνει σε όποιο Νοσοκομείο θέλει και να κάνει ότι θέλει, κατά παραγγελία.
 • Δωρεάν και οι λαθρομετανάστες, να έρχονται με χίλιες αρρώστιες από τη χώρα τους και να τους κάνουμε καινούριους, ώστε να βρίσκουν υγιείς επιβήτορες οι ώριμες κυρίες και οι λούγκρες!

Ειδικότερα εμείς στο ΕΚΑΒ, θέλουμε Υπουργό:
 • Να προσλαμβάνει 200 άτομα το χρόνο, ώστε 50 να πηγαίνουν στο γραφείο και 150 να παίρνουν μετάθεση στο χωριό τους.
 • Να δημιουργήσει παράρτημα ΕΚΑΒ σε κάθε χωριό, με τηλεφωνικό κέντρο, συνεργείο και διοικητική υποστήριξη.
 • Να καταργήσει το ΙΕΚ και κάθε είδους εκπαίδευση.
 • Να προσλάβει 600 γιατρούς να κάνουν τα επείγοντα.
 • Να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία και οι νεκροί πρέπει να περπατάνε.
 • Το ωράριο να γίνει 3 ώρες και ο μισθός να διπλασιαστεί.

Τέλος τώρα η πλάκα και να γράψουμε αυτό που γράφουμε σε κάθε ανάρτηση: Αν δεν σοβαρευτούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας και να μετασχηματίσουμε το ΕΚΑΒ σε σύγχρονη Υπηρεσία Ιατρικών Επειγόντων, δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε ούτε για τον κο Γεωργιάδη, ούτε για κανέναν άλλον Υπουργό.
Αν εμείς δεν είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, ο Υπουργός το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να πάρει μέτρα και μάλιστα εις βάρος μας!
Τα ίδια λέμε εδώ μέσα, με κάθε Κυβέρνηση και κάθε Υπουργό. Τα ίδια θα λέμε και με την επόμενη Κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή!
Τα ίδια και όταν η κα Φώφη Γεννηματά, "έκραζε" τον πρώην Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Παπαευσταθίου, επειδή στις τουαλέτες του ΕΚΑΒ δεν έχει σαπούνι (Φεβρουάριος 2009, ALTER, εκπομπή "Πρόσωπο με Πρόσωπο", Χατζηνικολάου). Και αμέσως μετά, η κα Γεννηματά έγινε πανίσχυρη Υπουργός Υγείας, στην πανίσχυρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και χαρήκαμε πολύ και πανηγυρίσαμε. Αλλά στις τουαλέτες του ΕΚΑΒ, σαπούνι δεν μπήκε. Και άλλαξαν 4 Υπουργοί από τότε και σαπούνι στις τουαλέτες δεν έχουμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι έχεις δίκιο…
Πάρε μια γεύση ποιος ανέλαβε το μαγαζί, έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά, ποια κάποιους μήνες πριν.
http://www.youtube.com/watch?v=b1PuVrSCa94
Ιδίως όταν υπόσχεται ο πατριώτης κατά την επίσκεψη του στον Ευαγγελισμό ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων όχι απλά πρέπει να προσέχεις αλλά να τον αντιμετωπίσεις με πρβχ στολή τύπου Α
Αλλά ξέχασα μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο μετασχηματισμός του ΕΚΑΒ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Κάποτε στα καφενεία άκουγες: "κάνε με πρωθυπουργό για μια βδομάδα και θα δεις....".
Εγώ επειδή δεν πιστεύω ότι θα έχω αυτή την ευκαιρία, προσπαθώ για το καλύτερο στον τομέα μου. Το ίδιο πρέπει να κάνει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος και έτσι πιστεύω ότι θα εκσυγχρονιστεί όλος ο Δημόσιος Τομέας και κατά συνέπεια η Χώρα.
Έτσι θα αναπτυχθεί ο (μέχρι σήμερα κρατικοδίαιτος) Ιδιωτικός Τομέας και εκεί θα κατευθυνθεί για δουλειά η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Έτσι θα σταματήσει το Δημόσιο να παράγει κοπρίτες!