Translate

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η Πάτρα και τα εξιτήρια.

Σταμάτησε το ΕΚΑΒ Πατρών να εξυπηρετεί τα εξιτήρια του Γενικού Νοσοκομείου και κάποιοι ζορίστηκαν. Πως έγινε αυτό δεν έχω λεπτομέρειες, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της ανάρτησης. Σκοπός είναι το ζόρι ορισμένων.
Κατ' αρχήν ζορίστηκαν κάποιοι γιατροί και έβγαλαν και ανακοίνωση:
Εδώ έχω κάποιες ερωτήσεις: 
  • Το Νοσοκομείο δεν έχει Διοίκηση; Από τριμελή επιτροπή γιατρών διοικείται; 
  • Τα του Νοσοκομείου τους, τα έχουν λύσει όλα τα θέματα και οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι;
  • Στεναχωριούνται άραγε για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Πάτρας, ή για το γεγονός ότι η "δυσλειτουργία των κλινικών", όπως αναφέρουν θα έχει επιπτώσεις στο εισόδημα κάποιων; Αν είναι έτσι, μπορούν να αγοράσουν δικά τους ασθενοφόρα, να πληρώνουν προσωπικό και όχι να κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα!

Η απόφαση της Πάτρας να κάνει μόνο επείγοντα, ζόρισε και κάποιους συναδέλφους, γεγονός που με ανησύχησε. Έπαψα όμως να ανησυχώ όταν είδα ποιοι είναι αυτοί που ζορίστηκαν.
Αντέδρασαν οι συνάδελφοί μας που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν επείγοντα. Και αντιλαμβάνονται απολύτως ότι, δεν έχουν θέση σε έναν Οργανισμό χωρίς ΤΑΞΙ.
Αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν επείγοντα τους γνωρίζουμε. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το πτυχίο ΙΕΚ, όπως έχω ξαναγράψει. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις. Αν δεν το έχεις και καθηγητής Ιατρικής να είσαι, περιορίζεσαι στη θεωρία και τον άρρωστο τον αφήνεις στους άλλους που το έχουν!
Το σημαντικό είναι άλλο όμως και όχι η μεταξύ μας αντιπαράθεση. Να αντιληφθούν όλοι, ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του ΕΚΑΒ, ως σύγχρονη Υπηρεσία Ιατρικών Επειγόντων.
Με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, δεν υπάρχει μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: