Translate

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ, ΕΚΑΒ, Δημόσιο (for ever)!

Θυμόμαστε πιστεύω, τι σήμαινε δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα. Και μέσα σε Υπουργείο να δούλευες, δεν μέτραγες τόσο. Αν όμως ήσουν σε καμιά ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΡΤ, Ολυμπιακή, τότε ήσουν δημόσιος υπάλληλος με κεφαλαία γράμματα.
Τα προπύργια του Δημοσίου Τομέα πέφτουν, το ένα μετά το άλλο, αλλά οι υπάλληλοι δεν αλλάζουν νοοτροπία.
Εδώ και πολλά χρόνια ακούγονταν φωνές μέσα από την ΕΡΤ, οι οποίες διατυπώνονταν και δημόσια, ότι πολλά στραβά συμβαίνουν εκεί μέσα και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Βέβαια για την αιτία των κακών, υπήρχαν διάφορες απόψεις: φταίνε οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, η λέσχη Μπίλτενμπεργκ, τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ. Όλοι όμως συμφωνούσαν ότι πρέπει κάτι να αλλάξει και κανένας δεν έκανε τίποτα.
Αφού λοιπόν όλοι βολευόντουσαν και κανείς δεν ήθελε να κάνει αλλαγές από μέσα, ήρθε μία Κυβερνητική απόφαση και έφερε τις αλλαγές από έξω, με τον χειρότερο τρόπο και για την ΕΡΤ και για τους εργαζόμενους. Και όπως φαίνεται, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν για τους υπαλλήλους, στον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί, δεν θα είναι ότι καλύτερο, ιδιαίτερα από μισθολογικής πλευράς.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ με άγγιξε, γιατί έχω συγγενείς που βρέθηκαν στο δρόμο και οι οποίοι δούλευαν εκεί με μισθό αντίστοιχο του δικού μου και συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες. Για την ΕΡΤ σαν Υπηρεσία του Δημοσίου δεν δίνω δεκάρα και καλά έκαναν και την έκλεισαν. Να πάνε αλλού οι Διευθύντριες και οι Προϊσταμένες να το παίζουν μεσαία τάξη και να παίρνουν 70 χιλιάρικα το εξάμηνο. Και αν ζοριστούν οικονομικά, να νοικιάζουν την βίλα στο νησί τα καλοκαίρια, για να έχουν εισόδημα.
Αυτά βέβαια δεν τα γράφω για να βγάλω τις κακίες μου, με τα λαμόγια της ΕΡΤ. Τα λέω στους συναδέλφους μου, για να επαναλάβω άλλη μία φορά, αυτό που φωνάζω χρόνια.
Στο ΕΚΑΒ πρέπει να γίνουν αλλαγές και πρέπει να τις κάνουμε εμείς. Αν αργήσουμε θα τις κάνουν άλλοι και δεν θα μας αρέσει.
20 χρόνια συζητάμε για τον Οργανισμό, τον Κανονισμό, τους μέσα, τους έξω, τα μαύρα, τους πειρατές, τα επείγοντα, τα χρόνια, τους μαϊμού αρρώστους, τις μαϊμού μετατάξεις, τις μεταθέσεις από το παράθυρο, τους κοπρίτες, τους λουφαδόρους και άλλα τόσα.
Λέτε να έχουμε άλλα τόσα χρόνια στη διάθεσή μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: