Translate

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ, ΕΚΑΒ, συνέχεια και ... τέλος!

Και επειδή την προηγούμενη ανάρτηση την έκλεισα βιαστικά και δεν παρουσίασα ολόκληρη την άποψή μου, σήμερα λέω να το συνεχίσω.
Για το ζήτημα της ΕΡΤ, ακούσαμε 100 διαφορετικά πράγματα, από 100 διαφορετικούς ανθρώπους, με 100 διαφορετικές ιδιότητες και δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις με όλους. Και στους λόγους για τους οποίους έκανε την κίνηση ο Σαμαράς, αναφέρθηκαν:
"Έπρεπε να βρει απολυμένους για την τρόικα", "απόδειξη αυταρχισμού", "καπέλωμα της νομοθετικής εξουσίας" και πολλά άλλα, πιθανά σωστά όλα.
Για την ίδια την ΕΡΤ όμως και για την περίφημη αναδιάρθρωση, μόνο κάτι μασημένες κουβέντες ακούστηκαν.
Για μένα λοιπόν, που δεν γουστάρω την Δεξιά στην Κυβέρνηση, για λόγους που έχω αναφέρει πολλές φορές, η απόφαση Σαμαρά είναι ολόσωστη και μπράβο του. Γιατί έχω μία και μοναδική ερώτηση, την οποία απευθύνω σε όποιον υπηρετεί στο Ελληνικό Δημόσιο:
"Υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση, με την ΕΡΤ ανοιχτή;" Να αξιολογήσουν το προσωπικό, να εντοπίσουν τους άχρηστους, τα λαμόγια, τους κοπρίτες, τους επίορκους και να τους στείλουν; Με τις συντεχνίες, τις κλίκες, τα οργανωμένα συμφέροντα, οχυρωμένους στα χαρακώματα; Αν υπάρχει τρόπος, να μας τον πουν και μας, να τον εφαρμόσουμε στο ΕΚΑΒ!
Γιατί εκεί θέλω να φτάσω! Υπάρχει τρόπος να επιτύχουμε εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση υπηρεσιών, με το ΕΚΑΒ σε λειτουργία; Σαφώς και όχι. Όσους Οργανισμούς και Κανονισμούς να αλλάξουμε, την επόμενη μέρα όλα θα είναι ίδια με την προηγούμενη. 
Ο μόνος τρόπος λοιπόν να έχουμε ένα άλλο ΕΚΑΒ, ή όποια Δημόσια Υπηρεσία, είναι ο τρόπος ΕΡΤ. Το κλείνεις και την επομένη το ξανανοίγεις! Και στην περίπτωση του ΕΚΑΒ, δεν έχει καμία επίπτωση στους υπαλλήλους. Είναι μόνιμοι υπάλληλοι και δεν απολύεται κανείς. Είναι υποχρεωμένο το Κράτος, είτε να τους προσλάβει στον καινούριο φορέα, ή να τους τοποθετήσει σε αντίστοιχο, με τον ίδιο μισθό. Θέλουμε; Όχι βέβαια.
Γιατί αν πάμε σε καινούριο φορέα, ή κάπου αλλού, μπορεί να χρειαστεί να δουλεύουμε κιόλας. Ενώ τώρα έχουμε στρώσει έναν φορέα χαμηλών απαιτήσεων και έχουμε τα ωραία μας. Δουλεύουμε αν θέλουμε, όποτε θέλουμε και όπως εμείς θέλουμε. Λιώνουν στη δουλειά δέκα και να κάθονται είκοσι. Και δεν αρκεί που κάθονται. Ασκούν και κριτική σ' αυτούς που δουλεύουν. Και ειρωνεύονται αυτούς που ζητάνε την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό ως αυτονόητα. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, πως μόνο στο σημερινό ΕΚΑΒ έχουν θέση. Και γι' αυτό φροντίζουν να είναι "μέσα στα πράγματα": Για να μην επιτρέψουν αλλαγές!
Αυτά όλα μεταξύ μας βέβαια. Στις Κυβερνήσεις θα λέμε άλλα: "Κάντε προσλήψεις και αγοράστε καινούρια ασθενοφόρα" θα λέμε. Έτσι θα πάει μπροστά το ΕΚΑΒ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο καλά τα λες αλλά μου φαίνεται ότι επιμένεις πιο πολύ στο δέντρο και όχι στο δάσος, δηλαδή:
Πολύ σωστά συμφωνούμε να γίνει αναδιάρθρωση είναι αυτονόητο όχι γιατί το επιβάλλει η τρόικα αλλά γιατί το θέλουμε εμείς ως πολίτες του κράτους
Αλλά επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο το ΕΚΑΒ αλλά γενικότερα το δημόσιο, σημαιοφόρος της διαφθοράς στο δημόσιο νομίζω ότι υπήρχε ο αντρεας ενώ αντιθέτως ο συγχωρεμένος ο Πεπονης χωρίς τρόικες πάνω από το κεφάλι του προσπαθούσε να μαζέψει το μαγαζί, έτσι για να θυμόμαστε λίγο τα παλιά..
Ας κάνουμε λοιπόν ένα υποθετικό σενάριο: Ας υποθέσουμε πως όλο το δημόσιο λειτουργούσε άψογα, χωρίς βύσματα, ρεμούλες, τεμπελχανάδες κλπ
-τι θα έλεγε η τρόικα τότε, παιδιά είστε εντάξει άψογοι τα μαζεύω και φεύγω;
Μπα; Σιγά μην έφευγαν, εδώ μιλάμε ότι έγινε αγώνας δεκαετιών απο την γνωστή κλίκα ώστε να χρεοκοπήσει μια χώρα (μέλη φυσικά της κλίκας ήταν ο αντρεας ο γιωργακης ο σωτήρας αντωνακης και πολλά καλόπαιδα ακόμη…) Υπόθεση δεύτερη: Αν αύριο βρεθεί –λέμε τώρα..- κάποιος, πχ Κίνα και πει θα πληρώσω το αστρονομικό χρέος της Ελλάδας μέχρι τελευταίας δεκάρας χωρίς κανένα αντάλλαγμα γιατί έτσι γουστάρω, αλήθεια τι θα γινόταν τότε, θα έπαιρναν τα λεφτά τους και θα έφευγαν οι τροικανοι ή θα έμεναν εδώ ντε και καλά;
Το χρέος είναι λογιστικό και δημιουργήθηκε για να χειραγωγηθεί η χώρα, άρα όταν θες να διαλύσεις το δημόσιο το διαλύεις όσο άψογοι και αν είναι οι υπάλληλοι, κάτι θα βρεις για να τους κατηγορήσεις
Φυσικά και συμφωνώ με την αναδιάρθρωση αλλά δεν γίνεται ρε φίλε να κάνει αναδιάρθρωση ο αντωνάκης… είναι σα να λέμε ο βιαστής σου να σε κατηγορεί για πορνεία μετά τον βιασμό
Συμπέρασμα, λέει η εγγονή στην γιαγιά:
-Γιαγιά την πρώτη νύχτα του γάμου τι κιλοτάκι να φορέσω άσπρο να θυμίζει αγνότητα κλπ ή μαύρο να είναι σέξι
Και απαντά η γιαγιά
-Ότι και να φορέσεις το γαμ..σι δεν πρόκειται να το γλιτώσεις

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Είχε ένα ρεπορτάζ η τηλεόραση με τους Έλληνες του εξωτερικού και μιλούσαν για την διαφθορά στις χώρες της Ευρώπης που ζούσαν. Και όλοι είπαν το ίδιο πράγμα. "Ασφαλώς και υπάρχει, αλλά είναι τόσο ψηλά που ο κόσμος δεν την βλέπει".
Τι μας ενοχλεί εμάς; Κανείς δεν ξυπνάει το πρωί και πίνοντας καφέ, αρχίζει να αναλογίζεται τα εγκλήματα της χούντας, τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ και τους κουμπάρους της ΝΔ.
Μόλις όμως βγει από το σπίτι, βλέπει την διαφθορά να κυλάει στο δρόμο. Και η διαφθορά, φέρνει την ατιμωρησία και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ξέρω πολύ καλά ότι, οριστική λύση θα δοθεί όταν γίνουμε προτεκτοράτο της Γερμανίας, όπως έλεγε και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.
Γιατί αφού δεν θέλουμε να φτιάξουμε Κράτος, θα έρθουν άλλοι να μας κάνουν Επαρχία.
Και κανείς πολιτικός δεν μας φταίει, γιατί δεν νομίζω να εκλέγονται μόνοι τους!
Το ανέκδοτο μετράει. Είχα χρόνια να το ακούσω!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Ξέχασα να σημειώσω ότι ασφαλώς και επιμένω στο δέντρο. Ο κάθε υπάλληλος πρέπει να κοιτάει το δέντρο του και το δάσος θα γίνει μόνο του!

Ανώνυμος είπε...

Άρα συμφωνούμε:
1)γιατί προσωπικότητες σαν του Χραλαμπιδη τις εξαφανιζουνε κοινώς τους τρώνε βλέπεις δεν είχε “περάσει” απ το Χάρβαρντ για να μας έρθει σαν ηγέτης και στην συνέχεια να μας την κοπανήσει σαν προφέσορας
2)Ναι να μας μανατζάρει ο γερμανός (που ξέρει και από μπαταριές), μπορεί να ξέρει να το κάνει πολύ καλύτερα από μερικούς εδώ... αναδιάρθρωση από τν αντωνακη δεν μου αρέσει πώς να το κάνουμε και δεν πιστεύω την δέχεται κανένας πολίτης που χτυπάει 8ωρα και πάνω, ούτε κανένας εργαζόμενος που κολλάρει κανονικά το ένσημα του.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

http://www.skai.gr/news/politics/article/236293/pagalos-to-modelo-tou-louketou-stin-ert-se-oles-tis-provlimatikes-deko/