Translate

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το "βύσμα"

Δεν θέλω να σχολιάζω το οτιδήποτε προκύπτει στο ΕΚΑΒ, αλλά με βγάζουν από τα ρούχα μου ορισμένοι. Και τις περισσότερες φορές οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Βρήκε "άκρη" μία (πρώην πλέον) συνάδελφος και έκανε μετάταξη για να πάει στον τόπο της και έσπευσαν άπαντες να την κατηγορήσουν για όλες της παθογένειες του Δημοσίου. Ευτυχώς που δεν ανέφεραν ότι αυτή έφερε την τρόικα.

Όσοι έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, έπρεπε ξεκάθαρα να αναφέρουν ότι την αποκλειστική ευθύνη αυτών των πράξεων, έχουν αυτοί που υπογράφουν την μετάταξη και όχι ο υπάλληλος. Και αυτοί που την ανάγκασαν να ψάξει το "βύσμα". Και όσοι το παίζουν ηθικοί και κάνουν και σχόλια στο facebook, πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αλλά και οι ίδιοι δεν ήρθαν στο ΕΚΑΒ για να γίνουν Paramedics. Ήρθαν για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ίδιοι που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, πριν μερικά χρόνια έπαιρναν μέρος στο παιχνίδι και έλεγαν στους νέους:
"Θα διοριστείς Αθήνα, ή κάποιο νησί, θα καθίσεις το πολύ δύο χρόνια και θα κανονίσουμε μια μετάθεση, να πας στο σπίτι σου".
Και έτσι γίνονταν μέχρι πριν 3 χρόνια. Αυτοί που την πάτησαν, είναι αυτοί που δεν πρόλαβαν. Οπότε τι να κάνουν, αφού το στάνταρ στο ΕΚΑΒ έπαψε να δουλεύει, ψάχνονται διαφορετικά. Και κάποιοι την βρίσκουν την άκρη.

Αν θέλουν λοιπόν κάποιοι να μην είναι καραγκιόζηδες, πρέπει άμεσα:
  1. Να βάλουν όλους τους παρκαρισμένους να δουλέψουν, ή να τους στείλουν σπίτι τους.
  2. Να ανακαλέσουν όλες τις αποσπάσεις (τις οποίες όλοι κάνουν γαργάρα).
  3. Να επανεξετάσουν όλες τις μεταθέσεις της τελευταίας δεκαετίας (και ειδικά κάποιες αμοιβαίες).
  4. Να κλείσουν όλους τους "προεκλογικούς" τομείς σε διάφορα απίθανα μέρη.
  5. Να εφαρμόσουν την αξιοκρατία παντού μέσα στο ΕΚΑΒ.
Και μετά να κατηγορούν τους άλλους. Γιατί πρέπει να ξέρουμε τι λέμε.
Η συγκεκριμένη μετάταξη δεν αποδεικνύει:
  • Την απαξίωση του συστήματος υγείας της χώρας.
  • Την πρόθεση για υποβάθμιση του ΕΚΑΒ.
  • Τον ρόλο της υπαλλήλου στον εμφύλιο της Συρίας.
Αντίθετα αναδεικνύει τις ευθύνες (ιεραρχικά):
  • Των Υπουργών.
  • Των Διοικήσεων του ΕΚΑΒ.
  • Των συνδικαλιστών που όλα τα χρόνια έπαιζαν χοντρό παιχνίδι (και με λεφτά λένε κάποιοι) και σήμερα το παίζουν εξυγιαντές του συστήματος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: