Translate

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το ΕΚΑΒ συμμετείχε και χτες στην στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, όπως συνηθίζει να πράττει. Το τι έγινε στην πράξη πρέπει να προβληματίσει.
Με την έναρξη της στάσης, το ένα μετά το άλλο τα ασθενοφόρα, δήλωναν ότι θα εργαστούν. Αποτέλεσμα ήταν να απεργήσουν ελάχιστοι και όλα τα ασθενοφόρα του λεκανοπεδίου, Α, Β και Δ να μαζευτούν σε ένα κανάλι ασυρμάτου, το οποίο με τη μία, έπαθε έμφραγμα κυριολεκτικά.
Εγώ προσωπικά περίμενα 20 λεπτά να διαβιβάσω, όχι κάτι επείγον, απλά να δηλώσω διάθεση και τελικά δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς αυτό έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους υπεύθυνους του συντονιστικού και ξαναλειτούργησε και το δεύτερο κανάλι, πριν συμβεί κάτι κακό.
Άποψή μου είναι ότι, δεν πρέπει να θεωρήσουμε την κρίση ως κύρια αιτία του γεγονότος, αλλά την έλλειψη έμπνευσης.
Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι, παρ' ότι έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά στην πλειοψηφία τους, είναι διατεθειμένοι να χάσουν πολλά μεροκάματα, αν πιστέψουν στον σκοπό της απεργίας.
Αντίθετα και όπως αποδείχτηκε, ντουφεκιές στον αέρα δεν σκοπεύουν να ξαναρίξουν.
Δεν πρέπει λοιπόν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΕΚΑΒ, να θεωρήσουν τυχαίο το γεγονός και να το αφήσουν να περάσει. Γιατί τότε θα παγιωθεί η παθητικότητα και σε κάθε συμβάν θα τρώμε σφαλιάρες με τα χέρια κατεβασμένα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν εχεις ενα σωματειο το οποιο παρα το γεγονος οτι εχει ψηφιστει απο την πλειοψηφια της γενικης συνελευσεις,και μαλιστα δυο φορες η συνεχηση της τοτε επισχεσης,να προσπαθει μανιωδως να την σταματησει,μαλιστα απειλωντας με παραιτηση προεδρου και γραματεα,τοτε και ο πλεον δυσπιστος καταλαβαινει τον ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ του!!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Τις ενέργειες του Σωματείου μπορεί να τις κρίνει ο καθένας. Αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει, είναι προκατάληψη.
Εγώ έχω άλλη άποψη γι' αυτό που αναφέρεις.
Οι απεργίες πρέπει να έχουν στόχο. Σταματούν όταν τον πετύχουν και αλλάζουν μορφή όταν δεν τον πετύχουν. Δεν συνεχίζουν επ' αόριστον αλλάζοντας στόχους και μάλιστα αντικαθιστώντας συνδικαλιστικούς με πολιτικούς.
Στο γεγονός που αναφέρεις, αυτό που εγώ διέκρινα είναι μια προσπάθεια ορισμένων, να εκμεταλλευτούν το κίνημα στον χώρο της υγείας, για μικροπολιτικούς σκοπούς.
Πρόσφατα έβγαλαν δελτίο τύπου, για τα βυζιά της Τζολί!

Ανώνυμος είπε...

βρηκαμε το κολπο να το παιζουμε ολοι αγωνιστες.ΕΠΙΣΧΕΣΗ, ανωδυνη,δεν χανουμε τον μισθο μας,την συνεχιζουμε οσο γουσταρουμε,αδιαφορουμε το οτι το εκαβ υπολειτουργει,οτι επειγοντα περιστατικα καθυστερουν να πανε στο νοσοκομειο,διοργανωνουμε τουρνουα με ταβλι και δηλωτη και αν το υπουργειο μας τριξει τα δοντια κανουμε τις κοτες γιατι το σωματειο εχει βαλει την υπογραφη του κατω απο την επισχεση.αγωνιστες του κωλου λεω εγω που καποιοι γουσταρουν περισσοτερο το μπαχαλο απο το εκαβ.ειδαμε και την αγωνιστικοτητα του εκαβ στις απεργιες,στις πορειες αλλα και στις συνελευσεις.στην συνελευση που γινεται ο ντορος γιατι δεν λεει κανενας οτι ηρθαν και εργαζομενοι στα ιδιωτικα ασθενοφορα να ψηφισουν υπερ της συνεχισης της επισχεσης;μαζι με τους αγωνιστες που ξεφυτρωσαν εκ του ασφαλους ηρθαν και οι εξυπνοι να ψηφισουν ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ για να δουλευουν φουλ τα ιδιωτικα