Translate

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διοίκηση σε αναστολή

Για το ΕΚΑΒ θα γράψω (όπως πάντα), αλλά θα μου επιτρέψετε να κάνω μια αναφορά στην κυβέρνηση, αντί εισαγωγής. Κι αυτό γιατί σ' όλη την Ελλάδα, κανείς δεν κοιτάει την δουλειά του, αλλά έχουμε μείνει στις τηλεοράσεις να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην οικονομία και στην Ευρώπη.
Και οι δημοσιογράφοι μας έχουν τρελάνει στο παραμύθι, για τις συντονισμένες προσπάθειες κυβέρνησης και εταίρων, για να βγούμε από την κρίση.
Εγώ το έχω δηλώσει καθαρά: είμαι με τον Γιώργο και τον πιστεύω! Η διαφορά μας είναι ότι καπνίζουμε διαφορετικά πράγματα. Και μπράβο του, γιατί εγώ περίμενα να πάει σε εκλογές και μετά Ραφήνα να κάνει παρέα στον Κωστάκη. Και να ακολουθήσει κι ο Αντώνης και μετά άλλος ένας, να κάνουνε τετράδα στο τένις.
Οι Ευρωπαίοι μας στηρίζουν. Γιατί η Ελληνική κρίση απέδειξε πόσο ξεβράκωτη είναι η Ένωση που έφτιαξαν. Μας στηρίζουν μέχρι να σιγουρευτούν ότι αν φουντάρουμε δεν θα τους πάρουμε μαζί. Και μετά θα μας βουλιάξουν χαλαρά! Αν δεν είναι του χρόνου, θα είναι το '13. Και όλα αυτά περί πτώχευσης και δραχμής, θα γίνουν πραγματικότητα σε μία μέρα.
Και η Κυβέρνηση προσπαθεί. Προσπαθεί να μην χάσουν λεφτά οι τράπεζες και οι μεγαλοκαρχαρίες. Γιατί κάθε φορά που ξεμένει από χρήμα, παίρνει 100 ευρώ από μένα.
Από την πρώτη μέρα μίλησαν για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα. Δύο χρόνια πέρασαν και δεν έγινε τίποτα. Γιατί ανέθεσε τον εκσυγχρονισμό, στα λαμόγια που βούλιαξαν το κράτος. Είναι δυνατόν να εκσυγχρονίσει κάποιος τον εαυτό του; Να χάσει προνόμια;
Πάμε τώρα στο ΕΚΑΒ. Το χω ξαναπεί: ένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν χρειάζεται να κοιτάει στην κεντρική πολιτική σκηνή, για να καταλάβει αν τα πάει καλά η Κυβέρνηση. Αρκεί να βλέπει τι γίνεται στην ίδια του την Υπηρεσία. Δείτε λοιπόν ποια πρόοδο σημείωσε το ΕΚΑΒ, τα δύο τελευταία χρόνια και πείτε μου: είναι δυνατόν να πετύχει η Κυβέρνηση; Έχει αλλάξει κάτι στο Δημόσιο;
Τι πέτυχε λοιπόν η Διοίκηση του ΕΚΑΒ; Θα αναφερθώ συνολικά στη Διοίκηση, γιατί αυτό ενδιαφέρει τον πραγματικό Διασώστη. Το ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, κος Τζανετής (ο οποίος αποχώρησε για δικούς του προσωπικούς λόγους) ήταν επιτυχημένος δεν χωράει αμφιβολία. Και μόνο τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν εναντίον του, αρκούν για να το αποδείξουν. Ακόμη και ο οδηγός του, έγινε ήρωας κοντά του. Από την άλλη ο κος Πρόεδρος, πέτυχε ένα άπιαστο ρεκόρ. Τόσους μήνες, ούτε μία ανακοίνωση εναντίον του! Από καμία παράταξη! 22 χρόνια που είμαι στο ΕΚΑΒ, δεν το χω ξαναδεί!
Η Διοίκηση λοιπόν έκανε σημαντική δουλειά στον τομέα του περιορισμού της σπατάλης. Κύρια σε κάποια Παραρτήματα, που είχαν κάποια παροπλισμένα ασθενοφόρα και τα επισκεύαζαν κάθε βδομάδα, με κατεπείγουσα δαπάνη. Αλλά και στο σύνολο του Οργανισμού, με την μέθοδο "δεν υπογράφω". Αν δεν αγοράζεις, δεν ξοδεύεις. Ούτε μπορούν να σε κατηγορήσουν για σπατάλη χρήματος του Δημοσίου. Την ίδια μέθοδο ακολουθούν διευθυντές και προϊστάμενοι. Μόνο που όταν βάζεις τον κώλο σου στην καρέκλα, αναλαμβάνεις και ευθύνες. Τι πάει να πει δεν υπογράφω γιατί φοβάμαι τον εισαγγελέα. Τι πάει να πει, ας αναλάβει άλλος την ευθύνη. Παραιτήσου από την καρέκλα, να έρθει άλλος να υπογράψει.
Καλές οι δαπάνες και η οικονομία, αλλά τι άλλαξε για τον Διασώστη που δουλεύει στο δρόμο; Τίποτα. Κάποιοι (αυτοί που είχαν αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια), πήραν μετάθεση, αλλά ωφελήθηκαν μόνο αυτοί. Για το σύνολο, καμία αλλαγή. Για λευκή απεργία στις εφορίες μιλάει η Κυβέρνηση. Που να δει λευκή απεργία που γίνεται στο ΕΚΑΒ. Για να βγάλεις το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο για τοποθέτηση βόμβας!
Τι άλλαξε για τον κόσμο; Εκεί να δεις!
Οι ανακοπές εξακολουθούν να παραλαμβάνονται και να πετιούνται στα επείγοντα των Νοσοκομείων. (από πτυχιούχους πλέον Διασώστες).
Τα τροχαία εξακολουθούν να στάζουν στα φορεία, σαν σφαχτά στο χασάπικο.
Τα σεντόνια αλλάζονται κάθε ρεπό.
Μαξιλάρια δεν μπήκαν ποτέ και όσοι συνάδελφοι λυπούνται του ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κάνουν υπερέκταση της κεφαλής, κάνουν ρολό την κουβέρτα για να τους βοηθήσουν.
Ένστολα Πληρώματα (παίρνουν και επίδομα) με σαγιονάρες, καλτσάκι κοντό, τζιν, αξύριστοι, γκόμενες με κόκκινο νύχι, τα πουκάμισα έξω και ουκ έστιν τέλος.
Η Διοίκηση βολεύεται και δεν θέλει καμία αλλαγή. Εμείς βολευόμαστε και δεν ζητάμε καμία αλλαγή. Ας συνεχίσουμε να καθόμαστε στην τηλεόραση και να περιμένουμε να μας σώσει ο Γιώργος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: