Translate

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αναρτήσεων συνέχεια

Τις ημέρες που προηγήθηκαν είχαμε μια σειρά αναρτήσεων σε blog, οι οποίες ακολούθησαν αυτές των διαμαρτυρόμενων για τις μετακινήσεις, από μέσα προς τα έξω. Οι νέες αναρτήσεις φανερώνουν δύο πράγματα: Πρώτα και κύρια την αγανάκτηση των συναδέλφων, για την λειτουργία του ΕΚΑΒ. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι οι συνάδελφοι δεν ξέρουν τι τους φταίει. Δικαιολογημένα θα πω εγώ, αφού τον Διασώστη δεν τον ενδιαφέρει τι κάνει η Διοίκηση, ή τι έκαναν οι προηγούμενες Διοικήσεις. Δεν τον νοιάζει το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ. Τον νοιάζει ότι με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Και καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει, να θες να δουλέψεις και να μην σ' αφήνουν.
Το τι πρέπει να γίνει το έχω πει πολλές φορές. Πρώτα πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας. Να αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε. Και μετά να πάμε να τα βρούμε με Διοικήσεις και Υπουργεία.
Η πρώτη ανάρτηση http://www.tromaktiko.net/2010/08/26/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%b2/ τα βάζει με το περιβάλλον της Διοίκησης, ακόμη και με τον οδηγό του Αντιπροέδρου. Κακώς λέω εγώ και άδικα καταφέρεται κατά του συναδέλφου. Δικαιολογημένη όμως η αγανάκτηση που τον κάνει να στρέφεται κατά πάντων. Δικαιολογημένη από την απώλεια εισοδήματος, όπως σωστά αναφέρει παρακάτω, αλλά και από τις ελλείψεις υλικών που δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του. Και δημοσιεύει και φωτογραφίες με τα άδεια ράφια της αποθήκης. Θα συμφωνήσω γιατί μάλλον είναι της δικής μου "σχολής", ο συνάδελφος. Το ίδιο έκανα κι εγώ τον Νοέμβριο του 08: http://hellas-medic.blogspot.com/2008/11/blog-post_12.html .
Η επόμενη ανάρτηση είναι ιδιαίτερα σκληρή και φτάνει σε αφορισμούς κατά πάντων: http://www.tromaktiko.net/2010/08/27/%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%85-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%b2/
Θα συμφωνήσω όμως απόλυτα και θα πω μπράβο στον συνάδελφο. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, άσχετα αν συμφωνούμε απόλυτα, ή όχι. Με το "δε βαριέσαι" και το "δεν γίνεται τίποτα", δεν θα προκόψουμε.
Η επόμενη ανάρτηση, ρίχνει λάσπη στον Αντιπρόεδρο και ασχολείται κι αυτή με τον οδηγό του. Γενικά βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση στον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, μια και αυτός ανέλαβε να "σπάσει αυγά" και να θίξει συμφέροντα.
Ο επόμενος συνάδελφος από την Ρόδο, περιγράφει με πρωτότυπο τρόπο τις παρεμβάσεις των ζώων, που κατάφεραν να ονομάζονται "τοπικοί άρχοντες", στο έργο των Διασωστών του νησιού: http://www.tromaktiko.net/2010/08/30/%cf%84%ce%bf-1821-%cf%84%ce%bf-2010-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b7%ce%b4%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%b2-%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%85/ .
Για το θέμα αυτό, υπάρχει και ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων. Δεν κατάλαβα ποιου ακριβώς, μάλλον του τοπικού. Σε κάθε περίπτωση εγώ την βρίσκω χαλαρή. Κάτι για την μάνα τους πρέπει να γράψει ο σύλλογος. Δεν μας φτάνουν τα δικά μας, έχουμε και τον κάθε θρασύδειλο να μας απειλεί κι από πάνω.
Όλες αυτές οι αναρτήσεις τελικά και οι φωνές των συναδέλφων, προσφέρουν κάτι; Κάνουν καλό, ή κακό; Βοηθούν την υπόθεση ΕΚΑΒ; Το σίγουρο είναι ότι από κει μέσα δεν περνάνε προτάσεις. Είναι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης των συναδέλφων.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τις αγνοούμε και να δηλώνουμε "μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά". Εδώ πρέπει να παρέμβει το Σωματείο. Σήμερα, που έχουμε πάλι Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να λέει την γνώμη του. Να δημιουργηθεί επιτέλους ένας δικτυακός χώρος διαλόγου. Και όλες αυτές οι φωνές να μαζευτούν εκεί. Και καμία απόφαση να μην περνάει χωρίς κριτική, αλλά και η κριτική να χαρακτηρίζει αυτόν που την γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: