Translate

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Φτώχια καταραμένη

Αυτό δεν έχει σχέση με το ΕΚΑΒ, αλλά με έφτιαξε πρωί - πρωί και δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι.
Στην σελ. 26 του "Πρώτου Θέματος", δημοσιεύονται συνεντεύξεις βουλευτών οι οποίοι ασκούν παράλληλα και το επάγγελμά τους, με τίτλο "Οι βουλευτές επιστρέφουν στο μεροκάματο". Διαβάζοντάς το ο αναγνώστης, αντιλαμβάνεται με τη μία, το πόσο δίκιο έχουν αυτοί που ισχυρίζονται, ότι οι βουλευτές είναι εκτός πραγματικότητας.
Η πιο χαρακτηριστική δήλωση, είναι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου (καθηγητή πανεπιστημίου - γιατρού σε ιδιωτικό Νοσοκομείο) : Δεν του φτάνει λέει, η βουλευτική αποζημίωση, ούτε ο μισθός της γυναίκας του. Μόνο για την προετοιμασία της κόρης του για τις Πανελλήνιες ξόδεψε 3000 ευρώ (Δεν λέει πόσα ξόδεψε όλο το χρόνο για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και αν πήρε αποδείξεις).
Τι να του πεις τώρα; Ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να ξοδέψει ούτε για ρούχα για τα παιδιά τους; Και μας το λένε και κατάμουτρα κάποιοι βουλευτές, ότι δεν τα βγάζουν πέρα; Καταλαβαίνουν πως την βγάζει ο κόσμος; Έχει νόημα να τους το λέμε; Έχει νόημα να περιμένουμε απ' αυτούς τους ανθρώπους να αγωνιστούν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες; Μάλλον όχι. Τι να κάνουμε λοιπόν;
Ας τους αφιερώσουμε ένα τραγουδάκι του Μηλιώκα: http://www.youtube.com/watch?v=WaAbYc3eDTE
Μετά από αυτό, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά των βουλευτών στις Πανελλήνιες. Με τόσα λεφτά μόνο για προετοιμασία, πρέπει να είναι καθυστερημένος κάποιος, για να μην περάσει τουλάχιστον στην ιατρική.
Αλλά και να μην περάσει δεν τρέχει μία. Θα τον στείλει ο πατέρας του Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, θα γυρίσει με 4 πτυχία και σύντομα θα είναι βουλευτής για να κυβερνάει μεγαλύτερους μαλάκες απ' αυτόν. Εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: