Translate

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Που τελειώνει ο κατήφορος;


Αυτή είναι σημερινή χειρόγραφη ανακοίνωση, στο γραφείο εξοπλισμού ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Τι λέει; Ότι δεν υπάρχουν βασικά είδη για να εξοπλισθούν τα ασθενοφόρα. Χωρίς ντροπή. Έτσι απλά.
Γιατί ξεμείναμε από υλικά; Δεν υπάρχουν χρήματα; Όχι. Η συνταγή είναι άλλη.
Βάζουμε στη διαχείριση ημέτερους, με μοναδικά προσόντα την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη προς το αντικείμενο και έτοιμο το αποτέλεσμα: γραφειοκρατία! Ένα μικροσημείωμα κάνει βόλτες 6 μήνες, από γραφείο σε γραφείο, από 2 φορές σε κάποια γραφεία.
Πως θα δουλέψουν τα ασθενοφόρα χωρίς υλικά;
Πως σταματά η αιμορραγία, χωρίς γάζες;
Πως χορηγείται οξυγόνο, χωρίς μάσκες;
"Σας παρακαλώ, αντικαταστήστε μου τα υλικά που χρησιμοποίησα στον ασθενή και αν μπορείτε να μου δώσετε και κάποια επιπλέον". Ποιος το λέει αυτό; Ο ζητιάνος Διασώστης, στη Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου. Εκεί καταντήσαμε.
Γιατί το Σωματείο δεν δίνει εντολή να κλείσουν τα ασθενοφόρα; Πως θα ανταποκριθούν χωρίς υλικά; Δεν τους νοιάζει. Ως αριστεροί, ίσως σκέφτονται ότι οι Ρώσοι τα κατάφεραν στο Στάλινγκραντ με πολύ λιγότερα.
Ήθελα να ήξερα, αν γνωρίζει ο Υπουργός τι μπουμπούκια ταΐζει. Δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με υψηλή πολιτική υγείας. Και αν είναι στα σχέδιά του να κλείσει το ΕΚΑΒ, ας το κάνει ο ίδιος. Δεν χρειάζεται να πληρώνει μισθούς σε ανίκανους. Ικανούς μόνο να μετατοπίζουν τις ευθύνες τους σε άλλους, επειδή είναι στο Δημόσιο. Αν ήταν στον Ιδιωτικό τομέα, θα είχαν φύγει με την μία.
Και ας το κάνει γρήγορα. Ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: