Translate

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αερολογίας συνέχεια..

Και ποιος φταίει συνάδελφοι γι' αυτήν την κατάσταση της γενικής ασχετοσύνης που επικρατεί; ΟΛΟΙ.
Πρώτα φταίμε εμείς οι Διασώστες. Γιατί το 'χουμε ξαναπεί: Κανένας δεν έρχεται στο ΕΚΑΒ για να γίνει Διασώστης. Όλοι έρχονται για να γίνουν Δημόσιοι Υπάλληλοι. Βέβαια στην πορεία, κάποιοι γουστάρουν. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις Υπηρεσίες. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο το ΕΚΑΒ.
Και στην Αστυνομία κάποιοι γουστάρουν. Και οι υπόλοιποι τους κοροϊδεύουν. Τους φωνάζουν "Ράμπο", "Σερίφηδες" και άλλες τέτοιες μαλακίες. Πως σε φωνάζουν εσένα "Γιατρό" αν βγάλεις ακουστικά για να πάρεις την πίεση του ασθενή; Κάπως έτσι.
Τι γίνεται μ' αυτούς που δεν γουστάρουν; Άλλοι γίνονται ντακότες, παθαίνουν τενοντίτιδα την δεύτερη βδομάδα.
Άλλοι πάνε στο χωριό τους. Και πάνε για δουλειά 50 χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη. Και αν συμβεί κάτι στη μάνα τους στο χωριό, δεν μπορούν να την βοηθήσουν. Φταίει το κωλοκράτος που δεν έχει ασθενοφόρο σε κάθε χωριό (θα γλύτωναν και τα χιλιόμετρα, θα διορίζονταν και ο γαμπρός τους, να το κάνουν οικογενειακή επιχείρηση).
Φταίνε και οι συνδικαλιστές. Τα Σωματεία. Προσωπικά δεν γνωρίζω πόσα Σωματεία έχει το ΕΚΑΒ και τι χρειάζονται όλα αυτά. Σε τι εξυπηρετούν; Στο να έχουμε πολλούς Προέδρους;
Τι παραπάνω προσφέρει το ένα από το άλλο; Μπαλέτο με Ρωσίδες; Όλων τα αιτήματα είναι ίδια και είναι λάθος. Τα έχω αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Και είναι λάθος γιατί κανείς δεν ενημερώνεται τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Ούτε τι γίνεται έξω από το γραφείο του δεν ξέρει.
Ο συνδικαλισμός είναι βασικός άξονας προόδου και ανάπτυξης ενός Οργανισμού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είσαι μπροστά από την Διοίκηση και να την σπρώχνεις προς τα εκεί με το ζόρι.
Αν ήταν έτσι, οι συνδικαλιστές θα ασχολούνταν με τα χάλια και την αναποτελεσματικότητα του ΕΚΑΒ και όχι με το ποιος θα πάρει μετάθεση και αν θα ανοίξει τομέας στην Πτολεμαΐδα και την Πύλο.

"Ο νέος σχεδιασμός προωθείτε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε ημετέρους για αιτήσεις για νέους τομείς όπως τη Βάρδα Ηλείας ,φιλιππιαδα Πρεβέζης κλπ χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος για όλους τους εργαζόμενους όπως για την κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών στα νησιά (Καρπενήσι κλπ) "
Ποιος τα λέει αυτά; Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ (Η ορθογραφία, το συντακτικό και η γεωγραφικές γνώσεις είναι του συντάκτη). Τι προτείνουν; Τίποτα.
Δεν δικαιούνται κάλυψης αυτές οι περιοχές; Και βέβαια, αλλά ποιος θα το κάνει; Πάλι το κράτος;
Ο Έλληνας δεν το αγαπάει και δεν πιστεύει στο κράτος. Μόνο για να ζητάει το θέλει. Αντίθετα, άλλοι λαοί που αγαπούν τα κράτος τους, δεν ζητάνε τίποτα.
Και τι κάνουν για το χωριό τους; Δουλεύουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Πουθενά στον κόσμο και κανένα κράτος, δεν διαθέτει ασθενοφόρο σε κάθε κωμόπολη! Το 'χουν πάρει οι κάτοικοι πάνω τους και φροντίζουν το σπίτι τους. Και διατηρούν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και διασωστικά, διαθέτοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους. Και συντηρούν και ανακαινίζουν κτίρια για βάσεις, με προσωπική εργασία. Ξέρω πόλεις των 15 χιλ. κατοίκων στην Αμερική με 3 ασθενοφόρα στη βάρδια. Άλλες (μεγαλύτερες) στην Ιταλία, να λειτουργούν 15, που τα έχει δωρήσει και τα συντηρεί η Εκκλησία.
Θα μου πεις βέβαια, ότι ο Έλληνας εθελοντικά πάει μόνο στην καφετέρια, για να δείχνει το αυτοκίνητο και να συζητάει για μπάλα και για την Τζούλια. Και αυτό υπό προϋποθέσεις: Να συχνάζουν πολλές γκόμενες. Αλλιώς κάθεται σπίτι. Δεν είναι έτσι. Στους Ολυμπιακούς ο εθελοντισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όσο λοιπόν κουνιόμαστε, είμαστε οι καλύτεροι. Όσο καθόμαστε γινόμαστε μαλάκες.
Εδώ ο κάθε Δήμαρχος, αγοράζει ένα ασθενοφόρο και μετά τρέχει στο ΕΚΑΒ και ζητάει Δημόσιους Υπάλληλους για να το λειτουργήσουν. Ή περιμένει να έρθει το κόμμα του στην κυβέρνηση, για να πάρει το ασθενοφόρο από τον διπλανό Δήμο και να το πλασάρει στους ψηφοφόρους του σαν επιτυχία. Ουστ!
Τι ανταλλάγματα προσφέρουν οι Δήμοι στους εθελοντές των πολιτισμένων κρατών;

"We offer the ability to make new friends and learn new skills".



Και κάποια άλλα πραγματάκια, όπως δωρεάν εισιτήρια για το γήπεδο, ή για το θέατρο. Εντάξει εμείς που δεν γουστάρουμε θέατρο, αφού σαν λαός δεν είμαστε του πολιτισμού, μπορούμε να προσφέρουμε ποτά σε κωλόμπαρα.



Και ξαναγυρίζω στον συνδικαλισμό. Και θα μιλήσω για το ΙΕΚ και για Ιδιωτικά ασθενοφόρα.



Ότι έχει κερδηθεί στο ΕΚΑΒ, έχει παραχωρηθεί από την Διοίκηση. (Για την διοίκηση Παπαευσταθίου δεν ξανααναφέρομαι, βαρέθηκα). Τα Σωματεία απλώς προσυπέγραψαν και ύστερα έβγαλαν τις γνωστές ανακοινώσεις "κατόπιν ενεργειών μας.....". Ένα τέτοιο βήμα προόδου, ήταν και το ΙΕΚ. Στην εποχή του. Ποια ήταν η παρέμβαση των συνδικαλιστών στη λειτουργία του; Πήδηξαν 2 -3 σπουδάστριες. Σιγά το κατόρθωμα! Και ήταν και ξεφτίλες γιατί έταξαν και διορισμούς και αποδείχτηκε ότι ήταν και ψεύτες.



Δεν ξέρω πόσοι απόφοιτοι σήμερα περιμένουν διορισμό. Δύο, τρεις, τέσσερις χιλιάδες. Πότε θα διοριστούν αυτοί; Ή του αγίου, ή ποτέ.



Δεύτερο ερώτημα: Ποιος αντέδρασε όταν η Διοίκηση μοριοδότησε την προϋπηρεσία σε Ιδιωτικά Ασθενοφόρα; Κανείς. Πως βγαίνουν τώρα και ζητούν να κλείσουν τα Ιδιωτικά; Δεν αναφέρομαι στην λειτουργία των Ιδιωτικών, γιατί δεν είναι της παρούσης. Την άποψή μου την έχω πει. Τα Ιδιωτικά πρέπει να υπάρχουν, αλλά όχι με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας. Δεν μπορεί να τα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του.



Το κράτος πρέπει να καθορίσει τους όρους και να λειτουργούν όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.



Τα λέω όλα αυτά, για να ξαναγυρίσω στην κάλυψη των χωριών και των κωμοπόλεων. Και να ξαναγράψω αυτά που γράφω και λέω συνέχεια.



Να πιεστεί η Διοίκηση να μοριοδοτήσει την Εθελοντική εργασία σε ασθενοφόρο. Με όρους και προϋποθέσεις. Όχι όπως να ναι. Με όριο προσφοράς και όριο μορίων ανά μήνα. Γιατί ένας πλούσιος μπορεί να προσφέρει 30 βάρδιες και να μαζεύει μόρια. Και ένας που έχει οικογένεια να συντηρήσει, να μην μπορεί. Και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις. Όπου γουστάρει ο καθένας. Στο χωριό του.



Ασθενοφόρα υπάρχουν. Ένα Ford 20 χρόνων αν του δώσεις, θα το βλέπει Ferrari. Έτσι γίνεται δουλειά. Αλλά σε ποιον τα λέω!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εδώ έχουμε τους Ερυθροσταυριτες με το Σταύρο στην πλάτη καθαρίζουν για όλα
Έχουν και κάποια ασθενοφόρα ερείπια απο την μια αλλά απο την άλλη τα προσέχουν και όχι σαν μερικούς απο εμάς που ζορίζουμε τα δικά μας τα καινούρια ασθενοφόρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο και με το που βγάζουν βλάβη μας φταίει το κράτος
Βέβαια αν τα ερείπια των ερυθροσταυριτων μπουν στο πρόγραμμα των επειγόντων και λαμβάνουν σήματα ίσως στα πρώτα σήματα να κατέβουν όλοι μαζί διασωστες συγγενείς και ασθενείς να σπρώχνουν
Και κάτι άλλο. Η γιαγιά έξω απο το κέντρο υγείας στην φωτογραφία είναι πλήρωμα η ασθενής; Μήπως στο εξωτερικό οι διασώστες κολλάνε στο πουκάμισο των περιστατικών το life star για να ξεχωρίζουν τα περιστατικά που κουβαλούν;

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αυτό με τη γιαγιά και το lifestar πολύ καλό και το καταγράφω.

Ανώνυμος είπε...

καλα ολα αυτα που λες ομως κανενας δεν θα προσφερθει οι μονοι που θα επιδοθουν σε συναγωνισμο εθελοντισμου ειναι οι τοπικοι μαυρογιαλουροι δημαρχοι αντιδημαρχοι και λοιποι εδω στο νησι μας μεχρι και ηρωα κανανε αντιδημαρχο που ανεβηκε στο τρανσπορτερ ΄΄να πα να σωσ το παιδι του κουμπαρου της θειας τ΄΄ετσι ειπανε την αλλη μερα στη παραλια ολοι και χειροκροτουσανε τον οδηγο ασθενοφορου-αντιδημαρχο-ψαρα γιατι ναι ψαρας ειναι ο ανθρωπος -διασωστης δεν βαζω γιατι με αυτη τη λεξη μπερδευονται τι διασωστης και πρασινα αλογα μου λες μου πε ο αντιδημαρχος τις προαλλες ''αμα ξερεις γκαζι φρενο ολα καλα''για αυτο οπως πολυ καλα γραφεις σου λεω και εγω ΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ ?

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Περιγράφεις μια κατάσταση, εγκατεστημένη στην Ελληνική Επαρχία από την ίδρυση του Κράτους. Βέβαια αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί το ερώτημα είναι πόσο αντέχουν τα νεύρα μας.
Αυτοί έτσι έμαθαν να πολιτεύονται, στηριζόμενοι στην αμορφωσιά και την αγαθοσύνη του Έλληνα. Ο Έλληνας όμως εξελλίσεται και αυτοί μένουν ίδιοι.
Ελπίζουμε ο Καλλικράτης να στείλει πίσω στα χωράφια τους (ή στις βάρκες τους) τους περισσότερους από αυτούς.
Ελπίζουμε να δημιουργήσει σοβαρούς τοπικούς άρχοντες, ώστε με την βοήθειά τους, να μπορέσουμε να αποκεντρώσουμε και το ίδιο το ΕΚΑΒ, περιορίζοντας την Κεντρική Υπηρεσία στον εποπτικό ρόλο που πρέπει να έχει.

Ανώνυμος είπε...

περιγραφη - ξεπεριγραφη αυτη ειναι η αληθεια.. αν σου πω και ακουσεις με ντουκουμεντα ολα ετσι,τις επικοινωνιες με τους αρμοδιους του υπουργειου του οικειου δημου ζητωντας ειτε νεο ασθενοφορο ειτε προσωπικο γιατι ολοκληρο το νησι μενει χωρις ασθενοφορο και 16 ωρες την ημερα τοτε θα φριξεις με τις παπαρολογιες η κατ εσενα αερολογιων το αναγνωσμα αλληλουια.το τι λενε δεν περιγραφετε τι λεφτα πληρωνει το ελληνικο κρατος σε πανχαζους δεν λεγεται . μιλας με τον γ.γ και σου λεει οτι το ασθενοφορο μπορει και μς εναν να λειτουργει . μιλας με τον αντιδημαρχο σου λει γκαζι - φρενο και ολα ενταξει ε μετα και εσυ δεν θελεις πολυ να γινεις χοντροκωλης