Translate

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ημερολόγιο - συνέχεια.


Φεύγοντας από Ερατεινή, πήρα τον Μπράλο για να συναντήσω την Εθνική οδό με κατεύθυνση το Βόλο, όπου θα περνούσα τις υπόλοιπες 5 μέρες.
Πριν φύγω, έκανα και μια "ανακάλυψη", που αφορά στην κάλυψη του Νομού από το ΕΚΑΒ. Τα 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νομό, σταθμεύουν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις (Άμφισσα και Ιτέα), οι οποίες όμως βρίσκονται και οι δύο, στο Ανατολικό άκρο του Νομού. Αν συμβεί οτιδήποτε (τροχαίο) στον υπόλοιπο Νομό και ειδικά στον άξονα Ιτέας - Ναυπάκτου, που το καλοκαίρι ειδικά έχει την περισσότερη κίνηση, τι γίνεται;
Φεύγουν τα ασθενοφόρα και για να φτάσουν στο συμβάν, πρέπει να καλύψουν δύο "ειδικές διαδρομές". Με τα Citroen δεν γίνεται δουλειά. Να τους αγοράσουμε οχήματα WRC. Δεν είναι πιο λογικό το ένα τουλάχιστον να σταθμεύει στο κέντρο του Νομού; Όχι να πάει να λαμβάνει εκεί, γιατί έτσι χάνονται 6 ώρες το 24ωρο με τα πήγαινε - έλα. Να έχει αλλαγή στο κέντρο της Φωκίδας.
Η Μαγνησία τα ίδια χάλια με τη Φωκίδα. Μηδέν τουρισμός. Η καλύτερή μου. Σε 20 λεπτά από Ν. Ιωνία στη Μπούφα χαλαρά, μέσω περιφερειακού. Ή μάλλον, μέσω μισού περιφερειακού. Ο δρόμος ξεκινάει από την είσοδο του Βόλου και καταλήγει σε... μια τρύπα στο Πήλιο. Δηλαδή κάνανε, μια τρύπα στο βουνό. Δύο χρόνια δεν προχωράει τίποτα. Δεν τα βρήκανε φαίνεται στο φαγοπότι οι Δήμαρχοι με τους εργολάβους και τους Υπουργούς και κόλλησε η δουλειά. Μόλις ξεκολλήσει, θα αρχίσουν οι οικολόγοι τις προσφυγές για την καταστροφή του οικοσυστήματος των Κενταύρων και θα πάει άλλα τόσα χρόνια πίσω.
Και βέβαια ο Περιφερειακός δεν έχει εισόδους - εξόδους και ανισόπεδους κόμβους. Έχει ισόπεδες διασταυρώσεις με φανάρια. Μέχρι να ξεκολλήσεις από το ένα και να φτάσεις στο άλλο, σε περνάνε και τα ποδήλατα. Μιλάμε για μεγάλο φαγοπότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: