Translate

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μετακινήσεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Ναι θα γράψω και γι' αυτό, αφού τελείωσαν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και όλη η Ελλάδα ασχολείται με το ποιοι συνάδελφοι θα πάνε στο Γρ. Πληρωμάτων. Το ζήτησε και συνάδελφος με σχόλιό του στην προηγούμενη ανάρτηση.
Και βρέθηκε και ένας αρχιπαπάρας και έστειλε και επιστολή στο troktiko (και κείνοι το δημοσίευσαν με τη γνωστή τακτική τους να δημοσιεύουν κάθε αερολογία, αρκεί να γίνεται χαβαλές), όπου διαμαρτύρεται γιατί να πάει στο Κινήσεως ο τάδε, που έχει δουλέψει μόνο δύο χρόνια έξω και γιατί να βγάλουν έξω τον δείνα στην Κρήτη, που έχει οικογενειακά προβλήματα.
Αν θέλει να είναι από πάνω και όχι τζάμπα μάγκας, να μας πει πως τον λένε και που δουλεύει. Μήπως αποδειχτεί, ότι το 2004 έφαγε την καρέκλα κάποιου για να βολέψει τον κώλο του και τώρα του την παίρνουν.
Και τι πάει να πει έχω οικογενειακά προβλήματα και πρέπει να είμαι μέσα. Όλοι έχουμε προβλήματα και θέλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας συνέχεια. Έτσι όπως έγινε όμως η ζωή, οι περισσότεροι κάνουμε δυο δουλειές και τα βλέπουμε μόνο κοιμισμένα. Και δεν κατάλαβα; Όταν είσαι σε γραφείο, σε διευκολύνει η Υπηρεσία σε περίπτωση προβλήματος υγείας του παιδιού σου, ενώ όταν είσαι σε ασθενοφόρο σου λέει όχι; Αυτά είναι μαλακίες.
Με τι πρέπει να ασχοληθούμε; με ένα και μοναδικό πράγμα: Ο Οργανισμός του ΕΚΑΒ είναι λάθος. Είναι Οργανισμός Νοσοκομείου. Και πρέπει να αλλάξει "χθες". Δεν υπάρχει ιεραρχία βασισμένη σε κανόνες. Δεν υπάρχουν θέσεις διοίκησης, μόνο θέσεις διορισμένων υπευθύνων.
Θα μου πεις, αν υπήρχε ιεραρχία θα τελείωναν τα προβλήματα; Και βέβαια όχι.
Εδώ βλέπουμε υπηρεσίες με στρατιωτική ιεραρχία και άκρη δεν έχουν βρει με το βύσμα και τη διαπλοκή. Θέλει το Υπουργείο να κάνει Αρχηγό στην Αστυνομία τον νεώτερο υποστράτηγο και αποστρατεύει όλους τους αρχαιότερους πριν την ώρα τους. Και μετά τους ταΐζει για 30 χρόνια, χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Κατά τα άλλα φταίει το ασφαλιστικό.
Τουλάχιστον όμως δεν μπορούν να πάρουν έναν νέο υπαστυνόμο και να τον διορίσουν Αττικάρχη. Στο ΕΚΑΒ γίνεται.
Αν λοιπόν δεν διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ιεραρχίας, θα περάσουμε μια ζωή ασχολούμενοι με τα πρόσωπα.
Γιατί λοιπόν πρέπει να φύγουν αυτοί και να έρθουν άλλοι; Γιατί κι αυτοί κάποιους έδιωξαν για να τους πάρουν την θέση.
Και η Διοίκηση δεν έχει άλλη επιλογή. Θα βάλει άτομα της εμπιστοσύνης της, για να είναι ήσυχη ότι θα περνάει η πολιτική της. Δεν μπορεί να αφήσει τους δεξιούς. Από κει και μετά, πιστεύω ότι αυτοί που θα μπουν, θα αξιολογούνται διαρκώς. Και αυτούς που θα βάλουν κουστούμια, θα πουλάνε εξουσία και θα ψαρεύουν γκομενίτσες, θα τους δώσει δρόμο.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι πηγαίνοντας στο γραφείο, δεν παίρνεις προαγωγή και δεν αποκτάς εξουσία. Σου παραχωρείται, ένα μικρό ποσοστό εξουσίας, μόνο και μόνο για να γλυτώσει η Διοίκηση τη ζαλούρα με τα ρεπό και τις άδειες. Και πάντα κρέμεσαι από μια Ημερήσια.
Και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και οι συνάδελφοι στα ασθενοφόρα, γιατί κι αυτοί θα σε κρίνουν.
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, το απερχόμενο Γραφείο δεν κρίνεται ως το χειρότερο. Αν μάλιστα κάνουμε και μια ψηφοφορία και οι συνάδελφοι απαντήσουν αντικειμενικά, ίσως βγει και το καλύτερο. Γιατί μπορεί πολλοί ημέτεροι να ευνοήθηκαν, αλλά το σύνολο δεν αδικήθηκε.
Και προσωπικά κρίνοντας, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Μπορεί να απέρριψαν κάποιες αιτήσεις μου, για αλλαγή ομάδας, ή για να δουλέψω με τον τάδε συνάδελφο, αλλά δεν μπορώ να τους κατακρίνω, γιατί ήμουν και κακό παιδί και μπορεί να είχαν τέτοιες εντολές από την Διοίκηση. Αλλά κάποια άλλα αιτήματα, αν δεν μπορούσαν αμέσως, τα ικανοποιούσαν σε 2 - 3 μέρες.
Και για τελικό σχόλιο πρέπει να πω, ότι πρέπει να σταματήσουν και κάποιοι από τους απ' έξω, από τη μία να βρίζουν τους μέσα και από την άλλη να πάνε να τους γλύφουν και να καρφώνουν συναδέλφους τους, για να πάρουν βραβείο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξεκαθαριζω/ανηκω στο 'κεφαλι μου'.το σχολιο ανηκει στη πολιτικη του 'νυν' σωματειου σωματειου,το οποιο στηριξες.αξιοκρατια,οχι θεσεις σε εκλεγμενα μελη του σωματειου,οχι 'κανονισμενες' συνεντευξεις.τα ρουσφετακια,μια ζωη υπαρχουν κ θα συνεχιζουν να υπαρχουν..τα πληρωματα,δεν εχουν δει καμια αλλαγη προς το καλυτερο..αλλαξε ο 'μανωλιος' κ εβαλε τη καπα αλλιως...'νονος'

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Αυτή είναι η μία άποψη. Άκου τώρα και την άλλη.
Πρώτα απ' όλα πρέπει να σταματήσουμε να ταυτίζουμε το Σωματείο εργαζομένων με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Εμείς οι ίδιοι τους παγιδεύουμε και τους υποχρεώνουμε να ασχολούνται με λάθος ζητήματα. Πρέπει αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια και έγινε καθεστώς, να αλλάξει. Άλλη είναι η δουλειά του Σωματείου μας. Όσο για την επιλογή μου να το στηρίξω, νομίζω ότι δικαιώθηκα. Απαλλαγήκαμε από τους φορείς της ανίερης συμμαχίας, που η μόνη δουλειά τους ήταν να προσυπογράφουν τις διώξεις των αντιφρονούντων και τις μεταθέσεις και μετατάξεις των ημετέρων.
Στη Διοίκηση τώρα. Γράφεις ότι δεν βλέπεις αλλαγή και ίσως έτσι το βλέπουν πολλοί συνάδελφοι.
Κριτική στην Διοίκηση θα κάνουμε (κι εγώ μαζί και το έχω πει ήδη), όταν έρθει η ώρα. Μαγικό ραβδί δεν έχει κανένας.
Είχα σημειώσει προ καιρού, ότι εξ' ορισμού, δεν υπάρχει κατάλληλη Διοίκηση για το ΕΚΑΒ, γιατί κάτι τέτοιο δεν διδάσκεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οπότε αποκλείεται να έρθει κάποιος που ήδη ξέρει. Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί, από την διάθεσή του να μάθει και να προσφέρει.
Εγώ για την ώρα είμαι ευχαριστημένος για κάποια πράγματα που δεν έκαναν. Γιατί αν θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν, με τους προηγούμενους να καταλαμβάνουν και να λεηλατούν το ΕΚΑΒ, σαν κομματικό λάφυρο, ε τότε οι καινούριοι είναι πολλοί καλοί. Γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν ρώτησαν κανέναν, για την κομματική του ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

Oso anafora tin ierarxia:Panta ipirxan kai tha iparxoun ta rousfetia ston sako tou box pou legete dimisio idios stous stratiotikous pou diatazontai omos:
DEN NOEITAI STON STRATO NA GINEI ARXIGOS GES h GEETHA STRATIOTIKOS PROERXOMENOS P.X. APO TO SOMA ILIKOY POLEMOY ANTIUETOS PANTA TA IGETIKA STELEXOI KAI OI ARXIGOI ANEBAINOYN THN IERARXIA PROERXOMENOI APO OPLA ME LIGA LOGIA PROOTHOUNTAI MONO OI MAXIMOI, BISMA NAI ALLA METAXY TON MAXIMON.
Tha imoun efxaristimenos an sou ekanan protasi na analaveis esu 'h opiosdipote allos maximos diasostis to grafeio kiniseos oxi logo to oti eisai kibernitikos alla logo maximotitas kai as tin aperiptes thn protasi an den se endiefere giati pistevo oti sigoura oti tha tin apariptes (I poutana den to kobei to xoui)
Antithetos mou tin spaei na blepo adoulafta tsoutsekia mesa se diafora posta
Oso anafora ta osa les gia to grafeio kiniseos diafono: Ena pragma tha sou po otan efige I Stella apo tis monades kai genikotera apo to grafeio akolouthise to xaos (den tous bazo olous sto idio tsoubali)den to gnorizeis bebea giati tote anikes se ksexoristo grafeio kiniseos rota h kane ena gallop kai ta leme
Stella kai pali Stella ta axiologa atoma den xanontai pistebo

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πολύ καλό το σχόλιο και συμφωνώ απόλυτα. Ήταν παράλειψή μου να μην τα αναφέρω αυτά που γράφεις, στην ανάρτησή μου.
Διαφωνώ που δεν γράφεις Ελληνικά.
Γνωρίζω τα γραφεία Κινήσεως από το '90, γι' αυτό αναφέρομαι σε πολιτικές και όχι σε άτομα. Σίγουρα η Στέλλα αξίζει τον έπαινο, για την δουλειά της σε όλα τα πόστα που της έχουν ανατεθεί.
Και σίγουρα θα χαρεί για τα καλά λόγια, όχι από μένα, αλλά από έναν ανώνυμο συνάδελφο.