Translate

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Συλλαλητήρια

Δεν πήγα στο συλλαλητήριο εχθές. Δεν ένοιωσα την ανάγκη να διαδηλώσω. Εξάλλου εγώ το χω δηλώσει: Είμαι με το Γιώργο. Γιατί έχουμε το ίδιο όραμα. Μόνο που εγώ ξέρω ότι θα μείνει όραμα, ενώ ο Γιώργος πιστεύει πως θα το κάνει πραγματικότητα.
Πως θα καταπολεμήσει την διαφθορά, αφού υποψιάζεται ότι η διαφθορά είναι βασικό συστατικό του συστήματος και αν την καταπολεμήσει, θα καταρρεύσει το ίδιο το σύστημα.
Γιατί δεν πιστεύει αυτό που πολλοί ομολογούν: πως η διαφθορά έχει περάσει στο DNA του Έλληνα. Οι μισοί είναι λαμόγια και οι άλλοι μισοί περιμένουν την ευκαιρία να γίνουν.
Και ξεκίνησε σωστά. Να κόβει κατοστάρικα από το μισθό μου, για να μαζέψει τα δις που του λείπουν. Και ζήτησε και καταγραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων, για να μπορούν να δώσουν επιτέλους μια απάντηση στους Ευρωπαίους επιθεωρητές. Οι οποίοι έκαναν λάθος ερώτηση. Δεν έπρεπε να ρωτήσουν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά πόσοι δουλεύουν απ' αυτούς.
Γιατί αν δούλευαν όλοι, θα είχαμε ανάπτυξη μεγαλύτερη απ' τους Κινέζους. Και θα έρχονταν οι Ευρωπαίοι να τους δανείσουμε.
Τέλος πάντων, τα σκηνικά στην πορεία κάθισα και τα έβλεπα στο CNN, μέχρι να ανοίξουν τα δικά μας κανάλια. Δεν παρακολουθούσα βέβαια, τι έκαναν οι κουκουλοφόροι. Για ασθενοφόρα κοιτούσα. Και τι είδα; Τα ίδια πράγματα. Συναδέλφους μέσα στους καπνούς και τα δακρυγόνα, χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας. Τα ίδια έγραφα και τα προηγούμενα χρόνια, με την προηγούμενη διοίκηση.
Φαίνεται ότι και η σημερινή, χρησιμοποιεί τους ίδιους συμβούλους, ή έχει νέους φωτοτυπία των προηγούμενων. (Αυτό δεν είναι κριτική στη νέα Διοίκηση. Όταν έρθει η ώρα θα γράψω την κριτική μου και θα είναι κριτική, όχι σχόλιο).
Και τι έκαναν οι συνάδελφοι στο πεδίο του συμβάντος; Εφάρμοζαν φυσικά το γνωστό δόγμα "δεν βοηθώ, δεν ακουμπάω, οδηγώ και κουβαλάω". Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες έχουν γίνει εξπέρ στο γρήγορο τσουβάλιασμα των θυμάτων, με χρήση του φορείου του ΕΚΑΒ. Αν μάλιστα στέκεσαι και δίπλα δίνοντάς τους οδηγίες, χειρίζονται και τους μοχλούς και το βάζουν και μέσα στο όχημα.
Διότι ο ΕΚΑΒίτης θεωρεί ανασφαλές να προσεγγίσει τους τραυματίες. Ενώ δεν θεωρεί πως κινδυνεύει από τα χημικά, επειδή φοράει χειρουργική μάσκα, που τον κάνει και όμορφο σαν κλόουν.
Και θέλει και να τον μετατάξουν στην Πυροσβεστική. Δεν ξέρει, ότι αν είσαι πυροσβέστης και την ώρα του χαμού αναρωτηθείς φωναχτά, αν είναι ασφαλές το πεδίο για να πλησιάσεις το θύμα, όταν τελειώσει το σκηνικό ο κώλος σου θα έχει αμέτρητα αποτυπώματα αρβύλας.
Και τι άλλο είδαμε, που το 'χουμε ξαναδεί; Ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν νεκρούς και μάλιστα μετά την αυτοψία ιατροδικαστή. Ποια δουλειά έκανε ο Διασώστης; Έδωσε το φορείο του και τους ιμάντες στον πυροσβέστη, για να του φέρει το πτώμα. Και μετά οδήγησε το ασθενοφόρο - νεκροφόρα στο νοσοκομείο. Ισχύει το ίδιο σχόλιο για την Διοίκηση, που έκανα παραπάνω.
Βέβαια υπάρχει ο γνωστός αντίλογος; "και τι να κάναμε εκείνη την ώρα, που υπήρχαν κανάλια και συγγενείς των θυμάτων και έμπαιναν και πολιτικά ζητήματα και υπήρχαν και πιέσεις; Πως μπορούσαμε να αρνηθούμε;". Μα τα ίδια είπατε και στην καταστροφή του "΄Ηλιος". Και από τότε μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα.
Και τι σκοπεύεται να κάνετε τώρα και μέχρι την επόμενη φορά που κάποιο ασθενοφόρο θα χρειαστεί να παραστήσει την νεκροφόρα;
Τίποτα, γιατί στο ΕΚΑΒ είμαστε απολύτως υπερήφανοι, από όλη αυτή την συγκέντρωση αρμοδιοτήτων. Ούτε το Σωματείο δεν μιλάει γι' αυτό.
Στις προτάσεις του οποίου θα επανέλθω, μόλις με αφήσει η επικαιρότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ουτε καν στο νοσοκομειο δεν πηγαν τους νεκρους.Απευθειας στο νεκροτομειο!!!Η ΚΙΜ ...ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ....