Translate

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Δωρεά ασθενοφόρων και Μοτό στο ΕΚΑΒ

Αναφέρομαι στη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το ΕΚΑΒ, των 100 ασθενοφόρων - Κινητών Μονάδων. Καλά έκαναν οι Εφοπλιστές και τα δώρισαν (κάποιο λόγο θα είχαν - δεν μας ενδιαφέρει), καλά έκανε το ΕΚΑΒ και τα πήρε. Το τι θα τα κάνει είναι άλλο θέμα, θα το δούμε παρακάτω.
Μήνες τώρα τα βλέπω στο ΕΚΑΒ και πριν μερικές μέρες μπήκα στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά σε ένα από αυτά. Και εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Πολύ καλή διαμόρφωση στην καμπίνα ασθενούς. Πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια βρήκα έναν χώρο στον οποίο χαίρεσαι να δουλέψεις. Όποιος από το ΕΚΑΒ έχει εμπλακεί στη διαμόρφωση, του αξίζουν συγχαρητήρια. Μόνο σε Γερμανικό ασθενοφόρο βλέπεις τέτοια διαρρύθμιση Υπάρχουν βέβαια δύο - τρία λαθάκια, αλλά δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν ξέρω τι περιθώρια υπήρχαν για να γίνει το τέλειο.
Τραγικό είναι το επίπεδο εξοπλισμού του ίδιου του οχήματος. Που ακούστηκε το 2009, όχημα χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές. Θα φτάνεις στο περιστατικό και θα γυρίζεις 5 λεπτά γύρω από το ασθενοφόρο για να το κλείσεις. Να το αφήσεις ανοιχτό δεν παίζει. Μας έχουν ρημάξει στο κλέψιμο, ακόμη και μέσα στα Νοσοκομεία.
Κάνανε την φιέστα τους λοιπόν, είπανε διάφορα παραμύθια, αλλά δεν μας είπαν τι θα τα κάνουν. Μας είπαν ότι θα τα στείλουν στην επαρχία. Και τι θα τα κάνουν στην επαρχία; Θα σας πω εγώ: Περιστερώνες. Γιατί και στην Αθήνα να έμεναν, το ίδιο θα τα έκαναν.
Ποιος θα δουλέψει τον (άριστο) αναπνευστήρα, αφού το ΕΚΑΒ δεν έχει γιατρούς; Ο ειδικευόμενος του Νοσοκομείου, που μπαίνει για πρώτη φορά μέσα και στην επόμενη διακομιδή θα μπει άλλος;
Ήρθε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τι δώρισε στο ΕΚΑΒ; Μηχανές! Είναι τελευταία μοντέλα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά παγκοσμίως. Ρομποτικής τεχνολογίας, κινούνται μόνες τους και επεμβαίνουν στο περιστατικό τηλεματικά. Δεν χρειάζονται γιατρό και διασώστη, αφού στο ΕΚΑΒ δεν έχουμε πια.
Σαν δεν ντρέπεστε λίγο. Δεν κόβετε τις φιέστες και τις τελετές παράδοσης λέω εγώ, να πάτε για τα πανηγύρια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για το Σ1 τι εχεις να μας πεις?

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Έλειπα το τριήμερο και πρέπει να έχασα επεισόδιο. Τι είναι το Σ1;

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Το άκουσα κι εγώ στον ασύρματο και ρώτησα να μάθω. Λοιπόν το Σ1 είναι ασθενοφόρο που δουλεύει τις καθημερινές, με ωράριο 10.00 - 18.00. Ανάλογα με τις ανάγκες λαμβάνει είτε στα Α, είτε στα Β. Αλλαγή έχει στο ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής είναι μόνο του, αλλά υπάρχει σκέψη να βγει και Σ2 - Σ3 κλπ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει αίτηση.

Ανώνυμος είπε...

οποιος κανει αιτηση κ δε 'γερνει' πολυ δεξια κ οχι λιγο,το μονο που ηα καταφερει ειναι να χαλασει μελανι απ το στυλο του....περαστικα μας...

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Δεν είναι έτσι και το ξέρεις. Αν είσαι δεξιός και θέλεις να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου, όπως αρκετοί συνάδελφοι, τότε θα έχεις την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους που δεν είναι δεξιοί.
Στο ΕΚΑΒ όμως έχεις και δεύτερη επιλογή. Να γέρνεις πολύ αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

πρς μπαρκονικο μερια εννοεις?γιατι αν ειναι αυτος αριστερος,τοτε ειναι κ ο καρατζεφερης.......

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια τι Σ1 και καραγκιοζιλικια ειναι αυτα?υπαρχουν τοσα κενα ασθενοφορα σε ΟΛΕΣ τις ομαδες,οποιος θελει να παει σε ενα να εργασθει!

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ αυτό ακριβώς είναι. Λίγοι θέλουν πλέον να εργάζονται και μάλιστα σε ασθενοφόρο. Όλοι βέβαια θέλουν να πληρώνονται. Και να παίρνουν όλα τα επιδόματα και παραπάνω ώρες. Λόγω εξυπνάδας μάλλον.