Translate

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Τρέχουμε και δεν φτάνουμε

Δεύτερη εκπομπή στο ALTER, αλλά για το ΕΚΑΒ κανένα αποτέλεσμα. Μια ώρα συζήτηση χωρίς να ειπωθεί τίποτε. Η Κυβέρνηση κατέβασε ενισχυμένη ομάδα, για να μοιραστούν το κράξιμο.

Αυτός που σίγουρα τη γλύτωσε ήταν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Το πάθημα έγινε μάθημα και άνοιξε το στόμα του μόνο σε άσχετα θέματα. Άλλωστε πριν δύο μόλις μέρες, ο Τριανταφυλλόπουλος του έβγαλε τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο του Τζάνειου στον αέρα και γέλασε το πανελλήνιο. Εκτός βέβαια από τους γονείς του νεογνού που χάθηκε. Οπότε ο δικός μας, ειδικά στο ALTER είναι σαν την αλεπού στο παζάρι.

Ο Υφυπουργός Παπαγεωργίου προσπάθησε να παρουσιάσει ένα κοινωνικό προφίλ, λέγοντας βέβαια τα γνωστά ψέματα περί προσλήψεων που έγιναν στο ΕΚΑΒ, αλλά χωρίς να απαντά στο ερώτημα που πήγαν όλοι αυτοί.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Καλογερόπουλος έκανε χαβαλέ και ο Ευσταθίου του ΕΚΕΠΥ, συνέχισε και σ΄αυτή του την εμφάνιση να λέει ψέματα, με τον γνωστό του τρόπο, φτάνοντας σε σημείο να εκνευρίσει ακόμη και τον Χατζηνικολάου. Πιο πιστό σκυλί, αυτή η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει. Έχει γίνει νούμερο λέγοντας ψέματα και αυτός συνεχίζει με πάθος. Όχι μόνον άξιος ο μισθός του, αλλά πρέπει να τον διπλασιάσουν.

Το θέμα του ΕΚΑΒ μπερδεύτηκε με το γενικότερο θέμα της διάλυσης της Υγείας και χάθηκε. Ξεκίνησε με καταγγελία, ότι ασθενοφόρο ζήτησε και πήρε 50 ευρώ για εξιτήριο από τη Βούλα. Εμείς ξέρουμε βέβαια ότι το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία συστήματος, το ρουσφέτι, η έλλειψη προσωπικού και όχι η πειρατεία. Αλλά έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι είμαστε να μας ξεφτιλίζουν με τέτοια. Αυτά αρέσουν στους δημοσιογράφους. Ο κάθε ένας από μας, ξέρει 200 τέτοιες ιστορίες. Θα λυθεί κανένα πρόβλημα;



Παρών και ο Μπαρκονίκος, είπε πολλά για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, χωρίς καμία πρόταση για βελτίωση αφού και ο ίδιος δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει και χωρίς να καταγγείλει την Διοίκηση, για την εσκεμμένη διάλυση του συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: