Translate

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος.

Ναι δεν γράφω τέτοιες περιόδους. Όταν έχουμε εκλογές, κάθε είδους, ακόμη και για το Σωματείο, σταματάει η γη να γυρίζει. Κανείς δεν κοιτάει τα χάλια του, ούτε τα προβλήματά του. Τα κάνει στην άκρη και γίνεται οπαδός. Λες και την επόμενη των εκλογών θα έχει αλλάξει κάτι.
Αφού λοιπόν, υπάρχει παύση ενδιαφέροντος για την δουλειά μας, θα γράψω για τις εκλογές.
Απογευματινή βάρδια σήμερα Τετάρτη και δίνει τροχαίο, παράσυρση, παιδάκι στον Ν. Κόσμο. Φεύγουμε 2 μηχανές, η πρώτη φτάνει σε 2μιση λεπτά, η δεύτερη σε 4. Το παιδάκι δεν έχει σοβαρή ζημιά, αλλά είναι της γνωστής προστατευόμενης φυλής. Ο γύφτος έχει αφηνιάσει, απειλεί Θεούς και δαίμονες, απειλεί και μας. Η γύφτισσα μας μουτζώνει. Αντιλαμβάνεται ότι δεν είμαστε το είδος του δημόσιου υπάλληλου, που θα κάτσει να φάει ξύλο, πιθανόν να συμβεί το αντίθετο και αποχωρεί μαινόμενος. Και σε μας έμεινε ένα έλλειμμα. Που δεν είχαμε την ευκαιρία να τον βάλουμε κάτω και να τον πατάμε με τις μπότες.
Τεράστια σφαλιάρα το εκλογικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι, πως ποτέ δεν θα καταλάβουν το γιατί. Γιατί οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι επιδόματα. Θέλουν επενδύσεις, ανάπτυξη, πρόοδο ευημερία. Οι πολίτες δεν θέλουν να τους γδέρνουν στην φορολογία για να πληρώνουν αναξιοπαθούντες, κοπρίτες και άχρηστους. Δεν γουστάρουν γύφτους, λαθρομετανάστες,  λοατκι, ρουβίκωνες και εγκληματίες να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές. Όχι οι δεξιοί πολίτες, όλοι. Αν ήταν το ΚΚΕ κυβέρνηση, αυτά θα τα είχε λύσει σε μια βδομάδα. Κάποιοι άσχετοι λένε για την Μακεδονία. Ούτε μία ψήφο δεν έχασε από την συμφωνία. Όλοι γούσταραν που λύθηκε και μακάρι να έλυναν και το Κυπριακό. Μεγάλη μαγκιά με πολλά οφέλη για την Χώρα. Μόνο κάτι ούγκανοι έκραξαν, αλλά αυτοί δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ ούτως, ή άλλως.
Αντιστρέφεται το κλίμα; Και βέβαια, με πολλούς τρόπους, αλλά για ποιο λόγο; Θα αλλάξει νοοτροπία η συγκεκριμένη Κυβέρνηση; Πως να αλλάξει όταν δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι Κυβέρνηση. Την εξουσία, την αντιλαμβάνονται σαν πορτοφόλι που βρήκαν στον δρόμο και περιμένουν πότε θα έρθει ο ιδιοκτήτης να το ζητήσει πίσω.
Αν δεν πέσουν τώρα, θα πέσουν σε 9 μήνες. Ποιο το όφελος;
Βέβαια θα μου πείτε έκαναν τόσα πράγματα. Ναι δεν διαφωνώ. Η εικόνα του Κράτους άλλαξε; Δεν χρειάζεται να πιάσουμε γενική συζήτηση. Η εικόνα στο ΕΚΑΒ άλλαξε; O Καρακατσιανόπουλος έλυσε πεντακόσια προβλήματα. Η εικόνα άλλαξε; Όχι.
Τώρα πάει να αλλάξει με τον Τζανετή. Αλλά ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Γιατί τον πολεμάει ο κομματικός μηχανισμός της Κυβέρνησης που τον διόρισε! Μόνο στο ΕΚΑΒ αυτά.
Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι ότι με την αλλαγή Κυβέρνησης αλλάζει και η Διοίκηση, επειδή εδώ είναι Βαλκάνια. Και πάμε κάτι χρόνια πίσω. 
Έξι μήνες για να καταλάβει ο νέος Πρόεδρος που βρίσκεται. Ένα χρόνο για να να καταλάβει ότι οι συμβουλάτορες είναι άσχετοι. Άλλον ένα χρόνο για να απαλλαγεί από τους συνδικαλιστές κομματόσκυλα, οι οποίοι κοιτάνε την πάρτη τους και δεν δίνουν δεκάρα για τον Πρόεδρο. Εν τω μεταξύ οι άλλοι είναι στα κάγκελα, "γιατί έχουμε 40 ασθενοφόρα, ενώ έπρεπε να έχουμε 120", χωρίς να μιλάνε (σκόπιμα βέβαια) για επείγοντα και χρόνια, επειδή οι ψήφοι των άχρηστων, για τον κύριο σκοπό του ΕΚΑΒ, είναι πολλοί. Και εκεί μπαίνει το δίλημμα, να συνεχίσει να προσπαθεί, ή να μας αφήσει να ψοφήσουμε όπως μας αξίζει; Και ουκ έστιν τέλος.
Πάμε στις Εθνικές και τα ξαναλέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: