Translate

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Για τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Πριν 3 μέρες, ήταν η επέτειος του θανάτου του. Βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης του στον Ν. Κόσμο και έπεσε σε κώμα, από "υπερβολική δόση" ουσιών. Παρελήφθη από ασθενοφόρο και καθ' οδόν έκανε άπνοια και πέθανε.
Τον "Παύλο" δεν τον παραλαμβάνεις, "κουβάλα και τρεχάλα". Τον υποστηρίζεις αναπνευστικά με ambu. Όσοι επιμένουμε να είμαστε "νομικά ακάλυπτοι", χορηγούμε αντίδοτα, σηκώνεται, υπογράφει "άρνηση μεταφοράς", ή σου ρίχνει κανένα καντήλι και παραμένει στο σπίτι της φίλης του για να συνεχίσει αυτό που έκανε και πριν. 
Όσοι επιμένουν να είναι "νομικά καλυμμένοι", τον υποστηρίζουν αναπνευστικά, ζητούν βοήθεια για την μεταφορά και τον πηγαίνουν υποστηριζόμενο στο Νοσοκομείο, για να χορηγηθούν εκεί τα αντίδοτα. Στην δεύτερη περίπτωση, επιβαρύνεται με τα έξοδα να γυρίσει με ταξί στο σπίτι της φίλης του και να συνεχίσει να κάνει, αυτό που έκανε και πριν. Επίσης σ' αυτήν την περίπτωση, τα μπινελίκια τα ακούει το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Έτσι ο "Παύλος" θα έχει την ευκαιρία να πεθάνει κάποια άλλη φορά, όταν δεν θα τον πάρουν έγκαιρα είδηση και από τον Νέο Κόσμο θα πάει στον Άλλο Κόσμο, πριν την άφιξη του ασθενοφόρου.
Αυτό που κάναμε δηλαδή με τον Βλάση Μπονάτσο, αυτό που κάναμε και κάνουμε καθημερινά, με εκατοντάδες άλλους χρήστες ουσιών.
Είναι υποχρέωση του πληρώματος ασθενοφόρου επειγόντων, να μην αφήσει κάποιον με άπνοια, να οδηγηθεί σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αν δεν ξέρει, δεν μπορεί, δεν γουστάρει να υποστηρίξει αναπνευστικά, δεν μπορεί να είναι πλήρωμα επειγόντων. Το αναφέρει και τοποθετείται κάπου αλλού, χωρίς καμία επίπτωση στην "καριέρα" του, ως δημόσιου υπάλληλου. Αν δεν το κάνει, τότε κάθε περιστατικό που του πεθαίνει, πρέπει να διερευνάται ως φόνος εκ προμελέτης.
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης, να προσλαμβάνει ανεπαρκείς και της Διοίκησης να τους τοποθετεί, ή να τους διατηρεί στα επείγοντα, χαρακτηρίζονται ως εγκληματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: