Translate

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό ασθενοφόρων.

Κατ' αρχήν διαβάστε την από έναν ιστότοπο που την αναδημοσιεύει:


Αξίζει να σταθούμε στην αναφορά που κάνει στην ΕΛΒΟ και να δώσουμε συγχαρητήρια που την αναφέρουν. Τον αν ήταν προβληματική, δημοσιοϋπαλληλική και οτιδήποτε άλλο, είναι άλλο κεφάλαιο. Εκεί θα έπρεπε να δώσουμε τα ασθενοφόρα, για πολλούς λόγους. Οι κυριότεροι: εξοικονόμηση χρημάτων και θέσεις εργασίας. Δηλαδή πολλαπλό όφελος για το Κράτος, ιδίως σε περίοδο κρίσης. Παράδειγμα αντίστοιχο οι Βρετανοί, οι οποίοι δεν έχουν κρίση, αλλά τα κρατικά οχήματα κάθε είδους τα προμηθεύονται σε συντριπτικό ποσοστό, από την Vauxhall και την British Leyland.
Η υπόλοιπη ανακοίνωση είναι μία αρλούμπα, γεμάτη πολιτικάντικες αερολογίες. Και δημιουργεί ερωτήματα.
Τον διαγωνισμό τον "έστησε" η τρόικα, ή η Κυβέρνηση (αρχικά της ΝΔ και έπειτα της συγκυβέρνησης); Αυτοί έγραψαν τους όρους και τις προδιαγραφές; Απάντηση: Έτσι "στήνονταν" πάντα οι διαγωνισμοί, με σκοπό η "δουλειά" να πάει σε συγκεκριμένο προμηθευτή. Και ανάμεσα στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι εμπλέκονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στους διαγωνισμούς, σαφώς είναι κάποιοι Δεξιοί, αλλά και κάποιοι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν αντέδρασαν από την αρχή; Ήταν σε άλλο Κόμμα τότε (sic);
Γιατί τελικά σκάλωσε ο Διαγωνισμός; Επειδή δεν περνάει στις σημερινές συνθήκες κρίσης, αυτό που πανεύκολα πέρναγε όταν ήταν παχιές οι αγελάδες!
Το σημείο στο οποίο η ανακοίνωση αναφέρεται στο Συνεργείο, είναι επίσης για γέλια. Ξέρουν αλήθεια να μας απαντήσουν, ακόμη και τις εποχές που δεν ήταν υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, αν υπήρχε έστω και ένας υπάλληλος ευχαριστημένος από την λειτουργία του; Ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο συνεργείο δεν ήταν ευχαριστημένοι. Για να μην αναφέρω την γνώμη που είχαν τα Πληρώματα των ασθενοφόρων.
Συμπέρασμα. Αυτή η Κυβέρνηση θέλει να τα ξεπουλήσει όλα στους ιδιώτες. Να έρθει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, να τα δώσει στους δημόσιους υπάλληλους. Ελπίζω μόνον, κατά την τεκμηρίωση της πρότασης, να θυμούνται ότι τα δανεικά από τους κουτόφραγκους τελείωσαν. Και πάνω απ' όλα ελπίζω, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό Κόμμα, να διαθέτει επιτροπή η οποία θα εκπονεί μελέτες. Και οι ανακοινώσεις του να στηρίζονται στα συμπεράσματα αυτών των μελετών και όχι σε πληροφορίες από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, εκπροσώπων του χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: