Translate

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το κόστος ανταλλακτικών.

Αυτός λέει ο Υπουργός είναι ένας από τους λόγους που έπεσε έξω ο προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ. Και η αιτία προφανώς, η παλαιότητα του στόλου. Σίγουρα, τα ασθενοφόρα είναι παλιά και βγάζουν βλάβες, αλλά για να ρωτήσω κάτι. Αν ήταν καινούρια, δεν θα έκαναν ατυχήματα; Δεν θα χρειάζονταν φτερά, πόρτες, μετώπες, θόλους, φανάρια; Δεν θα χρειάζονταν τακάκια;
Από που θα αγοράζαμε λοιπόν και πόσο θα τα πληρώναμε; Γιατί το ΕΚΑΒ, αγοράζει ανταλλακτικά από την αντιπροσωπία! Και ξαναρωτώ. Ποιος έξυπνος αγοράζει ανταλλακτικά αντιπροσωπίας, για αυτοκίνητα 10ετίας, τα οποία προβλέπεται να αποσυρθούν, από την μια στιγμή στην άλλη; Μα το ΕΚΑΒ φυσικά, σε άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή τα λεφτά είναι του Κράτους, δεν βγαίνουν από την τσέπη μας. Έτσι δουλεύει το Δημόσιο. Οι υπάλληλοί του, θεωρούν το Κράτος κάτι ξένο.
Πάμε τώρα να δούμε, τι σημαίνει "ανταλλακτικό αντιπροσωπίας". Πάμε στην Citroen να κάνουμε service ένα C3 και να αλλάξουμε και τακάκια εμπρός.
Η Citroen χρησιμοποιεί τακάκια Bosch, τα οποία χρεώνει (με 10% έκπτωση) 44,93 συν 23% ΦΠΑ, σύνολο 55,26€.
Για να δούμε πόσο έχουν τα τακάκια Bosch στο εμπόριο.
Όπως βλέπουμε 24,69€.
Ποιος βλάκας πλήρωσε για το ίδιο πράγμα 30,57€ επιπλέον, δηλαδή πάνω από το διπλάσιο της τιμής; Εγώ φυσικά! Αλλά εγώ είμαι ιδιώτης. Μία φορά την πάτησα και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Τι κάνει το ΕΚΑΒ, 30 χρόνια τώρα;
Με τις υγείες σας κύριε Υπουργέ. Εσείς και ο προκάτοχός σας, δώσατε μάχη με το σύμπαν, για να επιβάλλετε τα γενόσημα και να ρίξετε το κόστος του φαρμάκου. Τώρα ελάτε να μας πείτε, για το κόστος των ανταλλακτικών του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: