Translate

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών: Το χθες αντιστέκεται!

Για τον συνδικαλισμό στο χώρο μας, έχω γίνει κουραστικός να γράφω. Σε αρκετές αναρτήσεις μάλιστα έχω αναρωτηθεί για τον λόγο ύπαρξης πολλών και διαφορετικών Σωματείων και για το τελικό όφελος που προκύπτει για τον απλό εργαζόμενο.
Πάγιο αίτημα των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, η κοινή δράση αυτών. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά καμία ουσιαστική πρωτοβουλία σ' αυτή την κατεύθυνση.
Και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι υπάρχει πρόταση για κοινή δράση όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του ΕΚΑΒ. Πρόταση που κατέθεσαν από κοινού, ο Πρόεδρος με τον Γραμματέα του Σωματείου μας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης των Σωματείων, προτείνεται συμφωνία για θέματα Θεσμικά:
(αναφέρω επιγραμματικά) Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ, η ενιαία πανελλαδική λειτουργία του, η αναβάθμιση του ρόλου του Διασώστη, η επικαιροποίηση του Οργανισμού, η προώθηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, η ένταξη στα βαρέα, η αναβάθμιση της βασικής εκπαίδευσης σε ΤΕΙ, ή Ακαδημία, κ.ά
Και Οικονομικά: η αποκατάσταση του εισοδήματός μας, οι απαίτηση για προσλήψεις, ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, καταβολή διάφορων επιδομάτων, κ.ά.
Και πριν προλάβω να χαρώ, μαθαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένους συνδικαλιστές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!
Είναι δυνατόν ώριμος συνδικαλιστής να αντιδρά σε μια τέτοια πρωτοβουλία;
Κάθε αρχή και δύσκολη συνάδελφοι. Ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον στενό κομματικό κλοιό όλων των Παρατάξεων που τόσα χρόνια έχει γίνει η αιτία για το  λίμνασμα των προβλημάτων με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν λύση για την  ενιαία δράση των εργαζομένων στα κοινά προβλήματα.
Ζητούν κάτι συγκεκριμένο οι διαφωνούντες και αντιδρούν σ' αυτή την πρωτοβουλία;
Εκτός αν κάτι άλλο συμβαίνει!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή πρέπει να γίνει με την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Μόνο τότε θα αποχαρακτηριστούμε απο διοικητικοί υπάλληλοι και θα μπορούμε να διεκδικίσουμε επιδόματα κ.α. .Για να αποκτήσει κάποιος άδεια άσκησης επαγγέλματος θα πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου.Μήπως κάποιοι δεν το έχουν;

Ανώνυμος είπε...

ο ναι ο ναι ναι εδω ειναι το μυστικο σθναδελφοι καληνυχτα κυριοι του χθες ..... αρθρο 52 του προσφατου νομου του λοβερδου το φεκ περιμενουν στις περιφερειες για να αρχισει η διαδικασια εκδοσης της αδειας μας αναμενεται κυριοι λιγες μερες ακομη θα χει λογω το χθες .....

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς και με τα συνδικαλιστικά του χώρου κάντο τουλάχιστον σωστά και χωρίς παρωπίδες. Ενημερώσου ότι όλες οι παράταξης στο σωματείο εκτός της ΠΑΣΚΕ από πέρυσι έχουν φέρει το θέμα με πρόταση δημιουργίας διαπαραταξιακης επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό και μέχρι το τελευταίο συμβούλιο που ήρθε η επιφοίτηση της ΠΑΣΚΕ 1 δεν όριζε εκπρόσωπο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΧΟΥΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις Γιάννη και σωστά διαμαρτύρεσαι.
Στο λέω γιατί είχα ενημερωθεί χωρίς παρωπίδες!
Δεν αναφέρθηκα στο ιστορικό, γιατί όπως όλοι οι συνάδελφοι, ενδιαφέρομαι για το αποτέλεσμα και όχι για τα πολιτικά - συνδικαλιστικά παιχνίδια, απ' όπου κι αν προέρχονται.
Και στην ανάρτησή μου δεν κατηγόρησα καμία παράταξη, αλλά τους συνδικαλιστές που αντιδρούν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι δεν νομίζω ότι οι συνδικαλιστές είναι άμυαλοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται για να τους προτείνουμε λύσεις ,όποιες και αν είναι αυτές .
Για να είναι στο τιμόνι του σωματείου, δεν είναι τυχαία , ψηφίστηκαν και για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν του ψήφους σημαίνει πως είναι ικανότατοι !!!!!!! αλλά μετά (ο λύκος την αντάρα χαίρετε) και από πλευράς ηγεσίας, όποια και αν είναι αυτή (γριά που δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινά )
Στεργιοπουλος Βασιλειος