Translate

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Και Οι Νεκροί Περπατάνε


Πρέπει να ήταν το '94, ή το ΄95. Σε ασθενοφόρο στους Αμπελόκηπους δούλευε ένα φοβερό ζευγάρι με όρεξη για δουλειά. Αν τους τελείωναν τα τσιγάρα δεν κάπνιζαν μέχρι να σχολάσουν, γιατί κανένας δεν κατέβαινε να πάει μέχρι το περίπτερο. Ένα πρωί τους στέλνει το Κέντρο σε έναν χρήστη. Τον βρίσκουν σε έναν λόφο, λίγο πριν πέσει σε κώμα. Έπρεπε να μεταφέρουν το φορείο με τα πόδια γύρω στα 100 μέτρα, να το περάσουν πάνω από έναν τοίχο ύψους 1,20μ και να παραλάβουν τον χρήστη, ο οποίος πρέπει να ήταν καινούριος, γιατί τα είχε τα κιλά του. Φέρνουν το φορείο και το αφήνουν πριν τον τοίχο. Πηγαίνει ο ένας στον χρήστη και του λέει στο αυτί. -"άκου φίλε, έχεις πνευμονικό οίδημα και σε λίγο θα πεθάνεις. Ο μόνος τρόπος να σωθείς, είναι να περάσεις τον τοίχο". Αυτός τρομάζει, σηκώνεται υποβασταζόμενος και με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει, ανεβαίνει στον τοίχο και πέφτει από την άλλη πάνω στο φορείο. Τον πάνε στο "Ελπίς", έμεινε στην Μονάδα 10 μέρες και την γλυτώνει. Τότε βγήκε το περίφημο "και οι νεκροί περπατάνε".

Σήμερα, με την επιστήμη να έχει προχωρήσει, περπατούν και τα κατάγματα. Με την κατάλληλη υποβοήθηση βέβαια από τον πτυχιούχο (και πιστοποιημένο) Διασώστη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'συνεδελφε' ειμαι ενας 'πιστοποιημενος'διασωστης αλλα δεν κυκλοφορω με ιατρικα ακουστικα σε βιντεακια διαφημισεις του ιατρικου κεντρου αθηνων να το παιζω 'γιατρος' κ να δινω οδηγιες..κ στην ομονοια δουλευω κ το 'σκατο' κουβαλαω..οταν ησουν αεροκ/δες εκανες την 'παπια' για τα πληρ.ασθ/ρου,τωρα που σε 'πεταξαν' ασχολησε με τους εξω??αν ασχολιοσουνα τοτε με εμας θα σου ελεγα ΜΠΡΑΒΟ!!!!τα πληρωματα μια ζωη θα τσακωνοντε για το ρεπο με το γρ.κιν,θα κανουν 10 σηματα,ειναι η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ,ΧΩΡΙς ΕΜΑΣ ολοι οι υπολοιποι ειναι ενα 'τιποτα'.. καποια στιγμη θα γυρισεις στις αεροκ/δες κ θα μας ξεχασεις..προς το παρον 'περαστικα' σου...(αυτη ειναι η φωνη μου κ δεν προκυτε στη ζωη μου,να γινω 'γλυφτεις' κανενος,γιατι μ'άρεσει αυτο που κανω κ δεν ψαχνω καμια 'καρεκλα')

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Συνάδελφε, χωρίς εισαγωγικά, θα ξεκινήσω με μια συμβουλή: μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Το ότι μπήκες στη διαδικασία να μου απαντήσεις σημαίνει ότι είσαι καλός Διασώστης και σ' ευχαριστώ, παρά τα όσα υποτιμητικά αναφέρεις για μένα. Στο επόμενο σχόλιό σου θα ήθελα και τη γνώμη σου για μένα, αν με θεωρείς καλό, ή κακό Διασώστη. Για την ουσία των σχολίων σου θα σου πω μια περίληψη.
Έχεις δει το βιντεάκι με τον Αλέφαντο που λέει στο δημοσιογράφο "μάθε μπαλίτσα"; Μάθε ιστορία λοιπόν και έλα να κουβεντιάσουμε. Από τα 20 χρόνια στο ΕΚΑΒ τα 7 στις Αερ/δές. Τα υπόλοιπα 13 που ήμουν; Μήπως σε α/φόρο του Κέντρου πριν έρθεις; Το Τμήμα Αερ/δών μήπως το δημιούργησε κάποιος άλλος και μου το έκανε δώρο;
Πάμε στο διαφημιστικό τώρα. Την είδες φίλε μου να παίζει πουθενά αυτή τη διαφήμιση; Όχι. Τι είναι λοιπόν αυτό; Θα σου πω εγώ. Είναι το πρώτο πρόγραμμα τηλεματικής μετάδοσης δεδομένων στην Ελλάδα και είμαι ένας από τους δημιουργούς. Κάποιος από την ομάδα το ανέβασε στο δίκτυο και καλά έκανε. Αυτό το πρόγραμμα προτάθηκε δωρεάν σε κάποιον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και το απέρριψε.
Αυτοί που κόπτονταν για το ΕΚΑΒ και για τον Δημόσιο χαρακτήρα του, Πρόεδροι ΔΣ, ή Πρόεδροι Επιστημονικού Συμβουλίου, τώρα δουλεύουν έμμισθοι στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και ανήκουν στον δικό μου πολιτικό χώρο. Κάποιοι που σήμερα διοικούν το ΕΚΑΒ, φρόντισαν ως στελέχη δημόσιων οργανισμών το 2001 να δώσουν άδεια λειτουργίας (κάτω από το τραπέζι) σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Εγώ ήρθα το 1989 από την επαρχία και πέρασα 20 χρόνια με τρεις δουλειές και δύο στόχους. Να επιβιώσω και να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να γίνω καλός στη δουλειά μου.
Στις αερ/δές δεν θα ξαναγυρίσω. Το πολύ πολύ να πάω για κανένα μήνα μετά τις εκλογές. Μετά πάλι μαζί θα είμαστε. Και αυτή είναι μία γραπτή δήλωση. Τύπωσέ τη. Τώρα πια έχω πληρώσει τα δανεικά που πήρα το '89 για να κατέβω στην Αθήνα, έχω σπίτια, αυτοκίνητα, μηχανή και τον μεγάλο σε κολέγιο. Μένει ο μικρός, αλλά δεν φοβάμαι. Μπορώ λοιπόν να ασχοληθώ αποκλειστικά με το ασθενοφόρο που είναι η αρχή και το τέλος κάθε Διασώστη. Μακάρι να καταλάβουμε κάποτε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά.

Ανώνυμος είπε...

πρωσωπικα δεν αχω με κανεναν κ ουτε υποτιμο τον εαυτο μου κ τα πληρωματα του 'δρομου'.μας ονομαζεις πιστοποιημενους διασωστες,γι'αυτο κ εβαλα τα εισαγωγικα.για εμενα,συναδελφοι ειναι οσοι ειναι εξω στο δρομο,στο κρυο κ στη ζεστη.επισης κ οι παλαιοι,που βρισκονται στα κεντρικα του εκαβ(εχουν παλεψει για να ειμαι εγω κ οι υπολοιποι νεοι συναδελφοι σε αυτη τη δουλεια)αλλα δεν ειναι 'καρεκλοκενταυροι' κ τους γνωριζουμε ολοι..οσο για τα κομματικα,ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ τους εχω ΟΛΟΥΣ(κ για αυτο το λογο δε πηρα κ μεταθεση).κανενας δεν ενδιαφερεται πραγματικα για τους εξω,'παραμυθακια΄πουλανε ολοι('μασα κ καρεκλα ζεστη')!!!!!οσο για το τι προσφερεις(σε αυτους που χρειζονται πραγματικα το ασθενοφορο)ειναι γνωστο κ δεν 'ευλογο τα γενεια σου'!!παντως να ξερεις πως εχω τυπωσει τη γραπτη δηλωση σου..