Translate

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Τέλος και οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ

Αναδημοσιεύω από συνέντευξη των συναδέλφων στο περιοδικό 2 Τροχοί (τεύχος 158 - Ιανουάριος 2007):

"Χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση δεκατρείς μοτοσυκλέτες . Η κάθε μία είναι χρεωμένη σε έναν αναβάτη, ο οποίος τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά. Και κάθε μια έχει τουλάχιστον 30.000 km, δείγμα του πόσο καλά δουλεύει το πρόγραμμα."

Και πιο κάτω:

"Αυτήν τη στιγμή είμαστε δεκατρείς διασώστες - οδηγοί και επτά γιατροί. Θα θέλαμε να είμαστε περισσότερα άτομα, να γεμίσουμε όλη την Ελλάδα με μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ."

Και ακόμη:

"Στην Αττική υπάρχουν τέσσερις μοτοσυκλέτες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα, όσοι δηλαδή και οι τομείς ευθύνης."

Και το καλύτερο:
"Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, αλλά και το υπουργείο είναι πολύ ευχαριστημένοι με την αποτελεσματικότητα του τμήματος. Για αυτό έχουμε και πλήρη στήριξη σε ό,τι χρειαστούμε. Είμαστε μια μάχιμη ομάδα και αυτό φαίνεται να το εκτιμούν."

Τα πίστευαν όταν τα έλεγαν οι συνάδελφοι, γι' αυτό μιλούσαν με τόσο ενθουσιασμό. Για προσωπική διαφήμιση τους χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος και τους γέμισε ψέματα. Και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει, σύσσωμη η Διοίκηση για διάλυση του ΕΚΑΒ, ξεκινά από το τμήμα αυτό.
Από τον άλλο μήνα, μόνο κάποιες μέρες θα βλέπουμε κάποια μοτοσυκλέτα να κυκλοφορεί. Έτσι θα καλύπτεται ιατρικά η Αττική. Με μισή μηχανή και δυόμιση Κινητές Μονάδες. 4 μηχανές, 13 Μονάδες και δύο οχήματα παρέδωσε ο κος Κεκερής στον διάδοχό του. Και αυτός έκανε έργο.
Άντε να κλείσουν και μερικά ασθενοφόρα ακόμη να ησυχάσουμε.
Και αν είναι η πολιτική του Υπουργείου, αυτή που οδηγεί το ΕΚΑΒ στη διάλυση, η Διοίκηση δεν έχει νόημα να παραμένει και να διοικεί ένα φάντασμα. Οφείλει να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: