Translate

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πάμε Νότια φέτος.

Ήρθε η ώρα της καλοκαιρινής άδειας και έκανα αυτό που λέει ο τίτλος, προκειμένου να αποφύγω πιστοποιημένες απάτες τύπου Χαλκιδικής, όπως πέρυσι. Είναι ευκαιρία, από την μια να βγω από την υποχρέωση και να επισκεφθώ τα πατρώα εδάφη της γυναίκας και από την άλλη να απολαύσω θάλασσα, χωρίς να μου χαλάνε την αισθητική πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Και το μεσημέρι, να τρώω σε πραγματική ψαροταβέρνα, με κανονικές μερίδες και σωστές τιμές, ανάμεσα σε πατριώτες μου και όχι ως μοναδικός Έλληνας, ανάμεσα σε Σέρβους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους και ότι άλλο περιγράφεται στο Βαλκανιζατέρ.
Μεσσηνία λοιπόν, θάλασσα και στην ξαπλώστρα να διαβάζω ειδήσεις, για δεκάδες τροχαία σε όλη την Χώρα, με αντίστοιχους θανάτους, κυρίως νέων ανθρώπων. Περιδιαβαίνοντας τον Νομό και με αφορμή αυτά που διάβασα, άρχισα να παρατηρώ τους οδηγούς. Λοιπόν στην Μεσσηνία, αν πεις την λέξη κράνος, θα νομίσουν ότι μιλάς για το Στρατό. Ζώνη ασφαλείας, έχουν φορέσει μόνο όσοι έχουν μπει σε αεροπλάνο και τους έχει υποχρεώσει η αεροσυνοδός. Και το τραγικότερο όλων, παντού κυκλοφορούν δίκυκλα, με παιδάκια επάνω και μάλιστα μπροστά από τον οδηγό.
Έχουμε ξαναπεί, ότι αυτό λύνεται μόνο μέσω της παιδείας. Όταν ο Πολίτης αποκτήσει την μόρφωση, να κάνει μόνος του το σωστό, χωρίς κάποιος να του το επιβάλλει. Ναι, αλλά αυτό θα συμβεί σε 3 -4 γενιές. Τι γίνεται μέχρι τότε; Πως προστατεύει το Κράτος τους πολίτες του; Ένας τρόπος υπάρχει, φόβος και άγρια καταστολή. Ποιος θα το κάνει αυτό, η Αστυνομία στην Μεσσηνία; Ναι, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Αυτοί θα βγουν 2 φορές την βδομάδα, σε συγκεκριμένη ευθεία, με όριο 50 χιλ., θα στήσουν το ραντάρ και σε δύο ωρίτσες, θα γράψουν 10 κλήσεις για ταχύτητα και 5 για προσπέραση σε διπλή γραμμή, σε όσους ανυποψίαστους, δεν ξέρουν ότι είναι εκεί κάθε Τετάρτη και Κυριακή.
Μετά, ο χοντρός αρχιφύλακας, θα πάρει το υπηρεσιακό τζιπ και θα αράξει σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, παρέα με τοπικούς παράγοντες και θα αναλύσουν, για ποιο λόγο η Χώρα πάει κατά διαόλου. Στις 2μιση θα φύγει και ένα τέταρτο αργότερα, την θέση του θα πάρει ο απογευματινός συνάδελφος, να καταθέσει κι αυτός την άποψή του, γι' αυτούς που σκοτώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: