Translate

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιολόγηση, το μεγάλο παραμύθι!

Κατ' αρχήν πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε υποκριτές. Γιατί διαφορετικά, χρειαζόμαστε ψυχίατρο. Και εξηγώ. Πως είναι δυνατόν, από τη μία να κατηγορούμε τους συναδέλφους του διπλανού ασθενοφόρου ότι είναι τεμπέληδες και κομπιναδόροι, τους συναδέλφους στο Κέντρο ότι είναι άχρηστοι και από την άλλη να μαχόμαστε την αξιολόγηση; Και να πανηγυρίζουμε επειδή το ΕΚΑΒ εξαιρέθηκε από την διαδικασία;
Με τον ίδιο τρόπο κατηγορούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς, αλλά ταυτόχρονα τους συμπαραστεκόμαστε όταν αντιδρούν στην αξιολόγηση.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κατηγορούμε όλους τους Δημόσιους Υπάλληλους, σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα και ταυτόχρονα έχουμε ταχθεί, κατά της αξιολόγησής τους.
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι, επειδή έχουμε συνδέσει την αξιολόγηση με την απόλυση. Δεν εμπιστευόμαστε τη διαδικασία, πιστεύουμε ότι θα γίνουν λαμογιές και κάποιοι θα βγουν στον αφρό, ενώ όσοι δεν έχουν βύσμα θα χάσουν την δουλειά τους.
Εδώ να επαναλάβω, αυτό που έχω ξαναπεί. Κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει απολυθεί ποτέ και ούτε πρόκειται.
Τι θέλει λοιπόν να κάνει το Κράτος; Για να το απαντήσουμε, πρέπει να συμφωνήσουμε στο ερώτημα, "ποιοι διοικούν το Κράτος;"
Το Κράτος διοικείται από λαμόγια, βύσματα και άχρηστους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να έχουν την απαίτηση, η δημόσια διοίκηση να στελεχώνεται από άριστους! Αν ποτέ γίνει αυτό, τα λαμόγια που κυβερνούν, θα πάνε στο σπίτι τους!! Τι θέλουν λοιπόν να κάνουν; Να κόψουν λεφτά από τους μισθούς. Να βαθμολογήσουν κάποιους κάτω από την βάση και να τους κόψουν ένα 10%, δήθεν προς συμμόρφωση. Πόσα χρήματα θα εξοικονομήσουν; Όσα χάθηκαν από την φοροδιαφυγή, ενός και μόνου μαγαλοκαρχαρία, πολιτικού τους φίλου. Αυτή είναι η αξιολόγηση.
Το ίδιο θα γίνει με την αλλαγή διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και διευθυντών. Τις θέσεις αυτές κατέχουν, τα πιο άχρηστα κομματόσκυλα, όλων των παρατάξεων. Τι θα κάνουν τα λαμόγια που μας κυβερνούν (και που τους διόρισαν στις θέσεις); Θα τους αντικαταστήσουν με περισσότερο ικανούς; Όχι βέβαια. Θα τους πάρουν την καρέκλα, θα περιορίσουν τις θέσεις και θα βάλουν νεότερους με μικρότερους μισθούς. Για τους ίδιους λόγους με παραπάνω.
Έτσι πρέπει να βλέπουμε την αξιολόγηση και σ' αυτή την κατεύθυνση να είναι οι αντιδράσεις μας. Και όσοι από μας πιστεύουμε ότι θα φύγουν οι άχρηστοι από το Δημόσιο, μάλλον έχουμε ξεχάσει σε ποια Χώρα ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: