Translate

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

TETRA ...... μεγάλη απάτη.

Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση, το σύστημα αναπτύχθηκε για χρήση από τους σύγχρονους στρατούς και πράγματι έδωσε λύσεις σε προβλήματα, που υπήρχαν από τον Α΄ΠΠ. Πως δουλεύει;
Ξεκινάει ο Στρατός μία εκστρατεία, πχ στο Ιράκ. Τοποθετεί κεραίες, επαναλήπτες, αναμεταδότες, συντονιστικό κέντρο C4I, καθίζει και έναν δορυφόρο από πάνω και κάνει παπάδες. Έχει επικοινωνίες, βλέπει τις δυνάμεις του, βλέπει μέσα στην τουαλέτα του ταλιμπάν, διαχειρίζεται τα πυρά του, πετάει τα τηλεκατευθυνόμενα, έχει facebook, real time βιντεοκλήσεις, για να μιλάει ο φαντάρος με την γυναίκα του και να τσεκάρει πόσες επισκέψεις την βδομάδα κάνει ο κουμπάρος.
Μόλις τελειώσει, τα μαζεύει όλα αυτά και πάει στην επόμενη αποστολή, πχ στο Αφγανιστάν. Τα ίδια κι εκεί.
Το Σύστημα το αγόρασε, το πλήρωσε μία φορά και από κει και πέρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ. Πληρώνει συμβάσεις έργου, για αναβάθμιση, επέκταση, ανταλλακτικά κλπ.
Πως θα βγάλει λεφτά η εταιρεία; Απλά, θα βρει κάποιους τριτοκοσμικούς, θα τους το πουλήσει, θα κρατήσει η ίδια τους κλειδάριθμους και θα τους αρμέγει για πάντα.
Γιατί το αγοράσαμε εμείς, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Για τις μίζες. Δεν το λέμε βέβαια έτσι. Λέμε ότι το χρειαζόμαστε, επειδή είναι απαραβίαστο. Δηλαδή αν είχαμε ένα λιγότερο ασφαλές σύστημα, τι θα γινόταν; Θα αγόραζε και θα εισήγαγε ο Μαζιώτης τεχνολογία, για να παρακολουθεί τις συνομιλίες της ΕΛΑΣ; Οι ληστές; Οι έμποροι ναρκωτικών; Παραμύθια. Όλες οι παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν (Πρωθυπουργού, Υπουργών κλπ), έγιναν μέσω των εταιρειών, από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Και καλά η Αστυνομία. Το ΠΣ και το ΕΚΑΒ ποιον φοβούνται; Μπήκαν κι αυτοί στο πακέτο, επειδή μας είχαν παραμυθιάσει, ότι το 2004 θα έρχονταν οι ταλιμπάν να ανατινάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ούτε τροχαίο δεν έγινε!
Γιατί είναι απάτη το Σύστημα;
1. Αν γίνει μεγάλη φυσική, τεχνολογική κλπ καταστροφή και κοπεί το ρεύμα, τέλος οι επικοινωνίες με το TETRA. Γεννήτριες κλπ είναι ασπιρίνες.
2. Αν η καταστροφή είναι μικρότερη και δεν κοπεί το ρεύμα, αλλά πέσουν κάποιες υποδομές πχ κάποιες κεραίες, τι γίνεται; Υπερφόρτωση του συστήματος, με ίδια αποτελέσματα όπως στην προηγούμενη περίπτωση. Τέλος οι επικοινωνίες.
Πάμε να δούμε άλλη επιλογή. Έστω ότι αντί για το TETRA, είχαμε εγκατεστημένο ένα σύστημα ψηφιακού VHF. Κόβεται το ρεύμα, χαλάνε και οι γεννήτριες και δεν λειτουργούν οι κεραίες. Ανεβάζεις ένα αυτοκίνητο στον Υμηττό, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη, όπου γουστάρεις τέλος πάντων, κάνεις αντιστροφή συχνοτήτων στον ασύρματό του και έχεις πάλι επικοινωνίες. Γίνεται καταστροφή σε άλλον Νομό; Με τον ίδιο τρόπο σε 5 λεπτά έχεις κάλυψη σε όλον τον Νομό.
Πριν λίγο καιρό, έγινε μία άσκηση του ΠΣ στα Δερβενοχώρια, με συμμετοχή του ΕΤΙΚ. Μόλις φτάσαμε εκεί, τέλος το TETRA. Τι έκαναν οι Πυροσβέστες; Αυτό που περιέγραψα πιο πάνω με τα VHF.
Τι θα γίνει λοιπόν από δω και πέρα; Δεν ξέρω κάτι παραπάνω, ότι λένε στις ειδήσεις. Δεν πληρώνουν λένε τα 5 μύρια, που ζητάει η εταιρεία, αλλά θα κάνουν διαγωνισμό για εγκατάσταση νέου συστήματος TETRA. Αντί για 5 δηλαδή, θα δώσουν 80 με 100 μύρια. Για ποιο λόγο;
Αν ανέβεις στην Πίνδο και ρωτήσεις έναν βοσκό, να είσαι σίγουρος ότι θα ξέρει με ακρίβεια να σου πει τον λόγο! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό έχουν TETRA και DIGEA?Μήπως και τα δύο μμπορούν να κλειδώσουν οπότε θέλουν οι διαχειριστές τους?