Translate

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο συνδικαλιστής και η μάνικα.

Ποιο είναι το υπέρτατο επάγγελμα των τελευταίων δεκαετιών; Το οποιοδήποτε, αρκεί αυτός που το ασκεί να κατέχει και την ιδιότητα του συνδικαλιστή!
Συγκρίνετε έναν γιατρό με 5 πτυχία, ο οποίος βάζει 10 χειρουργεία την μέρα, με έναν που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το κάταγμα από τον πυρετό, αλλά είναι συνδικαλιστής. Ποιος μετράει; Να είστε σίγουροι ότι ο δεύτερος ελέγχει τις εξελίξεις σε όλον τον ιατρικό κόσμο. Το ίδιο και με τους δικηγόρους. Και εργάτης να είσαι σε εργοστάσιο, αν είσαι συνδικαλιστής, είσαι ένα σκαλί κάτω από το αφεντικό. Και αν το εργοστάσιο, είναι επιχείρηση του δημοσίου, είσαι πάνω και από το αφεντικό.
Όλα τα κόμματα έχουν συνδικαλιστές. Ακόμη και η Δεξιά που παλιά είχε μόνο απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Τώρα έχει συνδικαλιστικές παρατάξεις και έχει πάρει πολλά Σωματεία. Μερικά για πάντα. Τους πλούσιους και τους κομπιναδόρους (γιατρούς, ταξιτζήδες κλπ). Τα υπόλοιπα τα είχε το ΠΑΣΟΚ, γιατί είχε καλύτερο παραμύθι (Σοσιαλιστικό). Έχουν αφήσει και μερικά στο ΚΚΕ, στα πλαίσια του πολιτικού fair play.
Στο ΕΚΑΒ οι συνδικαλιστές έχουν να επιδείξουν μοναδικές επιτυχίες και αποτέλεσαν το χειρότερο δείγμα του είδους πανελλαδικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τους οποίους έχω αναφέρει και ονομαστικά σε παλαιότερες αναρτήσεις.
Έχουν κρατήσει τον Οργανισμό 30 χρόνια πίσω, μόνο και μόνο για να μπορούν να τον κουμαντάρουν. Έχουν εφεύρει και διατηρήσει, μία νέα ειδικότητα, αυτή του ΕΚΑΒίτη. Δεν έχει σημασία αν είσαι Διασώστης. Αν δεν είσαι ΕΚΑΒίτης, είσαι ένα τίποτα. Από την άλλη, αν είσαι ΕΚΑΒίτης, είσαι στο κέντρο του κόσμου. Δεν έχει σημασία αν είσαι διοικητικός, οδηγός, τεχνικός, πευκοφύλακας, κοπρίτης, ή οτιδήποτε άλλο. Όλοι είμαστε το ίδιο, επειδή είμαστε ΕΚΑΒίτες.
Και ενώ οι συνδικαλιστές πέρασαν 4 δεκαετίες ζάχαρη, τα τελευταία 3 χρόνια, η τύχη τους άλλαξε. Δέχονται τα χτυπήματα, το ένα πίσω από το άλλο. Μόνιμος πονοκέφαλος η άδεια άσκησης επαγγέλματος, αλλά το παλεύουν καλά. Ή όλοι, ή κανένας. Στο κανένας είμαστε τώρα. Το ίδιο και με τον Οργανισμό. Να μας διοικεί γιατρός, νοσηλευτής, διοικητικός, ή οποιοσδήποτε άλλος, αρκεί να μην βγουν μπροστά οι Διασώστες και χάσουν οι συνδικαλιστές το κουμάντο.
Το πρώτο μεγάλο χτύπημα ήρθε με την απαγόρευση των προσλήψεων. Τι χαστούκι ήταν αυτό; Με αυτή την απόφαση, ο συνδικαλιστής χάνει το 90% της δουλειάς του. Γιατί αν δεν γίνονται προσλήψεις, δεν γίνονται και μεταθέσεις. Με 2 - 3 το χρόνο, ποιος να πρωτοπάρει τη δόξα; Ποιος να πει "εντάξει, σε έφτιαξα"; Ειδικά οι συνδικαλιστές της περιφέρειας, είναι τελείως έξω από το παιχνίδι, αφού οι 9 από τις 10 μεταθέσεις γίνονται από Αθήνα προς τα έξω.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποκαλύπτεται ότι η Πυροσβεστική κάνει μελέτη να πάρει το ΕΚΑΒ!! Αυτό δεν είναι είδηση. Είναι κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια. Την τρως ξαφνικά και πέφτεις στα γόνατα. Και να έρθει ο άλλος να σου τον φορέσει από πίσω, δεν μπορείς να αντιδράσεις, γιατί έχεις παραλύσει από τον πόνο.
Τελειωτικό χτύπημα για τον συνδικαλιστή. Και να μην πάει αυτός, αλλά να πάνε οι άλλοι, έχασε το κοινό του. Άλλο να είσαι συνδικαλιστής στο ΕΚΑΒ και άλλο στα περισσεύματα που θα μείνουν. Ακόμη και να πάει κι αυτός πάλι καταστροφή, γιατί οι Πυροσβέστες θα τον πάρουν για εργάτη, όχι για έξυπνο.
Τι να πω ρε παιδιά, εγώ συμπάσχω με τους συνδικαλιστές, πραγματικά τους λυπάμαι. Εντάξει μην το πιστεύετε, πλάκα κάνω και το διασκεδάζω. Και πολύ μάλιστα.
Ας αφήσουμε τους συνδικαλιστές στη δυστυχία τους και ας δούμε και τους Πυροσβέστες. Τι σημαίνει γι' αυτούς να πάρουν το ΕΚΑΒ. Είναι κίνηση ματ. Σαν να πετάς στο τραπέζι φλος ρουαγιάλ. Παίρνεις ότι έχει πάνω, μαζί με το τραπεζομάντιλο.
Γίνεται μία Υπηρεσία πανίσχυρη, αφού το 75% των συμβάντων περνάει από τα χέρια της (βλέπε ΗΠΑ). Αναβαθμίζει το προφίλ της, την παροχή υπηρεσιών, την εκπαίδευση, τα πάντα. Μπορεί να το κάνει; Πανεύκολα. Copy - paste το Αμερικάνικο μοντέλο και δεν θα ανοίξει ούτε μύτη.
Τι σημαίνει αυτό για τον επαγγελματία Διασώστη; Εκεί θα είναι καλύτερα, για συγκεκριμένους λόγους. Στο ΕΚΑΒ δεν μπορεί να προκόψει, αφού ο Οργανισμός λειτουργεί όπως όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Δημόσια Υπηρεσία είναι και η Πυροσβεστική, με την διαφορά ότι οι Υπηρεσίες που έχουν στρατιωτική δομή, έχουν όρια στο μπάχαλο.
Θα γίνει; Ας μην γελιόμαστε. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα, επειδή το θέλει η Πυροσβεστική, ή το ΕΚΑΒ. Ούτε κάποιος Υπουργός. Ούτε κανένας κοιτάει το συμφέρον του πολίτη. Αν ήταν έτσι, θα είχε γίνει από χρόνια και όχι εν μέσω κρίσης. Η εντολή θα έρθει (αν έρθει) από αλλού και για λόγους καθαρά οικονομικούς.
Ναι και 'γω αυτό σκέφτηκα. Την τρόικα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....αν "περάσει" στην Πυροσβεστική θα δουλέψει;;..γιατί μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι ΕΛΛΑΣ!!!!...καλύτερα δεν είναι να "σπάσει" και να δοθούν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων;;...και να στελεχωθούν απο τα νοσοκομεία;...ή κάποια ΣΔΙΤ και να πάρει ένα μέρος και ο ιδιωτικός φορέας;;;..σε συνεργασία με τις ασφάλειες;;;..εεε;;..εξάλλου προς τα εκεί πηγαίνουμε αν δεν κάνω λάθος...

Ανώνυμος είπε...

Για στάκα ρε φίλε, τι πάει στραβά και δεν γίνετε η κίκηση ''ματ'' απο το 2007. Στις 16/10//13 έλαβα την απάντηση απο την γεν. διευθ. επαγγελμάτων υγείας & πρόνοιας του ΥΥ&ΚΑ προς την περιφέρεια στέρεας (οπου είναι υπεύθυνη για την χορήγηση της αδειας)και σε εμένα οτι η υπουργική απόφαση δεν εχει εκδοθεί οπότε δεν μπορεί ούτε το ΥΥ&ΚΑ να βάλει πλάτη στην περιφέρεια στερεάς.Δηλαδή το ΥΥ&ΚΑ ρώτάει τον εποπτευόμενο φορέα (ΕΚΑΒ) ή τους συνδικάλες εαν θέλουν ή οχι;;;; Ποιος θα κάτσει να δώσει συμασία στους κηφήνες συνδικάλες ή στους άχρηστους της διοίκησης;; Εδώ έχει άδεια ο βοηθός νοσηλευτή και σχεδόν ολοι οι ενδονοσοκομειακοί είτε με λύκειο είτε ιεκ (δημόσιο ή ιδιοτικό) ΤΕ&ΠΕ.
οπως καταλαβαίνεις οι συνδικάλες και η διοίκηση είναι ασυμαντότητες.
Δεν σε παραξενεύει γιατί κάτι τόσο απλό
(μια υπογραφή) αχρηστεύει Π.Δ και τον νόμο 3918/2011 καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματος απο την Ελλάδα και ΕΕ;;
επίσεις, είναι μια καλή πρόφαση στα χέρια του μητσοτάκη να αδειάσει ολους τους πρασινοφρουρούς απο την υγεία.
Κατι αλλο φταίει .
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

«Πανεύκολα. Copy - paste το Αμερικάνικο μοντέλο και δεν θα ανοίξει ούτε μύτη.»

Γεια σου Κυριακο,
Συμφωνώ πρέπει να κάνουμε ένα cope paste από το αμερικανικό μοντέλο…. μόνο που δεν φτάνουν τα κουκιά… δεν φτάνουν τα ρημάδια.. Βλέπεις οι αμερικανοί έχουν και τους paramedics δηλαδή ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ προσωπικό με αποδειγμένη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ γνώση ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΗΣ εκπαίδευσης.
Αυτοί λοιπόν οι paramedics –όπως πολύ καλά ξέρουμε- εφαρμόζουν ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ υποστήριξη της ζωής, είναι άτομα που ΝΟΜΙΜΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ μπορούν να συνταγογραφησουν και να χορηγήσουν φάρμακα.
Κάποιοι από εμάς νομίζουμε ότι είμαστε σαν αυτούς, χωρίς να έχουμε περάσει ΠΟΤΕ από αντίστοιχα πανεπιστημιακά έδρανα (αφήστε την δικαιολογία αν υπάρχουν ή όχι στην Ελλάδα αντίστοιχες σχολές), μόνο και μόνο γιατί έτσι την είδαμε οπότε αυτόαναγορευτήκαμε και αυτόπροσδιοριστήκαμε ως advance προσωπικό, εφαρμόζοντας βέβαια ο καθένας αν θέλει ιατρικές πράξεις ή δίνοντας φάρμακα αντιστοίχως σε ασθενείς, χωρίς όπως είπα ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, και όλα αυτά ξέρετε γιατί? Γιατί έτσι μας αρέσει… πιασε μια amstel..
Άρα: 1) στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ PARAMEDICS, εκτός και αν δεν υπάρχουν και δεν το ξέρω.
2) Το αμερικανικό μοντέλο έχει τους EMT και τους Paramedics
Ενώ στην Ελλάδα έχουμε τους ΕΚΑΒιτες διασωστες (2τους ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης) και τους… παπατσοmedics.
Το ξέρω ούτε και μένα μου αρέσει ρε γαμωτο να είμαι παπατσοmedic πολύ θα ήθελα να είμαι paramedic, δεν γίνεται όμως… εκτός και αν γραφτώ σε κάποιο αντίστοιχο πανεπιστήμιο και στρώσω κολο να διαβάσω.
Και μην μου πεις «σιγά μωρέ πρακτικά οι paramedics δεν κάνουν κάτι παραπάνω από εμάς» γιατί θα σου απαντήσω πως ο φίλος μου ο Δημητράκης είναι νοσοκόμος και έχει απίστευτες γνώσεις χειρουργικής, αλήθεια κάθεσαι να σε χειρουργήσει αν χρειαστεί? Για παράδειγμα είναι πολύ καλός στις νεφροστομιες, τι λες θα δοκίμαζες μια?
Άρα αν μεταφερθούμε στην πυροσβεστική έτσι όπως είμαστε θα πάμε να συναντήσουμε τα άλλα κούτσουρα της πυροσβεστικής και όλοι μαζί θα επιχειρούμε υπό τας διαταγας των αρχικουτσουρων αξιωματικών που βρέθηκαν κάποτε σε υψηλόβαθμες θέσεις δίνοντας ντενεκέδες με λάδι…. η μήπως δεν είναι έτσι?
Βέβαια μπορεί να υπάρξουμε στην πυροσβεστική όπως είμαστε τώρα ακολουθώντας τις οδηγίες ίσως ενός ιατρικού επιστημονικού συμβούλιου. Πολύ σωστά, μόνο που αυτό δεν είναι αμερικανικό μοντέλο αλλά innovative balkans model
Συμπέρασμα ίσως στην πυροσβεστική να γίνουμε κομαντα -αν πάμε και φυσικά όσοι φτάσουν ως εκεί-, αμερικανικό όμως μοντέλο υπό τις ΤΩΡΑ συνθήκες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναπτύξουμε.
The copy- paste is not possible, please try again

Ανώνυμος είπε...

θέλω να πω κάτι άσχετο με το θέμα.
Παρακολουθώ αυτό το blog και πολλοί κάνουν αρνητική κριτική και ειρωνεύοντε την σχολή. δεν κάνω διαφήμιση και ούτε έχω κανένα κέρδος (και ούτε επιδιώκω)αλλά οι γνώσεις είναι υπεραρκετές και προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα και(πρόσεξε τι θα γράψω) μεταλαμπαδεύονται πολύ ορθά από όλους όσους εμπλέκονται με την σωστή εκπαίδευση νέων επαγγελματιών στην συγκεκριμένη εργασία για τον συγκεκριμένο σκοπό απο τα γραφεία τα νοσοκομεία εως τα πληρώματα.
Εαν σε όλους αυτούς δεν είναι αρκετά τα 2 χρόνια για να κατανοήσουν γιατί είναι εκεί τότε έχουν πρόβλημα αυτοί και όχι εμείς που μας μετελαμπάδευσαν τις γνώσεις και εμπηρείες τους ή στην χείρώτερη περίπτωση ας μην εκαναν κοπάνες από τα μαθήματα ή ας μην κοίταγαν να κάνουν καμάκι ή δημόσιες σχέσεις ή να διαφημίζουν τα προΐόντα της εταιρίας που εργάζονται ή ας μην αντάλλασαν τα μηδενικά γραπτά τους με άλλων (επειδή είχαν μέσο)ἠ τέλος πάντων, ασχοληθήτε με κάτι που να είστε χρήσιμοι στον εαυτό σας.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Για τον φίλο που διαφωνεί, συγκρίνοντας Έλληνες με Αμερικανούς.
Εγώ στην ανάρτηση μίλησα για αντιγραφή συστήματος. Αυτό κάνεις και εξασφαλίζεις τα ελάχιστα αποδεκτά (standards). Δεν μίλησα για απορρόφηση προσωπικού και αν αυτό το προσωπικό, καλύπτει τις απαιτήσεις του μοντέλου που θέλεις να εγκαταστήσεις.
Αυτό είναι διαφορετική περίπτωση. Αν ενδιαφέρεσαι για απορρόφηση προσωπικού από το ΕΚΑΒ, δεν "πειράζεις" τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά εντάσσεις σ' αυτόν "μεταβατικές διατάξεις".
Μ' αυτόν τον τρόπο απορροφάς ένα μέρος του προσωπικού. Αν θέλεις να απορροφήσεις όλο το προσωπικό (συνήθως για πολιτικούς λόγους), τότε χαμηλώνεις τις απαιτήσεις σου (standards) και πας στο βαλκανικό μοντέλο που αναφέρεις.
Πιστεύω ότι έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός και συγγνώμη γι αυτό
Λες ότι:
“Τι σημαίνει γι' αυτούς (πυροσβεστική) να πάρουν το ΕΚΑΒ. Είναι κίνηση ματ
Γίνεται μία Υπηρεσία πανίσχυρη, αφού το 75% των συμβάντων περνάει από τα χέρια της (βλέπε ΗΠΑ). Αναβαθμίζει το προφίλ της, την παροχή υπηρεσιών, την εκπαίδευση, τα πάντα. Μπορεί να το κάνει; Πανεύκολα. Copy - paste το Αμερικάνικο μοντέλο και δεν θα ανοίξει ούτε μύτη”
Άρα για ποια “αντιγραφή συστήματος” μιλάς και όχι απορρόφηση του ΕΚΑΒ δηλαδή και του προσωπικού η μέρος του;
Νομίζω ότι ειναι κατανοητό τι θέλεις να πεις εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά.
Όσο αναφορά τον “επιχειρησιακό σχεδιασμό” μην ξεχνάμε ότι:
Το επίπεδο των αμερικανών στο ems χαρακτηρίζεται ως advance και συγχωνευτήκαν ως advance στην πυροσβεστική. (EMT<paramedic)
Το επίπεδο των διασωστων εκαβιτων δεν είναι advance διότι μας λείπουν οι paramedics όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο. Το ειδικευμένο έργο των paramedics στο ΕΚΑΒ το καλύπτουν σήμερα οι εκαβιτες γιατροί, άρα το ανώτερο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΚΑΒ στο σύνολο του επιχειρησιακού σχεδιασμού (επιστημονικό συμβούλιο, κινητές μονάδες κλπ) χαρακτηρίζεται ως advance.
Φυσικά και μπορούμε να συγχωνευτούμε στην πυροσβεστική ως διασωστες εκαβιτης ρίχνοντας όπως πολύ σωστά λες το χαρακτηρισμό των standards από advance σε intermediate ή basic κλπ. Επαναλαμβάνω όμως ότι σε καμία περίπτωση αυτό το πράγμα δεν είναι American original copy-paste, αλλά hacker copy-paste.
Όσο για τις μεταβατικές διατάξεις που αναφέρεις και το πόσο καλά θα είναι για τον εκαβιτη διασωστη στην πυροσβεστική όπως λες, θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη και αξιολογήστε το.
-Μη νομίζετε ότι μπάχαλο είναι μόνο το ΕΚΑΒ και όλες οι άλλες υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι όσιες παρθένες. Είτε χρεώνει 20 την επίσκεψη είτε 100 ευρώ μια εταίρα το τελικό αποτέλεσμα μετραει… όπως και να το δεις πουτ..ανα είναι.
Και επίσης
-η άλλη όψη της «στρατιωτικής δομής» είναι η καραβανια και οι συνιστώσες τις, ας μην το ξεχνάμε
Λαμβάνοντας υποψιν ότι στην πυροσβεστική της Αμερικής ηγετικές θέσεις, (αρχηγοί, υπαρχηγοί κλπ) κατέχουν άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ στα ελληνικά δεδομένα τα υψηλόβαθμα στελέχη της δικής μας πυροσβεστικής βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν κατεβαίνοντας από κορφοβούνια και πλαγιές. Αυτό αποδεικνύεται όταν «οι μεγάλοι αξιωματικοί» προβαίνουν σε ραδιοτηλεοπτικές δηλώσεις και όλοι καταλαβαίνουν ότι η ηγεσία τους εν πολύς πάσχει από έλλειψη γραμματικής γνώσης. Όσο για το πόσο επαγγελματίες είναι οι της πυροσβεστικής σε τροχαία ατυχήματα και επείγοντα περιστατικά το έχουμε αντιληφθεί όσοι συνεργαστήκαμε μαζί τους. (φωνές φασαρία διαταγές)
Άρα, προσθέτοντας στην πτώση του χαρακτηρισμού υπηρεσιών του ΕΚΑΒ το καραβανιστικο πλαίσιο της πυροσβεστικής υπό τας ΤΕΛΙΚΕΣ διαταγας ηγετικών στελεχών της αμφιβόλου μορφώσεως, ας αναλογιστεί τότε ο καθένας μας ποιο μπορεί να είναι μελλοντικά το επίπεδο του σημερινού ΕΚΑΒ.
Θα σας παρακαλούσα να μην αναλογιστείτε λαμβάνοντας υποψιν την μείωση του οικονομικού κόστους των υπηρεσιών λόγο οικονομικής κρίσης, αφενός γιατί με έχουν πείσει ότι ανήκω στα πολιτισμένα κράτη και αφετέρου με έχουν γαμ..σει στους φόρους άρα απαιτώ να έχω αντίστοιχες υπηρεσίες. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν συζητώ σκέψεις που θα μπερδέψουν την εξέλιξη της προνοσοκομειακής φροντίδας με την μείωση του οικονομικού κόστους.

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Δεν χρειαζόταν να γράψεις λεπτομέρειες, γιατί από την αρχή σε έχω πιάσει. Εγώ πρέπει να γράψω λεπτομέρειες για να με καταλάβεις και συ. Και σ' αυτό θα με βοηθήσουν πολύ οι χαρακτηρισμοί σου για τους αξιωματικούς του ΠΣ.
Είναι απολύτως γνωστό και στους ίδιους ότι είναι γκασμάδες, γι' αυτό και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι πρώτο μέλημά τους δεν είναι η απορρόφηση του ΕΚΑΒ, αλλά η αναβάθμιση της Ακαδημίας τους.
Αυτό το έχουν δρομολογήσει και θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα (λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτό δεν μπορώ να γράψω).
Αυτό είναι το γενικότερο πλαίσιο και εκεί μέσα περιλαμβάνεται και η δραστηριοποίησή τους στα επείγοντα, η οποία εξυπηρετεί απολύτως τον παραπάνω σκοπό.
Το ΕΚΑΒ το θέλουν προφανώς για να μην χάνουν χρόνο στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας. Στην ίδια Ακαδημία σκέφτονται να εντάξουν και το παραϊατρικό προσωπικό, οπότε η εξίσωση είναι απλή: ΠΕ οι πυροσβέστες, ΠΕ και οι παραϊατρικοί.
Σου έδωσα τον μπούσουλα, οπότε μπορείς να συμπεράνεις, τι θα μπορούσαν αν περιλαμβάνουν οι μεταβατικές διατάξεις, για το προσωπικό που θα απορροφήσουν από το ΕΚΑΒ. Κάποιοι θα πάνε ως έχουν, κάποιοι θα περάσουν πρώτα από την Ακαδημία, άλλοι για πολύ, άλλοι για λίγο.
Αυτά όμως είναι σχεδιασμοί και μέχρι να γίνουν νομοσχέδιο αλλάζουν πολλά, γιατί όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο, εκτός από τις επιχειρήσεις υπάρχει και η πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

''οι γιατροί του εκαβ καλύπτουν το κενό των paramedics''.Εκπληκτικό χιούμορ από τον ανώνυμο σχολιαστή!Πως το καλύπτουν;Βλέποντας όλη μέρα internet και σηκώνοντας τηλέφωνα;Ετσι το καλύπτει και απόφοιτος δημοτικού.Φτιάξανε από δέκα μέτρα κ@λο από το καθισιό.Πονεμένη ιστορία βολέματος

Σφέτσιος Τάσος είπε...

Αυτός που χαρακτηρίζει τους αποφοίτους ΙΕΚ basic και intermediate και τους ιατρούς εκαβητες advanced είτε το κάνει εκ του πονηρού είτε χρειάζεται να μελετήσει το αμερικανικό σύστημα καλύτερα.