Translate

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η "ασφάλεια του Διασώστη"!

Που υπάρχει αυτό; Στην εκπαίδευση φυσικά, για να εντυπωσιάζουμε τους άσχετους. Και αν ο εκπαιδευόμενος το παραλείψει, τον παρατηρούμε με αυστηρότητα. Και αν ο εκπαιδευτής δεν έχει δουλέψει ποτέ του, τότε είναι που εστιάζει στην ασφάλεια. Υπερπαραγωγή την κάνει.
Την αλήθεια την ξέρουν όλοι: Αν το μυαλό σου παίρνει στροφές, υπάρχει ασφάλεια! Αν είσαι ηλίθιος, δεν υπάρχει, όσο και να σε εκπαιδεύσουν.
Αυτή είναι η μία παράμετρος, γιατί υπάρχει κι άλλη, πιο σημαντική.
Σ' αυτές τις δουλειές υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: οι ήρωες και οι κότες. Χωρίς μεσαία τάξη και χωρίς να παίζει ρόλο η εκπαίδευση. Είναι θέμα ποιότητας του υφάσματος.
Αν είσαι κότα, μόλις πας να κάνεις το βήμα, τρέμουν τα πόδια σου. Αν είσαι ήρωας, όσο και να φοβάσαι, θα πας. Πιστεύεις στις ικανότητές σου και το αν θα γίνεις τελικά θύμα, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.
Τα περί ασφαλείας ζητήματα, τα κάναμε εισαγωγή από τις ΗΠΑ, γιατί εκεί πράγματι έχουν μεγάλο πρόβλημα. Επειδή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν τρέλα με τη δουλειά τους, υπερπαραγωγή ηρώων και αντίστοιχα θύματα. Και πολλοί χάθηκαν, ενώ γνώριζαν ότι θα χαθούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι χάθηκαν χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή θεωρούσαν ανήθικο να χαθεί μόνος του ο συνάδελφος.
Έτσι ανακάλυψαν την "ασφάλεια του Διασώστη", τις συνεχείς αναφορές στο ανούσιο της θυσίας, ακόμη και τις ταμπελίτσες στα οχήματα επειγόντων: "προτεραιότητα η ασφάλεια", "θυμήσου να γυρίσεις στην οικογένειά σου" και άλλα τέτοια.
Εμείς τι πρόβλημα έχουμε; Απολύτως κανένα. Γι' αυτό ας χαλαρώσουν λίγο οι εκπαιδευτές. Ιδίως εκείνοι που δεν ξέρουν τι είναι ασθενοφόρο!

1 σχόλιο:

pavlos είπε...

με ποιον τα πηρες τωρα???
χαχα εχεις πολλα κιλα δικιο παντως!!