Translate

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ναυμαχία στο ΕΚΑΒ

Ναι, για την αλλαγή Προέδρου θα γράψω. Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, για ποιο λόγο οι Διασώστες δεν πρέπει να περιμένουν κάτι από μια απλή αλλαγή ηγεσίας. Και γι' αυτό δεν πρέπει να έχουμε και ιδιαίτερο άγχος. Ούτε καν αυτοί που περίμεναν πως θα αλλάξει η τύχη τους και θα πάρουν μετάθεση.


Θυμάμαι τις εποχές των παχιών αγελάδων, που τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Τότε που υπήρχαν οι πράσινοι και οι γαλάζιοι. Αλλαγή κυβέρνησης, έρχονταν γαλάζιος Πρόεδρος, έξω οι πράσινοι, στις ξαπλώστρες οι γαλάζιοι. Έρχονταν πράσινος Πρόεδρος, αμοιβαία αλλαγή. Με τους Δεξιούς βέβαια πιο αδικημένους, αφού η ΝΔ, δεν συμπλήρωνε τετραετία με την καμία. Έπεφτε με κάτι κουμπάρους. Ενώ το ΠΑΣΟΚ για να ξεκολλήσει, έπρεπε να γκρεμίσει μερικά χρηματιστήρια, να αγοράσει κάτι στόλους υποβρύχια, πυραύλους TOR και άλλα πολλά.
Στις αμοιβαίες αλλαγές βέβαια, υπήρχαν και εξαιρέσεις. Κάποιοι ήταν αλεξίσφαιροι, αφού είχαν φροντίσει να μοιράσουν γραμμάτια και μετά τα εξαργύρωναν.
Οι πιο ωραίοι ήταν του ΚΚΕ. Δεν τους πείραζε κανείς, αφού το ΚΚΕ στη χώρα μας είναι κάτι σαν τις αγελάδες στην Ινδία. Δεν τις πειράζει κανείς, ότι και να κάνουν.
Σήμερα αδελφές και παλικάρια έχουν ομογενοποιηθεί και κανείς δεν ξέρει, ποιος είναι ποιος. Μέχρι το μεσημέρι, ο καθένας έχει αλλάξει τρία κόμματα. Όσοι ήταν ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ψήφισαν Κουβέλη και απειλούν ότι θα πάνε στον Τσίπρα, αλλά παραμένουν ΠΑΣΟΚ. Όσοι ήταν ΝΔ, ξαναψήφισαν και βρίζουν τον Σαμαρά, αλλά στις επόμενες εκλογές θα τον ψηφίσουν πάλι.
Τους Προέδρους του ΕΚΑΒ σήμερα, μόνο για καλοπέραση δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος. Παλιά μόλις έπαιρναν τον διορισμό, ανέβαζαν τα πόδια στο γραφείο και φώναζαν το μπαλέτο. Τώρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, τους χτυπάει το κουδούνι η τρόικα.
Ποιοι έχουν άγχος λοιπόν με την αλλαγή Προέδρου;
Έχουν οι κοπρίτες μήπως και τους στρώσει στη δουλειά. Λουφαδόροι, πειρατές και λοιπές κατηγορίες. Ξέρετε, ξανά GPS, ξανά αγώνας να το θάψουμε. Ξανά να μην φοράμε στολή, ξανά να κάνουμε το σήμα 3 ώρες κλπ.
Έχουν κάποιοι στην ΚΥ, να έρχονται ότι ώρα θέλουν για δουλειά και να φεύγουν όποτε γουστάρουν. Και στο ενδιάμεσο να μπαινοβγαίνουν. Μία για καφέ, μία για τυρόπιτα, μία για Αγροτική.
Το μεγαλύτερο ζόρι βέβαια το τραβάνε αυτοί που από τότε που μπήκαν μέσα, παλεύουν να μην ξαναβγούν έξω. Μιλάμε για φοβερό άγχος, δεκαετίες ολόκληρες. Εγώ που πίνω και καπνίζω, λιγότερο κακό κάνω στην υγεία μου.
Τώρα για την ουσία του θέματος δεν θα γράψω κάτι. Ισχύουν όσα έχω γράψει στις παλαιότερες αναρτήσεις.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία, επειδή ο καινούριος είναι του Ναυτικού. Ο σημερινός που είναι του Στρατού μας αρέσει καλύτερα; Αν και προσωπικά θα προτιμούσα Αεροπορία, γιατί εκεί έχω γνωριμίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: