Translate

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Καλή αρχή στη νέα συνδικαλιστική περίοδο

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ του σωματείου, έδειξαν μεγαλύτερη ωριμότητα από τους πολιτικούς, συνεννοήθηκαν με την πρώτη και έπιασαν δουλειά. Οι δεύτεροι πέρασαν 5 μέρες παίζοντας κουκλοθέατρο, με αφορμή την επιλογή πρωθυπουργού.
Φαίνεται να γίνεται αντιληπτό από όλους αυτό που φωνάζω χρόνια τώρα. Αυτοί την δουλειά τους και μεις την δική μας, γιατί κανείς πολιτικός και καμιά κυβέρνηση δεν θα μας σώσει, αν δεν αποφασίσουμε να σωθούμε μόνοι μας.
Βγήκε και η πρώτη ανακοίνωση για τα θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ, καθώς και κάποιες ενέργειες.
Την αναδημοσιεύω από την σελίδα της ΕΣΚΕ στο fb, αφού δεν την βρίσκω κάπου αλλού.
Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι οι συζητήσεις και ο συντονισμός δράσης με τους γιατρούς:
"Στις 10.11.2011 έγινε κοινή διαλογική συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών του ΕΚΑΒ με θέμα την κάλυψη του Μαραθωνίου."
Τι θέλουν οι γιατροί από το σωματείο εργαζομένων; Βοήθεια για να λύσουν τα προβλήματά τους; Γιατί δεν θυμάμαι μέχρι σήμερα να έχει γίνει το ανάποδο! Οι γιατροί δημιούργησαν δικό τους σύλλογο και συμμετέχουν στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, με δικό τους εκπρόσωπο.
Οι γιατροί ήρθαν πριν πολλά χρόνια στο ΕΚΑΒ, για να βοηθήσουν την ανάπτυξή του προσδίδοντας επιστημονικό προφίλ στη λειτουργία του. Αντί γι' αυτό, κάθισαν στη γωνία διαπλεκόμενοι με τις Διοικήσεις, συμμαχώντας με τις δυνάμεις του χτες για να μην χάσουν το δικαίωμα της υψηλής μισθοδοσίας σε συνδυασμό με μεταλλική ξύστρα. Μετατράπηκαν σε υψηλόμισθους διοικητικούς υπαλλήλους, με ιδιαίτερα προνόμια. Δεν θα γράψω περισσότερα γιατί δεν είναι της στιγμής. Θα σημειώσω ότι κάποιες εξαιρέσεις γιατρών του ΕΚΑΒ πρόσφεραν πολλά στην ανάδειξη του ρόλου του Διασώστη και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.
Το Σωματείο εργαζομένων, συντονίζοντας την δράση του με τους γιατρούς, έχει μόνο να χάσει. Και αυτό θα φανεί σύντομα μόλις οι γιατροί πετύχουν το σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: