Translate

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πρόσκληση συνεργασίας από την ΔΑΚΕ. Όχι κι άσχημα!

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στο ΕΚΑΒ, ανακοίνωση της ΔΑΚΕ με την οποία καταθέτει πρόταση συνεργασίας όλων των παρατάξεων και αναφέρει τα σημεία στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν.
Τις μεταθέσεις, τις άδειες, τα ρεπό, την εκπαίδευση του προσωπικού των ειδικών τμημάτων, την πριμοδότηση βάσει κριτηρίων για την κατάληψη θέσης.
Εγώ προσωπικά (χωρίς να είμαι συνδικαλιστής) συμφωνώ με τις προτάσεις και χαίρομαι για την ανακοίνωση. Όχι γιατί με ενδιαφέρει η συνεργασία, αλλά γιατί δείχνει ότι οι συνάδελφοι της δεξιάς παράταξης, αντιλαμβάνονται ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο και επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά του.
Βέβαια η ΔΑΚΕ πρέπει να λύσει και το πρόβλημα αξιοπιστίας της απέναντι στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνουν πιστευτές οι προθέσεις της. Γιατί με την ανάρτηση και μόνο της ανακοίνωσης, ήταν πλήθος οι αρνητικές αντιδράσεις, κινούμενες όλες στον ίδιο άξονα: "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε".
Γιατί, δεν έχει ξεχαστεί η στάση των στελεχών της επί δεξιάς Διοίκησης του ΕΚΑΒ. Μερίδα των οποίων πρωταγωνίστησε, όχι μόνο στην κατάληψη θέσεων, αλλά και στις διώξεις συναδέλφων. Αναδείχθηκαν πρωταθλητές στον αγώνα μετάταξης του εαυτού τους και των δικών τους παιδιών. Σε μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η νέα Διοίκηση να ψάχνει επί μήνες, μέχρι να ανακαλύψει που κρύβονται δεκάδες άτομα. Η ίδια η δεξιά Διοίκηση είχε εγκρίνει κριτήρια για την κατάληψη θέσης σε ειδικά τμήματα. Και ήταν αυτοί που τα καταστρατήγησαν, αντικαθιστώντας την προϋπηρεσία με τα πολιτικά φρονήματα και τα πτυχία με το μέγεθος του σουτιέν.
Οι προτάσεις τις ΔΑΚΕ, σίγουρα δεν είναι προτάσεις για την ανάπτυξη του Οργανισμού. Οπωσδήποτε όμως η υλοποίησή τους, βελτιώνει άμεσα την καθημερινότητα του ΕΚΑΒίτη. Πρέπει λοιπόν να συνοδευτούν με την αυτοκριτική της δεξιάς παράταξης, για την πολιτεία των στελεχών της στο άμεσο παρελθόν.
Μ' αυτόν τον τρόπο θα επανακτήσει την αξιοπιστία της και δεν θα πάει χαμένη η καινούρια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Θα ωφεληθεί και η ίδια και το ΕΚΑΒ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν κυκλοφόρησε μια τέτοιου είδους ανακοίνωση όπως λες, καλό είναι να μην την απορρίψουμε, θα προτιμούσαμε όμως η πρόταση συνεργασίας να γινόταν εκ μέρους της ΔΑΚΕ πριν το 2009, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε αν προτίθεται πραγματικά να συνεργαστεί ή αν ζητά μέρους της πίτας
π.χ. δεν είναι δυνατόν να ξεχρεώσουν το κράτος σήμερα τα λαμογια που το καταχρέωσαν κάποτε, φυσικά το παράδειγμα δεν είναι άσχετο με το θέμα “τα του Καίσαρος τω Καισαρι”
Όσο αναφορά τις μετατάξεις υπαλλήλων μιας και το ανέφερες από όποιον πολιτικό χώρο και αν πραγματοποιήθηκαν αναξιοκρατικά, πιστεύω πως πολύ σύντομα θα παρακαλούν οι ίδιοι οι μεταταγμενοι να επιστρέψουν στα υγειονομικά τους καθήκοντα δηλαδή να επιστρέψουν στο σκατό στο κάτουρο και στο αίμα διότι πιθανότατα τα επόμενα χρόνια να μην “χωρούν” όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες......
http://www.ethnos.gr/article.asp?pageid=639&catid=22767&subid=2&pubid=63115116