Translate

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τι ζητάει ο λαός

Κάποιος καλός συνάδελφος είχε την ιδέα να δημιουργήσει σελίδα στο facebook, για να συγκεντρώσει τα αιτήματα συναδέλφων και φίλων προς τον νέο Πρόεδρο. Ως εξής:

[ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ....
ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ?
ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ?
Ο ΕΚΑΒΙΤΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ΄?
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ?
ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ¨ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?
ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ?
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ...ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Ε.Κ.Α.Β.).
ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.
ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟ ΨΗΝ . ]

Δεν πιστεύει βέβαια ότι ο Πρόεδρος περνάει τον καιρό του στο facebook, οπότε θα τα διαβάσει. Μάλλον ελπίζει ότι κάποιος άλλος θα του μεταφέρει τις απόψεις συναδέλφων και φίλων.
Για μένα όσα διάβασα εκεί, έχουν στατιστική αξία.
ΟΙ ΝΕΟΙ συνάδελφοι, με όρεξη για δουλειά, ζητούν εκπαίδευση (γιατί αντιλαμβάνονται τις ελλείψεις τους), προσλήψεις (γιατί βλέπουν ότι δεν φτάνουν), καλύτερη οργάνωση (γιατί κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, αφού κανονικά θα έπρεπε να περισσεύουμε) και ενημέρωση του κόσμου (αφού βλέπουν ότι αυτοί τρέχουν και προσπαθούν, αλλά δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα, ούτε ο πολίτης ωφελείται).
ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ συνάδελφοι, εντοπίζουν τα λάθη στο σύστημα προσλήψεων, εξ αιτίας των οποίων έχουν μείνει απ' έξω.
ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στην Αθήνα, ζητούν αξιοκρατία στις μεταθέσεις, αφού βλέπουν νεώτερους συναδέλφους τους να έχουν φύγει προ πολλού κι αυτοί να ζουν με το άγχος της μετάθεσης.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ έχουν πάψει προ πολλού να ελπίζουν σε οτιδήποτε και το μόνο που ζητούν είναι να περάσει η διεύθυνση σε χέρια Διασωστών και όχι σε άσχετη ειδικότητα, όπως είναι σήμερα. Εντοπίζουν μέρος του προβλήματος στις διορισμένες Διοικήσεις.
ΟΙ συνάδελφοι της ΕΠΑΡΧΙΑΣ ζητούν καλύτερα ασθενοφόρα, δεν έχουν άλλα προβλήματα και χαίρομαι γι' αυτό.

Ο καθένας τον πόνο του δηλαδή, αλλά αν συνθέσει κάποιος τα αιτήματα θα δει καθαρά που πάσχει ο Οργανισμός. Προσπαθώντας να ικανοποιήσεις ένα αίτημα και να λύσεις ένα πρόβλημα από αυτά, δημιουργείς άλλα δύο. Αυτό είναι το ζήτημα με τις Διοικήσεις στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να λύσουν όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα και συγχρόνως να περιορίσουν τα έξοδα και το προσωπικό. Τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό έχω περιγράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Μέχρι να γίνουν αυτά και με δεδομένη την σημερινή κατάσταση στο ΕΚΑΒ, έστειλα κι εγώ τις προτάσεις μου στο συνάδελφο:

[Η νέα Διοίκηση για να θεωρηθεί σωστή πρέπει να αντιγράψει την μαγική συνταγή των προηγούμενων και να κάνει το χατήρι το Δημόσιου Υπάλληλου, για να την αφήνει ήσυχη. Επιπλέον:
να μεταθέσει όλους τους επαρχιώτες, όχι στον Νομό τους, αλλά έξω από το σπίτι τους. Να προσαρμόσει στα ασθενοφόρα της επαρχίας άροτρα για να χρησιμοποιούνται σε γεωργικές εργασίες. Να παραγγείλει μεγαλύτερα για να έχουν αυξημένη ικανότητα μεταφοράς γεωργικών προϊόντων. Να σηματοδοτήσει αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, έξω από τις καφετέριες όλων των χωριών της χώρας.
Να προσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους, με ειδική μοριοδότηση σε ορισμένες κατηγορίες: τους βλάκες, τους τεμπέληδες, τους ανίκανους, τα παιδιά της μαμάς, τους ψυχικά ασταθείς, τις
πουτ@νες.
Στην Αθήνα να αυξήσει τον αριθμό των τεμπέληδων, από 800 σε τέσσερεις χιλιάδες. Να τους δοθεί η δυνατότητα να γράφονται σε όλες τις παρατάξεις, για να περνάνε καλά με κάθε κυβέρνηση.
Να αυξηθούν οι ώρες που παίρνουν, από 2000 σε 10000 το μήνα. Να μειωθεί το ωράριό τους από 2 ώρες, σε 30 λεπτά. Ειδικά οι γυναίκες να μην εργάζονται καθόλου και να παίρνουν ειδικό επίδομα, αν δηλώσουν ότι έχουν γκόμενο στέλεχος του ΕΚΑΒ.
Τους πολίτες τώρα γ@μησέ τους τους παλιοραγιάδες, ποιος ασχολείται μαζί τους.
Για να μιλήσω σοβαρά τώρα, εγώ συμφωνώ με τις διορισμένες Διοικήσεις, αρκεί να είναι Γερμανοί, Αμερικάνοι, Τούρκοι, ή τουλάχιστον Ζιμπαμπουανοί.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: