Translate

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Φωτιές 2009

Ούτε ο Θεός δεν τους θέλει, τους ηλίθιους που κυβερνάνε. Αν δεν τσακιστούν να φύγουν, μετά τις φωτιές θα ρίξει ακρίδες.
Όσο για τα αίτια, μην ακούτε κανέναν. Δύο πράγματα ισχύουν Διεθνώς: Πρόληψη και Καταστολή. Τι ισχύει στην Ελλάδα; Στον τομέα της πρόληψης, πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, κρατικές ή δημοτικές, συγκρούονται μεταξύ τους για τις αρμοδιότητες και κανείς δεν κάνει τίποτα. Τελεία. Επιπλέον ο κοπρίτης ο Έλληνας, δεν καθαρίζει ούτε τα ξερόχορτα από την αυλή του και μετά φωνάζει για Ελικόπτερα και το κράτος που τον εγκατέλειψε. Όσο "για τους κόπους μιας ζωής" και "τις περιουσίες που χάθηκαν", ένα έχω να πω: 'έστι δίκης οφθαλμός....'.
Στον τομέα της καταστολής τα πράγματα είναι χειρότερα. Όχι μόνο λείπουν 3000 πυροσβέστες, αλλά και αυτοί που υπάρχουν δεν ξέρουν να σβήνουν φωτιές. Και από τους ανώτατους αξιωματικούς της Π.Υ., οι 8 στους 10 είναι για τα πανηγύρια. Δεν τα λέω εγώ αυτά, οι ίδιοι οι Πυροσβέστες τα λένε.
Τα ψέματα τελείωσαν. Τέλος το δημοσιοϋπαληλίκι σ' αυτές τις Υπηρεσίες!!! Ή θα στελεχωθούν με επαγγελματίες, ή θα έχουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
Περίτρανη απόδειξη στις εξετάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές. Οι μισοί τις δήλωσαν φέτος σε σχέση με πέρυσι, μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Έκλασαν μέντες οι φλώροι που πήγαιναν στην Αστυνομία για να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι.
Όσο για το ΕΚΑΒ, τα ίδια καραγκιοζιλίκια. Ξαναθυμήθηκαν το ΕΤΙΚ που έχουν καταργήσει εδώ και 5 χρόνια. Γι΄αυτούς όλα είναι ένα θέατρο. Προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάζεψαν άτομα, τα έστειλαν στις εστίες της φωτιάς και ενημέρωσαν την ΝΕΤ ότι το ΕΚΑΒ είναι εκεί με "ειδικές μονάδες". Κοροϊδεύουν και τον κόσμο και την πολιτική ηγεσία. Οι οποίοι βέβαια δεν γνωρίζουν πως ούτε ΕΤΙΚ υπάρχει, ούτε οι συνάδελφοι έχουν κάποια ειδική εκπαίδευση, σε σχέση με καταστροφή από φωτιά. Ας κάνουν ότι θέλουν, τέτοια νούμερα που είναι. Αρκεί τις μαλακίες τους να μην τις πληρώσει συνάδελφος και πάθει κάτι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το γενικό πρόσταγμα σε αυτές τις καταστάσεις το έχει η πολιτική ηγεσία , νομάρχες και δήμαρχοι , την μεγαλύτερη φωτιά που έχουν δει είναι του αναπτήρα τους , τότε τι περιμένεις .
Δεν καταλαβαίνω γιατί φταίει η πυροσβεστική και ο κόσμος , οι δήμαρχοι και νομάρχες δίνουν άδεια για να κτίσουν και μετά να τους ψηφήσουν , φως – νερό – τηλέφωνο για να τους ψηφήσουν , τώρα μετά την φωτιά δεν είναι καλοί δήμαρχοι και θα τους καταψηφίσουν .
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ