Translate

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Καρμανιόλα


Η διασταύρωση μπροστά στο σπίτι μου, Τερψιχόρης και Στρ. Μπρούσαλη στον Αγ. Δημήτριο είναι διάσημη. Κάθε μέρα και σύγκρουση. Πολύς κόσμος περνάει από αυτή, λόγω πεζοδρομήσεων στους γύρω δρόμους. Και πολλοί έχουν τρακάρει, ή την έχουν γλυτώσει στο παρά πέντε.
Όταν δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας, το ακούω στον ασύρματο. Γιατί έχει πάντα τραυματισμούς.
Οι οδηγοί, από όποια κατεύθυνση και να έρχονται, νομίζουν ότι έχουν προτεραιότητα και αφού τρακάρουν καταλήγουν με δύναμη στην πετρόχτιστη μάντρα της πολυκατοικίας.
Τι έχει κάνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για αυτή την κατάσταση; ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι κι αλλιώς, το τίποτα είναι της μόδας για τους πολιτικούς στις μέρες μας. Επανειλημμένα έχει δεχτεί παρεμβάσεις ο κύριος Δήμαρχος, από τους κατοίκους για να τοποθετήσει μια πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας, σε έναν από τους δύο δρόμους. Και πάντα η ίδια απάντηση: "Ετελείωσε". Το έχει κανονίσει δηλαδή. Και περνάνε οι μήνες και τα χρόνια και τσακίζεται ο κόσμος. Τέτοια υπευθυνότητα.
Γιατί καθυστερούν; Θα σας πω εγώ. Περιμένουν να μαζευτούν πολλές παραγγελίες για πινακίδες, για να προκηρύξουν διαγωνισμό. Εντάξει είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο κάποιος ασχολείται με τα κοινά σήμερα. Για τους διαγωνισμούς. Και οι πολίτες συμφωνούν. Πάρτε τις προμήθειες, αλλά μην αφήνετε τον κόσμο να σκοτώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: