Translate

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Αυτόνομος Οργανισμός με αποστολή, ή βοηθητική Υπηρεσία του Υπουργείου;

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή, το βίντεο εκπομπής τοπικού καναλιού της Κοζάνης, για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, με παρουσία συναδέλφου συνδικαλιστή, εκπρόσωπου εργαζόμενων.
Επειδή θα αναφερθώ στην συνομιλία, προκειμένου κάποιος να κατανοήσει τις παρατηρήσεις μου, μπορεί να το δει, εδώ:
Στην συζήτηση, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του κου Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι, παρακολούθησαν την συζήτηση, προσπαθώντας να βγάλουν συμπέρασμα, για το ποιος "νίκησε". Ο εργαζόμενος, ή το στέλεχος της Διοίκησης. Η Κυβέρνηση, ή η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ.
Και σίγουρα μία μερίδα εργαζόμενων, μήπως και βγει καμία είδηση, για προσλήψεις, μεταθέσεις, μετατάξεις.
Το δικό μου ενδιαφέρον είναι άλλο.
Πολύ σωστή η παρουσίαση του ζητήματος από τον συνάδελφο. Δεν ξέρω πόσα και ποια κατάλαβαν οι πολίτες, αλλά όλοι οι συνάδελφοι σχηματίσαμε ξεκάθαρη άποψη. Έτσι κι αλλιώς, ίδια ζητήματα απασχολούν το σύνολο σχεδόν των Τομέων στην Επαρχία.
Πολύ καλή η παρέμβαση του κου Αντιπροέδρου. Σωστές οι παρατηρήσεις του, ότι οι εργαζόμενοι με 1,5 περιστατικό στην βάρδια, δεν σκοτώνονται στην δουλειά, όπως και οι σχετικές με τα υγειονομικά προβλήματα της Περιφέρειας και τις ελλείψεις ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία.
Σωστά απάντησε ο συνάδελφος, ότι το ένα περιστατικό μπορεί να είναι τετράωρη απασχόληση σε τροχαίο, ή πολύωρη διακομιδή που εξαφανίζει το ασθενοφόρο, αλλά κάπου εκεί με απογοήτευσε.
Το πρώτο που έπρεπε να κάνει, ήταν να εγκαλέσει τον κο Αντιπρόεδρο ότι βρίσκεται εκτός θέματος, αφού και οι δύο εκπροσωπούν το ΕΚΑΒ και όχι το Υπουργείο. Τα προβλήματα της περιφέρειας να τα λύσουν οι Υπουργοί και όχι να τα φορτώνουν στις πλάτες μας. Τα Νοσοκομεία να κάνουν τα εξιτήρια και τις διακομιδές τους, με δικό τους προσωπικό, δικά τους ασθενοφόρα, δικές τους Κινητές Μονάδες. Και εκεί να εργαστούν, όσοι δεν είναι, ή δεν θέλουν να είναι Διασώστες. Εμείς στο επείγον. Σε κάθε Τομέα να υπάρχουν ασθενοφόρα, να κάθονται και αν είναι δυνατόν να μην κάνουν ούτε ένα περιστατικό.
Και τα στατιστικά, να λένε άλλα πράγματα. Πόσα θύματα τροχαίου διασώθηκαν και πόσες ανακοπές ανατάχθηκαν. Διότι στην Επαρχία, ακόμη πηγαίνουν τους πεθαμένους στο Νοσοκομείο, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι αρκετά παγωμένοι.
Και αυτό πρέπει να γίνει σε όλον τον Οργανισμό και να θέσουμε την Διοίκηση προ των ευθυνών της. Πριν από αυτό όμως, πρέπει να διαπιστώσουμε τι θέλει η πλειοψηφία των συναδέλφων μας. Και τότε με ασφάλεια θα καταλήξουμε σε συμπέρασμα, για την πορεία μας τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: