Translate

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι προσλήψεις των ανέργων στο ΕΚΑΒ.

Κάποιοι επιχαίρουν για την ενίσχυση του Οργανισμού, κάποιοι αντιδρούν για τις προσλήψεις προσωπικού, χωρίς προσόντα, χωρίς ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.
Που βρίσκεται η ουσία; Στο ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, αλλά για να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Και γι' αυτό, προσωπικά διαφωνώ. Μα, θα μου πει κάποιος, είναι ο μοναδικός τρόπος να πάρουμε προσωπικό. Και πάλι διαφωνώ. Ας πάρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε (μόνιμους, συμβασιούχους, άνεργους), αλλά όχι χωρίς πιστοποίηση. Διαφορετικά, ας μην πάρουμε καθόλου.
Γιατί η βελτίωση θα είναι μόνο αριθμητική. Δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, ενώ σε ένα επείγον περιστατικό, μπορεί να κάνουν ζημιά. Ήδη στο ΕΚΑΒ, με την σύνθεση που έχει και επειδή φοράμε όλοι τις ίδιες στολές, δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος. Προσπαθείς να ενημερώσεις συνάδελφο και σε κοιτάει σαν ούφο. Μετά από λίγο καταλαβαίνεις ότι αυτά που του λες, ελάχιστα χρήσιμα του είναι, επειδή εκτός από την μεταφορά, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα άλλο. Και για την (σωστή) μεταφορά υπάρχουν αμφιβολίες.
Ας δούμε όμως τα πράγματα και από την δική τους πλευρά. Τι θα αντιμετωπίσουν; Είναι βέβαια ενθουσιασμένοι, επειδή βρήκαν δουλειά σε Δημόσια Υπηρεσία, με καλές (σχετικά) αμοιβές. Αυτό όμως θα το πληρώσουν ακριβά, επειδή δεν φαντάζονται το ψυχικό κόστος της εμπλοκής στο επείγον (από την ώρα διαβίβασης) και της συνεχούς επαφής με τον θάνατο. Και δεν αναφέρω την σωματική καταπόνηση, κάτι επίσης σημαντικό. Ή μάλλον να το αναφέρω, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι γυναίκες.
Τελευταίο αφήνω, το κόστος για το ζευγάρι τους, επειδή μου έτυχε αυτό το 2009 (ναι και τότε παίρναμε, αλλά στα μουλωχτά). Πρώτο σήμα ανακοπή, στις 06.00΄το πρωί, πριν πάρουμε καφέ. Δεν ήξερε, ούτε πως λέγετε ο εξοπλισμός. Μόνος μου ανεβοκατέβηκα δύο φορές, μόνος μου όλη την ΚΑΡΠΑ. Δεύτερο ασθενοφόρο δεν υπήρχε κοντά, ούτε άλλη βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα επιζούσε με άλλο προσωπικό, αλλά σε μένα έμεινε η εντύπωση ότι πήγε αδιάβαστος.
Να βρουν δουλειά οι άνεργοι, αλλά όχι σε τέτοιες υπηρεσίες. Γιατί, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, της Δικαιοσύνης. Η οποία όταν αντιληφθεί, ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο για το θύμα και δεν το έπραξες, δεν θα σου χαριστεί. Διαβάστε παρακαλώ, το παρακάτω σχετικό άρθρο και αντιστοιχίστε το στα δικά μας:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρονια τα λέμε όλοι χρονια τα περιγράφεις πάντοτε με τον μοναδικό σου καυστικό τροπο αλλα τιποτα δεν γίνεται στο τελος .Ανεργοι που χουν το δικαίωμα εργασίας οπως όλοι οι άνθρωποι , οδηγοί απορριματοφόρων για να κάνουν τον καλο στον δήμαρχο τους , αντιδήμαρχοι που νομίζουν οτι ειναι ο superman Μπάς και πάρουν κανα ψήφο όλοι μα όλοι περνούν απο τα ασθενοφορα της χώρας μας .ΓΙΑΤΙ ? . .? Μήπως βρε Κυριάκο πρέπει και εσείς οι πιο έμπειροι απο εμας τους νέους να πάρετε θέση και να βάλετε την διοίκηση στην θέση της στέλνοντας το μήνυμα με τον τροπο σας οτι αυτο που γίνεται ειναι εγκλημα κατ εξακολούθηση .... νομίζω πήγε αδιάβαστος .... πόσοι πανε κάθε μερα σε όλες τις γωνιές της χώρας μας και δεν το ξέρει η διοίκηση .... δεν ειναι κρίμα ? . .? Ας γινει η στήλη σου αρχή για μια πιο υπεύθυνη στάση όλων των διασωστών συναδέλφων απέναντι στην αδιαφορία της εκάστοτε εξουσίας απο αύριο κιόλας ..... τι εισαι εσυ ? Ανεργος χωρις προσόντα παρακαλω μισό λεπτό να ειδοποιήσω τον υπεύθυνο ιατρό ...... ζήτω αλλαγή πληρώματος .......εεεε τι εισαι εσυ ? οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου μας ? Και τι θέλεις επάνω στο ασθενοφορο ? Μισό λεπτό να καλέσω την τροχαία και την ασφάλεια για απόπειρα κλοπής δημοσίου οχήματος και τα εξηγείς τα υπόλοιπα μετά ....... Πιστέψτε με αν είχαν όλα τα παραπάνω γινει άμεσα απο όλους μας τις πρώτες μερες εφαρμογής δεν θα συνεχιζόταν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που ξέρουμε γύρω μας και οι υπεύθυνοι θα άλλαζαν ρότα αμέσως .....

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες συναδελφε..να προσθεσω και εγω κατι ομως!ποσοι αποφοιτοι ιεκ υπαρχουν;ποσα χρονια θελουν για να διοριστουν ολοι;γιατι δεν σταματαει το ιεκ να παραγει νεους διασωστες,,και να εκπαιδευσει ολους τους υπαρχοντες ανα την επικρατεια;να γινει το επαγγελμα του διασωστη πανεπιστημιακο,με πανεληνιες.να μπει νεο αιμα.
εκαβ αθηνας και θεσσαλονικης
εκαβ επαρχιας.
δυο ανομια πραγματα.νοσοκομειακοι να κανουν τα παντα:εκτακτο,εμφραγμα σκουπισμα διακομιδη εξαμηνιτικου 20 λεπτων παιδιου, διασωληνομενο με αμπου και 2 γιατρους......ολα αυτα με τυχη και βοηθεια απο τον θεο, και οι αποφοιτοι ιεκ...2 ωρες πριν ληξει η βαρδια δεν πανε διακομιδη στην αθηνα...η δεν ελεγχουν αν εχει φρενα το ασθενοφορο.
μπορω να γραψω και αλλα...αλλα θα περιμενω με χαρα ενα τετοιο αρθρο σου να το διαβασω και εγω και εκατονταδες αλλοι φιλοι μας